۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۹:۲۰
کد خبرنگار: 1022
کد خبر: 85107363
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

معاینه فنی ۲ هزار و ۸۷۰ کمباین گلستان برای کاهش ضایعات در برداشت

گرگان - ایرنا - رییس اداره امور فناوری‌های مکانیزه جهادکشاورزی گلستان گفت: در راستای در راستای کاهش ضایعات محصولات کشاورزی، ارتقای بهره‌وری و حمایت از تولید و سرمایه ملی، ۲ هزار و ۸۷۰ کمباین در این استان معاینه فنی شد.

مریم برزنونی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار کرد: طرح معاینه فنی کمباین در استان هر ساله قبل از برداشت محصول توسط این اداره در قالب گروه های نظارتی و در ۱۴ شهرستان‌ به اجرا درمی‌آید.

وی ادامه داد: سرمایه‌گذاری در معاینه فنی کمباین‌ها بسیار مهم بوده و با بهره‌گیری از ظرفیت کارشناسان فنی در حوزه ماشین‌های کشاورزی ضمن برپایی دوره‌های آموزشی برای صاحبان آن‌ها، معاینه فنی با بازدید و رفع نواقص دستگاه‌ها قبل از برداشت محصول و نظارت بر کمباین هنگام برداشت محصول، به دقت اجرا می‌شود.

برزنونی بیان کرد: سرمایه‌گذاری بیشتر در حوزه کاهش ضایعات برداشت محصول از مزرعه از برنامه‌های مهم و اولویت‌دار است که با جدیت پیگیری می‌شود.

به گفته وی با سرمایه‌گذاری در حوزه آموزش صاحبان کمباین، پرداخت وام ارزان قیمت برای خرید قطعات و سخت‌گیری در دریافت سالانه معاینه فنی، میانگین ریزش محصول هنگام برداشت در گلستان حدود چهار درصد است.

رییس اداره امور فناوری‌های مکانیزه جهادکشاورزی گلستان با اشاره به این که بازسازی کمباین هرساله از سوی صاحبان آن صورت می‌گیرد، گفت: جهادکشاورزی استان در حمایت از این قشر برای بازسازی کمباین، وام ارزان قیمت با بهره چهار درصد و بازپرداخت پنج ساله به مبلغ یک میلیارد ریال با همکاری بانک ملی و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) آماده کرده و در اختیار متقاضیان قرار می‌دهد.

رییس اداره امور فناوری‌های مکانیزه جهادکشاورزی گلستان توصیه کرد: اعضای شوراهای اسلامی روستایی در مجاورت عرصه‌ جنگلی، هنگام برداشت محصول زراعی از مزرعه، تراکتور مجهز به دیسک را آماده کنند تا بلافاصله بعد از برداشت محصول و برای پیشگیری از وقوع آتش سوزی، آتش‌بُر بین مزرعه و عرصه جنگلی ایجاد شود.

هرساله از میانه اردیبهشت ماه جابه‌جایی محصولات کشاورزی تولیدی بهاره در گلستان آغاز می‌شود و تا میانه تیرماه ادامه دارد.

اوج برداشت و جابه‌جایی محصولات کشاورزی بهاره در گلستان مربوط به برداشت گندم از ابتدای خرداد تا دهم تیرماه است که حدود ۱۰ هزار کامیون برای حمل این محصول از مزرعه تا مراکز خرید بکار گرفته می‌شود.

بیشترین سطح زیرکشت و محصول تولیدی در گلستان به گندم، جو و کلزا اختصاص دارد که بهره‌برداران این استان دارای رتبه‌های برتر در تولید این محصول در میان استان های کشور به شمار می‌رود.

بهره‌برداران گلستان در سال زراعی قبل، ۹۸۰ هزار تُن گندم از ۳۷۵ هزار هکتار اراضی زیر کشت، برداشت کردند.

گلستان در تولید دانه‌های روغنی کلزا، سویا و آفتابگردان، هلو، توتون و گوشت مرغ رتبه اول، گندم، چغندرقند و خرمالو مقام دوم، شلتوک (برنج) پیله تر ابریشم، میگو و پنبه رتبه سوم، ماهیان پرورشی و خاویاری رتبه چهارم و جو و زیتون رتبه پنجم کشوری را دارد.

استان گلستان افزون بر ۲۲۰ هزار بهره بردار کشاورزی دارد که حدود ۱۵۰ هزار آن‌ها در حوزه زراعی و باغی فعالیت دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha