کرمان پیشگام احیای معماری ایرانی اسلامی با شهرک‌های حیات طیبه

کرمان - ایرنا - معماری اصیل ایرانی اسلامی با وجود تمامی مزایای متناسب با فرهنگ ما، روزانه در جامعه کمرنگ‌تر شده اما باتوجه به سیاست دولت برای تولید مسکن با کیفیت، کرمان را برآن داشته در این طرح به عنوان پایلوت(نمونه) کشوری این معماری را در ساخت مسکن احیا کند؛ موضوعی که ابعاد اجرایی آن در همایشی بررسی شد.

به گزارش ایرنا، دولت سیزدهم طی اقدامی در راستای احیای فرهنگ اصیل ایرانی، طرح زیست بوم های مولد و شهرک های حیات طیبه را به عنوان پایلوت از استان کرمان آغاز کرده که در این زمینه هشت هکتار در شهرکی در نزدیکی شهر کرمان برای این پروژه در نظر گرفته شده است.

آنطور که مسئولان می گویند در این منطقه شهرکی شبیه باغشهری مستحکم و باکیفیت با سبک معماری ایرانی و اسلامی احداث می شود تا در صورت موفقیت آزمایشی این طرح به سایر مناطق کشور نیز گسترش یابد.

به همین منظور همایشی روز چهارشنبه با حضور مدیرکل راه و شهرسازی استان، شهردار کرمان، مدیرعامل اندیشکده زیست شهر اسلامی و سایر مهندسان و دست اندرکاران در دانشگاه شهید چمران کرمان برگزار شد تا روند اجرای این پروژه در همفکری دستگاه های متولی به مرحله اجرا برسد.

سیاست دولت و مزایای زندگی در سطح نسبت به ارتفاع

دبیر کارگروه معماری نوین ایرانی اسلامی جبهه فرهنگی استان کرمان گفت: تمام تلاش ما این است که آپارتمان نشینی را حذف کنیم و در این خصوص شهر کرمان را پایلوت قرار دادیم زیرا استان کرمان زمین زیادی دارد و می توانیم مسکن درخور برای مردم بسازیم؛ هدف برگزاری این همایش نیز همین است.

سعید گلستانی با اشاره به سیاست دولت سیزدهم گفت: دولت زمین به مردم می دهد تا ساخت و ساز کنند و بهترین حالت ساختن منازل مسکونی برای مردم در سطح است که مشکل ترافیک و آسیب های اجتماعی را حل می کند. اگر بخواهیم به هر کرمانی هزار متر زمین هم بدهیم، باز هم در این شهر جا وجود دارد.

وی ادامه داد: مردم نیز از سبک ویلایی استقبال کرده اند و ۹۸ درصد مردم ایران دوست دارند در خانه های ویلایی زندگی کنند؛ از سوی دیگر بسیاری آپارتمان ها نیمه کار ماندند و هرروز شاهد تجمعاتی بودیم زیرا اگر در یک مجتمع ۲۰ واحدی سه واحد هم پول پرداخت نکنند نیمه کاره می ماند اما در ویلایی سازی می توانید خانه را کم کم با ضوابط معماری شهرسازی اسلامی و ایرانی بسازید که حریم ها نیز حفظ می‌شود.

دبیر کارگروه معماری نوین ایرانی اسلامی جبهه فرهنگی استان کرمان اظهار داشت: از آن گذشته ما ایرانی هستیم و چندین هزار سال سابقه معماری داشتیم و باید دوباره به اصل خود بازگردیم؛ در کشورهای پیشرفته هم که نگاه کنیم قسمتی از شهر مرتفع سازی شده و مابقی خانه ها یک تا سه طبقه هستند.

وی بیان کرد: آپارتمان نشینی معضلات اجتماعی خیلی زیادی دارد و علاوه بر آن، ارتفاع مشکلاتی از نظر روانشناسی برای مردم به وجود می آورد.

کرمان پیشگام احیای معماری ایرانی اسلامی با شهرک‌های حیات طیبه

کیفیت سکونتگاه‌های مردم را باید بالا می‌بریم

مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمان نیز در این همایش گفت: بحث عمده ما این است که باید سکونت و کیفیت زندگی مردم را بالا ببریم و طرح هایی در این حوزه رییس جمهور پیشنهاد داد که سبد معیشتی مردم را بهبود بخشد و بحث مسکن و زندگی افراد در سکونتگاه ها مهمترین عامل سبد معیشتی مردم محسوب می‌شود.

رضا حافظی ادامه داد: در فرمایشات مقام معظم رهبری به کنترل قیمت‌ها و تامین مسکن درخور مردم با حفظ شئونات و مباحث دینی تاکید شده است و ایشان راهکار و نقشه راه‌های موثر و مطلوبی را ارائه دادند.

وی افزود: نهضت ملی مسکن یکی از چارچوب های اساسی تامین مسکن مردم است و تامین زمین و مسکن برای آحاد مردم تعهد دولت است که باید آن را انجام دهد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمان عنوان کرد: با بضاعت و محدودیت هایی که برای زمین و مسکن در شهرها وجود دارد شاید ساخت و ساز برای همه مردم با نگاه فنی و آماری راه حل و راهکاری نداشته باشد اما اگر نگاهی به گذشته داشته باشیم می توانیم به پیشنهادهای ارزنده‌ای برسیم.

وی تصریح کرد: یکی از مشکلات ما نداشتن آرامش اطمینان و فراغت مردم در منازل مسکونی است که این چالش در شهرها ایجاد شده و در کلانشهرها نیز بیشتر است.

حافظی گفت: زندگی ها در گذشته با آرامش بود و کیفیت زندگی خانواده ها جنبه روحانی و فیزیکی بیشتری داشت و هرکسی می توانست با آرامش و امنیت در منازل مسکونی خود زندگی کند اما امروز این حوزه از معیشت اجتماعی و اقتصادی مردم گرفته شده و هم اینک نیز محیط زندگی باید بتواند در محل سکونت، آرامش برای خانواده ایجاد کند.

مضرات نگرش آپارتمان نشینی

وی اضافه کرد: در مکان هایی همچون آپارتمان هیچگاه به آرامش نمی رسیم، فیزیک مکان، سر و صدا، محدودیت و نداشتن اشراف و زندگی راحت در این مناطق به گونه ای است که باید پرده کشیده باشیم، ضمن اینکه استفاده از فضای طبیعی را برای خانواده محروم کرده ایم.

مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمان با بیان اینکه بازخوردها برای انجام کار تحقیقاتی و پژوهشی باید به تایید مرحله آزمایش برسد تصریح کرد: طرح معماری ایرانی و اسلامی استان کرمان از آزمایش سربلند بیرون آمده است.

وی ادامه داد: اکنون در جاهایی زندگی می کنیم که سکونتگاه نیست بلکه سرپناه است و ما را در باد و باران حفظ می کند اما آرامش خاطر زندگی در آن حاصل نمی شود.

کرمان پیشگام احیای معماری ایرانی اسلامی با شهرک‌های حیات طیبه

ضرورتی در طرح زیست بوم مولد

حافظی همچنین گفت: باید گذشته فاخر و با هویت خود را و خوبی ها و نکات مثبت آن را در زندگی و شهرسازی امروز پیاده سازی کنیم و چیزی که جزو واجبات و ملزومات زندگی جوامع بشری است در آن بگنجانیم.

وی تصریح کرد: باید طرح زیست بوم های مولد و شهرک های حیات طیبه را در کرمان به اجرا برسانیم، با سرمایه های عقلانی به نتایج مطلوبی برسیم و طرح های این حوزه را پیاده سازی کنیم.

کرمان پایلوت معماری ایرانی اسلامی

شهردار کرمان نیز گفت: با توجه به سیاست های دولت و تجربه و بازخورد خوب مردم، مسیر ساخت مسکن به سمت ایجاد فضاهای مسکونی ویلایی و با کیفیت می رود که کیفیت زندگی در این فضا بسیاری از ضوابط شهری قانونی و شهرسازی در این منازل بهتر پیاده می شود.

سعید شعرباف با اشاره به سیاست کشور و استان کرمان گفت: برنامه ریزی شده که کرمان پایلوت طرح شهرک سازی با معماری ایرانی - اسلامی شود و در این زمینه زمینی در هشت هکتار را آماده سازی کردیم و طرحی با پایه شهرک ویلایی با میزان اراضی قابل دفاع آماده شده است.

وی تصریح کرد: مسیر قانونی ساخت این شهرک باید در کمیسیون ماده ۵ تصویب و این منطقه به محدوده این شهر الحاق شود تا سپس بحث ساخت و ساز را در این محدوده پیگیری کنیم.

شهردار کرمان ابراز داشت: طراحی این شهرک به گونه ای است که درآمدزایی برای شهرداری ندارد و نمونه ای از یک شهرک با مشخصات قابل دفاع و با کیفیت در شهر کرمان ایجاد می شود.

کرمان پیشگام احیای معماری ایرانی اسلامی با شهرک‌های حیات طیبه

وی با تاکید بر اینکه اجرای این پروژه نباید معطل بماند یادآور شد: بلکه بایستی کار را پیش ببریم، پایه اصلی شهرسازی ایرانی و اسلامی را تاریخ و تمدن کشور به ما نشان داده و آنچه اجرا می شود به عنوان معیار و مبنا و پایه، حداکثرسازی تلقی می شود.

شعرباف فزود: فضای شهری کرمان باید به گونه ای باشد که وقتی شخص مسلمان در آن قدم می زند دائم حس حضور در او تقویت شود.

وی عنوان کرد: طرح شهرک معماری ایرانی اسلامی از مرحله کلیات فراتر رفته و باید همه ما کمک کنیم که این حرکت کشور با سرعت بیشتری پیش برود.

همچنین در این همایش از خانواده محمدسعید دهقان اناری از شهدای نیروی انتظامی قدردانی شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha