۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۶:۳۷
کد خبرنگار: 893
کد خبر: 85104299
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نماینده مجلس مصر: بازگشت به اتحادیه عرب پیروزی بزرگی برای سوریه است

تهران - ایرنا - نماینده مجلس مصر بازگشت به اتحادیه عرب را پیروزی بزرگی برای مردم و دولت سوریه دانست.

به گزارش ایرنا، «مصطفی بکری» نماینده مجلس مصر امروز (یکشنبه) در گفت وگو با شبکه روسیه الیوم اظهار داشت: تصمیم بازگرداندن سوریه به اتحادیه عرب با تاخیر زیاد انجام شد و صدور این تصمیم در امروز (یکشنبه) یک پیروزی بزرگ برای دولت سوریه است که با تروریسم و ‌داخالت‌های خارجی مبارزه کرد.

وی افزود: تصمیم برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب هرچند خیلی دیر انجام شد، اما رسیدن به این تصمیم مایه خوش بینی و امید دوباره است.

بکری بااشاره به اینکه سوریه یک کشور عربی فعال است که در معرض توطئه‌های متعددی که کشور، مردم و امنیت سوریه را هدف قرار داد، قرار گرفته است، تاکید کرد: رژیم اسرائیل، آمریکا و سازمان‌های تروریستی بیشترین برندگان این توطئه‌ها هستند.

وی اظهار داشت: بیانیه صادر شده از سوی اتحادیه عرب منعکس کننده آگاهی از این واقعیت‌ها و نگرانی برای امنیت ملی کشورهای عربی و همچنین علاقه مندی به شکل دادن یک روند سیاسی در سوریه به دور از تروریسم، توطئه و دخالت خارجی است.

شورای اتحادیه عرب امروز (یکشنبه) جلسه فوق العاده‌ای را در سطح وزرای خارجه این اتحادیه به ریاست «سامح شکری» وزیر امور خارجه مصر برگزار کرد و پس از بررسی تحولات سوریه و موضوع بازگشت دمشق به اتحادیه عرب با بازگشت مشروط سوریه به اتحادیه عرب موافقت کرد.

سخنگوی اتحادیه عرب اعلام کرد که این اتحادیه طرح بازگشت سوریه را تایید کرد.

پیشتر «جمال رشدی» سخنگوی اتحادیه عرب گفته بود که وزرای خارجه این اتحادیه درباره لغو تعلیق عضویت دمشق تصمیم گیری خواهند کرد.
وی همچنین گفته بود که در این نشست نتایج نشست‌های وزیران خارجه کشورهای عربی که در عربستان و اردن برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب برگزار شد و دعوت از دمشق برای نشست بعدی سران اتحادیه عرب در ریاض مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

وزرای خارجه اردن، عربستان، عراق، مصر و سوریه هفته گذشته نشستی مشورتی برگزار کردند تا راه‌های بازگشت آوارگان سوری از کشورهای همسایه و توسعه سیطره دولت سوریه بر تمام سرزمین‌های خود و حل و فصل مساله قاچاق مواد مخدر را بررسی کنند.

این نشست پس از نشست دیگری که وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس در اواسط آوریل گذشته برای بحث در مورد بازگشت سوریه به اتحادیه عرب در عربستان برگزار کردند و در آن وزرای خارجه مصر، عراق و اردن نیز شرکت داشتند، برگزار شد.

اتحادیه عرب در نوامبر ۲۰۱۱ عضویت دمشق را به حالت تعلیق درآورد و تحریم‌های سیاسی و اقتصادی علیه آن وضع کرده بود.

از اسفند ماه سال ۱۳۸۹ که بحران سوریه آغاز و به جنگ بین المللی تبدیل شد و با کمک جبهه غربی – عربی – صهیونیستی، گروه‌های تروریستی – تکفیری پا به عرصه جنگ سوریه گذاشتند، مردم سوریه روز خوشی را شاهد نبوده‌اند و همواره در نگرانی به سر برده‌اند.

هرچند ارتش این کشور به کمک رزمندگان جبهه مقاومت اسلامی توانستند بسیاری از گروه‌های تروریستی همچون داعش را شکست دهند، ولی حضور تروریست‌های مورد حمایت آمریکا در شرق و شمال شرق سوریه از سال ۱۳۹۶ امکان برقراری امنیت در سراسر خاک این کشور برای سوری‌ها را فراهم نکرده و اقدامات بی‌شمار تروریست‌های آمریکایی و مزدوران تحت امرشان هنوز کام مردم سوریه را تلخ نگاه داشته است.

در پی وقوع زلزله مهیب هفت و هشت دهم ریشتری ۱۷ بهمن ماه شمال غرب سوریه (و جنوب ترکیه) که خسارت‌های زیادی به بار آورد، باب کمک‌های برخی کشورهای جهان به سوریه باز شده است.

از این تاریخ چند هیات سیاسی، پارلمانی به دمشق سفر کرده‌اند و راه بازگشت دمشق به اتحادیه عرب هموار شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha