یک فعال عرصه مُد و لباس: بازارچه‌های مُد برای طراحان لباس شیراز راه‌اندازی شود

شیراز-ایرنا-یک فعال در حوزه مُد و لباس با بیان اینکه طراحان لباس نیاز به ایجاد بازارچه و خانه مُد دارند، گفت: طراحان لباس نیاز به محل ثابتی برای ارایه آثار فاخر خود دارند و ضروری است که دولت فضا یا محلی ثابت و دائمی برای ارایه آثار فاخر و ناب در اختیار فعالان در این عرصه قرار دهد.

محمد حسین شاکری زاده شیرازی سه شنبه در گفت‌وگو با ایرنا اظهار کرد: در حال حاضر طراحان لباس از طریق فضای مجازی به فعالیت در این عرصه مشغول هستند اما برای اینکه بتوانیم در مسیر پیشبرد اهداف‌مان در حوزه مُد و لباس و استفاده از لباس‌هایی مطابق با فرهنگ اصیل ایرانی گام برداریم باید تدابیر اساسی‌تری برای فعالیت طراحان اتخاذ شود.

ضرورت صدور مجوز راه‌اندازی خانه مُد یا مزون

این فعال مُد و لباس بیان کرد: دولت می‌تواند همان‌گونه که در بخش فروش و عرضه کالاهای اساسی، بازارچه‌های عرضه مستقیم محصولات ایجاد می‌کند برای کمک به طراحان و تولیدکنندگان لباس‌های ایرانی اصیل نیز به راه‌اندازی مراکز توسعه و بازار فروش لباس‌های ایرانی بپردازد.

یک فعال عرصه مُد و لباس: بازارچه‌های مُد برای طراحان لباس شیراز راه‌اندازی شود

شاکری‌زاده صدور مجوز راه‌اندازی خانه مُد یا مزون را از اساسی‌ترین راهکارها برای فعالیت در این عرصه دانست و افزود: دولت باید جدا از صدور پروانه کسب جهت ارایه مجوز به این قشر هنرمند و فعال از طریق کارگروه ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اقدامات لازم را برای صدور مجوز خانه مُد یا مزون انجام دهد.

عدم حمایت تولیدکنندگان از طراحان لباس

وی فاصله میان طراحان لباس و تولیدکنندگان و عدم حمایت از فعالان در عرصه مد و لباس را از مهمترین مشکلات در این عرصه قلمداد کرد و گفت: نبود ارتباط چندسویه بین طراحان، تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان مهمترین مشکل در حوزه مد و لباس به شمار می‌رود؛ در واقع مشکل اساسی ما این است که ارتباطی بین صنعت و هنر طراحی وجود ندارد و طراحان به راحتی نمی‌توانند وارد بازار کار شوند.

این فعال حوزه مد و لباس با اعتقاد به اینکه دیدگاه طراح و تولیدکننده با هم یکی و همسو نیست، یادآور شد: در حال حاضر تولیدکنندگان، تنها به فروش بیشتر و تولید ارزان‌تر فکر می‌کنند اما طراحان تناسب و زیبایی را در اولویت قرار می‌دهند. این نگرش‌های مختلف باعث شده که تولیدکنندگان لباس، حاضر به همکاری با طراحان مد و لباس نباشند. آنها معمولا از طرح‌های آماده و بعضاً کپی شده استفاده می‌کنند.

ورود لباس‌های قاچاق مانعی برای فعالیت طراحان لباس

شاکری‌زاده ورود کالاها و لباس‌های خارجی به صورت غیرقانونی را از دیگر مشکلات افراد فعال در این عرصه دانست و افزود: یکی از اتفاقاتی که به تولید داخلی آسیب بسیاری وارد کرده، ورود کالاها و لباس‌های خارجی به صورت غیرقانونی و قاچاق به کشور است. این در حالیست که اگر دولت از طراحان لباس و طرح‌های اصیل، فاخر و خلاق ایرانی حمایت کند از چنین اتفاقات ناخوشایندی جلوگیری خواهد شد.‌

یک فعال عرصه مُد و لباس: بازارچه‌های مُد برای طراحان لباس شیراز راه‌اندازی شود

وی با اعتقاد به اینکه مُد یک صنعت و نیروی خلاقانه است که از قدرت مُجاب کردن، اثر بخشیدن و دگرگون کردن برخوردار است، گفت: امروز مد و لباس صرفا با هدف پوشش نیست، مُد به شکل‌گیری هویت ما کمک می‌کند. در واقع مُد جزئی از فرهنگ اصلی و پایه‌ای کشور محسوب می‌شود.

لزوم آگاهی یافتن تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان لباس از اهمیت مُد فاخر و اصیل ایرانی

مدیر مسئول موسسه فرهنگی هنری شهرراز با بیان اینکه در این مؤسسه اقدامات قابل‌توجهی برای پیشرفت و اعتلای هنرمندان و طراحان مد و لباس از طریق آموزش‌های دوره‌ای و برگزاری مسابقات طراحی لباس صورت گرفته است، اظهارکرد: پشتیبانی فکری، معنوی و مالی از طراحان برجسته استان و همچنین ارتباط با صنعت تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان برای حمایت از طراحان مد و لباس از دیگر رویکردهای این مؤسسه به شمار می‌رود.‌

وی بیان کرد: دولت و بخش خصوصی، تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان لباس نیز باید با آگاهی یافتن از اهمیت مُدِ فاخر و اصیل ایرانی، از طراحان برجسته و خلاق و طرح‌های آنها جهت دوخت حمایت کنند. باید شرایطی فراهم شود تا به تولید و انتخاب لباس‌هایی بپردازیم که خلاقانه و نوآورانه هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha