شهدا، قهرمانان ملی هستند که باید از طریق زندگی‌نامه‌هایشان به جوانان معرفی شوند

تهران- ایرنا- نویسنده کتاب‌های «حلوای عروسی» و «بهترین بابای دنیا» گفت: اهالی قلم نیازمند بستری مانند شبکه تلویزیونی کتاب هستند تا آثار خود را معرفی کنند و مخاطبان در جریان رویدادهای فرهنگی، خصوصا نشر کتاب قرار بگیرند.

به گزارش ایرنا به نقل از به گزارش روابط‌عمومی شبکه تلویزیونی کتاب از سی‌وچهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، فاطمه دانشورجلیل در برنامه اهالی کتاب این شبکه تلویزیونی افزود: بیش از یک دهه است که وارد عرصه نویسندگی شده‌ام و حدود ۸۰ درصد آثارم در زمینه دفاع مقدس و زندگی‌نامه شهداست. نویسندگی را با طی دوره های داستان‌نویسی و نقد در حوزه هنری انقلاب اسلامی زیرنظر استادان برجسته این امر آغاز کردم.

وی ادامه‌داد: نخستین کتاب بنده کتاب بهترین بابای دنیا است که در سال ۱۳۹۳ منتشر شد. از آنجا که شهدا را قهرمانان ملی کشور می دانم، تمایل پیدا کردم که به سمت تالیف آثار بیشتر در زمینه زندگی‌نامه شهدا بروم. برای این کار چون پیشینه داستان‌نویسی داشتم از دیدگاه داستانی و با یک راوی به این امر پرداختم.

شهیدی که مراسم ازدواجش تبدیل به مراسم شهادتش شد

این نویسنده با بیان اینکه کتاب حلوای عروسی به همت انتشارات روایت فتح منتشر شده و به چاپ ششم رسیده است، اظهار داشت: این کتاب، زندگینامه شهید محمدرضا مرادی است. شهید در سال ۱۳۵۹ در سن ۲۱ سالگی به شهادت رسید. وی کمی قبل از جنگ نامزد می کند و سه چهار ماه بعد از شروع جنگ هم به شهادت می رسد. ایشان در آخرین نامه ای که به خانواده نوشته بود، از مادر می خواهد مقدمات مراسم عروسی‌اش را مهیا کند. مادر هم وسایل پخت شام عروسی را تهیه می کند و حتی با یکی از همسایه ها صحبت می کند تا خانه‌اش را برای برگزاری جشن ازدواج در اختیار آنها بگذارند، اما در همین حین خبر شهادت محمدرضا را می شنود. ناخواسته همه وسایلی که برای مراسم ازدواج پسرش تهیه کرده بود صرف مراسم شهادت محمدرضا می‌شود.

دانشورجلیل بیان‌داشت: کتاب دیگر، کتاب تهنیت، عشق، سلام است. این کتاب مشتمل بر روایتی داستانی از زندگی شهید عبدالحمید فتاحیان به روایت مادر ایشان است. عبدالحمید در شهریورماه سال ۱۳۴۸، در تهران چشم به جهان گشود. پدرش اسدالله، تولیدکننده کفش بود و مادرش، هما نام داشت. دانشجوی سال دوم در رشته مکانیک دانشگاه تهران بود. به عنوان بسیجی در جبهه حضور یافت و در دهم فروردین‌ماه سال ۱۳۶۷، در شاخ شمیران عراق بر اثر اصابت ترکش شهید شد.

مجموعه داستان‌های «فقط بیا» قطره‌ای از فداکاری‌های دوران دفاع مقدس است

وی با اشاره به اینکه این قهرمانان ملی با اینکه سن و سال کمی داشتند باید برای جوانان امروزی معرفی شوند، تصریح کرد: کتاب دیگر، کتاب فقط بیا است. این کتاب، مجموعه داستان‌های دفاع مقدس است که در نشر شهید کاظمی منتشر شده است. این داستان‌ها، قطره‌ای از دریای فداکاری رزمندگان و شهدا را در روزهای جنگ نشان می‌دهند.

این نویسنده ادامه داد: در کتاب فقط بیا، مجموعه داستان‌های کوتاهی از دوران دفاع مقدس نوشته است. داستان‌هایی که برآمده از تخیل نویسنده هستند اما با حال و هوای آن دوران درآمیختند تا گوشه‌ای از فداکاری رزمندگان و شهدا و پدران و مادران را نشان دهند. خواندن کتاب فقط بیا را به دوست‌داران داستان‌هایی با درونمایه دفاع مقدس پیشنهاد می‌کنم. این مجموعه داستان همچنین برای نوجوانانی که دوست دارند با حال و هوای روزهای جنگ آشنا شوند، گزینه مناسبی است.

دانشورجلیل اظهار کرد: نخستین رمانم امسال به چاپ می رسد که رمانی خانوادگی - اجتماعی است. بنده ۹ کتاب چاپ شده دارم که آنها را مانند فرزندان (ادبی) خود می‌دانم و همه آنها را دوست دارم. تصمیم گرفته‌ام که هر سال، زندگی‌نامه یک شهید را به رشته تحریر دربیاورم.

«منم یه مادرم» روایت‌هایی از عمل تربیتی موثر مادران در شکل‌گیری شخصیت شهید است

وی ادامه داد: در نمایشگاه کتاب امسال، کتاب منم یه مادرم را داریم که به قلم بنده، لطیفه نجاتی و مهری غلامپور است. در میان آثاری که برای شهدا نوشته شده است، جای خالی روایت رشد شهید از زبان نزدیک‌ترین و همراه‌ترین مربیان شهدا یعنی والدینشان احساس می‌شود. کتاب منم یه مادرم پرکننده این خلا است که روایتگر تجربیات شیوه تربیت پدر و مادری که نه فقط لحظه شهادت، بلکه لحظه‌لحظه‌های شهید شدن را ساخته یا نظاره کرده‌اند، بسیار مغتنم است.

به گفته این نویسنده، مجموعه کتاب‌های سبک تربیتی والدین شهدا با بررسی بینش‌ها و روش‌های تربیتی مادران و پدران شهدا به دنبال ایجاد یک رویکرد جدید در این عرصه است.

دانشورجلیل در ادامه افزود: جلد اول این مجموعه با نام منم یه مادرم به دنبال روایت‌هایی از عمل تربیتی موثر مادران در شکل‌گیری شخصیت شهید است. مطالعه این کتاب به افرادی پیشنهاد می‌شود که می‌خواهند رشد هم‌زمان یک مادر و فرزند را ببینند و از الگوهای کاربردی تربیتی بهره‌مند شوند.

برنامه‌های شبکه کتاب از شبکه‌های صداوسیما هم پخش شوند

این نویسنده در پایان با اشاره به فعالیت‌های تلویزیون اینترنتی کتاب اظهار کرد: اهالی قلم نیازمند چنین بستری برای معرفی آثار خود هستند تا مخاطبان، بیشتر در جریان رویدادهای فرهنگی خصوصا نشر کتاب قرار بگیرند. پیشنهاد می‌کنم در صورت امکان، برنامه‌های این شبکه اینترنتی در قالب برنامه‌های صداوسیما نیز منتشر شوند. همچنین امیدوارم نمایشگاه کتاب، فرصتی برای بیشتر دیده شدن شبکه تلویزیونی کتاب باشد.

گفتنی است، شبکه تلویزیونی کتاب در سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در دو بخش مجزای استودیو شبکه کتاب و غرفه شبکه کتاب فعالیت دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha