ساختمان فرسوده بیمارستان چابهار چشم‌انتظار توجه؛ دستور ویژه و ورود منطقه آزاد

چابهار- ایرنا- درمانگاه سابق تامین اجتماعی که حالا به بیمارستان امام علی (ع) چابهار تبدیل شده در قسمت‌هایی از ساختمان دچار فرسودگی است و با جک آهنی نگهداری می‌شود که هر لحظه ممکن است بر سر بیماران بیفتد و شاید تنها راه، ساخت بیمارستان جدید باشد.

به گزارش ایرنا؛ کلنگ ساخت بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی چابهار در دوم دیماه سال ۱۳۹۷ با حضور وزیر وقت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و استاندار وقت سیستان و بلوچستان به زمین زده شد.

پس از گذشت حدود پنج سال همچنان برای مردم جای سوال است که چرا بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی چابهار که با حضور مقام عالی وزارت بهداشت و مسوولان مختلف کلنگ و قول ساخت و تکمیل و افتتاح بیمارستان در بازه زمانی سه ساله داده شد هنوز بلاتکلیف است.

بیشتر بخوانید:

کلنگ زنی بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی چابهار با حضور وزیر بهداشت

تحول در حوزه سلامت و شادکامی مردم سیستان و بلوچستان

کلنگ بزرگترین بیمارستان جنوب شرق کشور درچابهاربه زمین زده شد

ساختمان فرسوده بیمارستان چابهار چشم‌انتظار توجه؛ دستور ویژه و ورود منطقه آزاد

سرانه تخت بیمارستان در جنوب بلوچستان ۶ دهم

شهرهای جنوب سیستان و بلوچستان با کمبود تخت بیمارستانی مواجه هستند؛ تخصیص اعتبار برای افزوده شدن تخت‌های جدید در جنوب استان کار چندان سختی نیست بنابراین مردم انتظار دارند با ساخت بیمارستان در چابهار، زرآباد، دشتیاری و قصرقند شاخص‌های سلامت ارتقا پیدا کرده و مشکلات حوزه بهداشت و درمان آنان کمتر شود تا مردم استان برای کمترین بیماری متحمل سفر به مرکز استان و حتی سایر استانها نشوند.

سرانه تخت بیمارستانی در جنوب بلوچستان ۶ دهم است که در مقایسه با ۱.۸ دهم استاندارد وزارت بهداشت پایین تر و در وضعیت بحرانی قرار دارد.

مشکلات حوزه بهداشت و درمان در شهرهای مختلف جنوب سیستان و بلوچستان بیشتر از سایر نقاط ایران است بطوریکه این مشکلات در چابهار به عنوان بزرگترین بندر اقیانوسی ایران ییشتر از همه جا است.

بیمارستان امام علی (ع) چابهار فقط تابلوی بیمارستان دارد و متاسفانه فاقد سیستم مرکزی تهویه هوا و سیستم مرکزی برای گردش هوا جهت مطبوع کردن فضاست و نه تنها برای بیماران بلکه برای تردد افراد سالم، نامناسب است و علاوه بر این سیستم سرمایش و چیلرهای آن معیوب و بیشتر دستگاه‌های آن به دلیل استفاده از آب لب شور و بی کیفیت تانکری از کار افتاده و یا خراب شده است.

ساختمان فرسوده بیمارستان چابهار چشم‌انتظار توجه؛ دستور ویژه و ورود منطقه آزاد

بیمارستان چابهار فاقد استاندارهای وزارت بهداشت

بیمارستان چابهار فاقد استانداردهای لازم وزارت بهداشت است و از ۲۵ تخت کاربری درمانگاه تامین اجتماعی هم‌اینک براساس ضرورت و نیاز شدید مردم جنوب استان به بیش‌از ۲۰۰ تخت افزایش پیدا کرده که متاسفانه واقع شدن آن در نزدیکی دریا به فاصله کمتر از ۵۰۰ متر و شرجی بودن هوا، ساختمان بیمارستان فرسوده شده و حتی میلگرد شناژهای این بیمارستان به راحتی دیده می‌شود.

فرسودگی بیمارستان امام علی (ع) چابهار تا حدی است که متاسفانه قسمتی از آن با جک آهنی نگهداری می‌شود و ممکن است شاهد فروریختن پلاسکویی دیگر این بار در جوار آب‌های سواحل مَکُران و منطقه بلوچستان باشیم.

هر چند بندر چابهار یکی از کریدورهای بین‌المللی مهم به شمار می‌رود و مورد توجه سرمایه‌گذاران و هیئت‌های اقتصادی بسیاری از کشورهای جهان است، اما همچنان در برخی موارد دچار محرومیت است و بی‌شک این امر زیبنده شهرستانی با این درجه از اهمیت ملی و بین‌المللی نیست.

شهرستان ۲۰۰ هزار نفری چابهار از نظر شاخص‌های درمانی روزگار خوبی ندارد؛‌ یکی از مهمترین مشکلات درمانگاه تامین اجتماعی امام علی(ع) که حالا با توسعه فضاهای درمانی خود به بیمارستان تبدیل شده، جانمایی نادرست آن است، چرا که این بیمارستان در کنار دریای بزرگ ساخته شده و با ترس سونامی و تخریب روزگار می‌گذارند. این خطر تا جایی است که چند سال پیش با وقوع توفان در دریا از ترس تخریب بیمارستان، بیماران را خارج کردند.

از جانمایی نادرست و پاسخگویی بیش از ظرفیت تنها بیمارستان چابهار که بگذریم، این بیمارستان با کمبود شدید پزشک، پرستار، نیروی انسانی و کمبود امکانات بهداشتی و درمانی و نبود تخصص‌های لازم مواجه است.

با وجود بنادر شهید بهشتی و کلانتری و منطقه آزاد و تجاری بودن شهرستان چابهار، زیبنده نیست در شهری با این همه ثروت تنها بیمارستان موجود از کمترین امکانات برخودار باشد.

قدمت طولانی بیمارستان امام علی (ع) چابهار موجب فرسودگی فراوان در بخش‌های گوناگون شده که برای حل مشکلات ناشی از این فرسایش، تعمیرات چندین باره انجام شده است و دستگاه‌های این بیمارستان احتیاج به نوسازی دارد.

ساختمان فرسوده بیمارستان چابهار چشم‌انتظار توجه؛ دستور ویژه و ورود منطقه آزاد

جیره بندی آب در چابهار مشکلات بیمارستان چابهار را دوچندان کرده است

امام جمعه موقت و مدرس حوزه علمیه جامعه الحرمین الشریفین اهل سنت چابهار در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: جیره بندی آب و ادامه دار بودن آن برای شهروندان ساکن در چابهار به عنوان بزرگترین بندراقیانوسی ایران مشکلات زیادی بوجود آورده که در این میان بیمارستان فرسوده نیز که آب لب شور آن با تانکر تامین می‌شود مشکلاتش در کنار نبود امکانات و تجهیزات دوچندان شده و نیازمند توجه مسوولان است.

مولوی عبدالواحد بزرگ‌زاده افزود: متاسفانه همین آب تانکری برای عده‌ای جای سوء استفاده را فراهم کرده و آب خانه و ساخت و ساز عده‌ای از کارمندان حوزه سلامت چابهار با تانکرهای بیمارستان تامین می‌شود که واقعا جای تاسف است.

وی بیان کرد: وقتی صحبت از عمل کردن به مسوولیت اجتماعی می شود، چه جایی بهتر از بیمارستان که همه از آن استفاده می‌کنند؛ بنابراین همت کنند و اجازه دهند با یک لوله از بندرشهید بهشتی چابهار در کمتر از چند روز بیمارستان امام علی چابهار را از آب شبانه روزی بهره مند کنند چون فاصله گیت شرقی بندر شهید بهشتی با بیمارستان در حد ۵۰۰ متر بیشتر نیست این امر با دستور رئیس جمهور و مسوولان بنادر و دریانوردی امکانپذیر است.

امام جمعه موقت اهل سنت چابهار گفت: ساختمان بیمارستان امام علی(ع) با جک نگهداری می‌شود و فکری برای ساخت بیمارستان جدید ۵۴۰ تختخوابی این شهرستان نشده چرا که پس از کلنگ زنی در پنج سال گذشته بلاتکلیف بوده و کسی هم پاسخگو نبوده است.

ساختمان فرسوده بیمارستان چابهار چشم‌انتظار توجه؛ دستور ویژه و ورود منطقه آزاد

چرا بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی چابهار ساخته نمی‌شود

نماینده مردم شهرستان‌های چابهار، نیکشهر، کنارک، قصرقند، زرآباد و دشتیاری نیز اظهار داشت: سرانه تخت بیمارستانی به ازای هر هزار نفر در جنوب بلوچستان ۶ دهم است که در مقایسه با سرانه کشوری ۱.۸ خیلی پایین است.

معین الدین سعیدی بر ساخت بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی و تخصیص حداقل ۵۰۰ میلیارد تومان در فاز نخست آغاز بکار تاکید کرد و افزود: برای حل مشکلات بهداشتی و درمانی مردم جنوب بلوچستان بویژه ساحل نشینان مکران باید فکری شود.

وی بیان کرد: جای تاسف است که در شهرستان‌های زرآباد، دشتیاری، قصرقند حتی یک تخت بیمارستانی وجود ندارد، درخواست ویژه دارم هر چه سریعتر برای ساخت بیمارستان ۶۴ تختخوابی زرآباد، ۹۶ تختخوابی قصرقند و ۲۲۰ تختخوابی دشتیاری اعتبارات لازم تخصیص پیدا کند و در همین دولت آغاز و تکمیل و بهره برداری شود.

نماینده مردم حوزه انتخابیه چابهار در مجلس شورای اسلامی گفت: بیمارستان امام علی (ع) چابهار در حد یک بیمارستان نیست که از ۲۵ تختخواب به بیش‌از ۲۰۰ تخت ارتقا پیدا کرده و نمی‌تواند به ۷۰۰ هزار نفر از جاسک تا راسک را خدمات بهداشتی و درمانی ارائه کند.

وی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت در تکمیل چند پروژه داخل بیمارستان چندین سال است که اعتبار ندارد، اظهارداشت: برای تامین آب بیمارستان چاره اندیشی نشده و دستگاه ام آری آی این مرکز درمانی چند ماه معیوب و از کار افتاده و مردم ۶ شهرستان جنوب استان سرگردان هستند.

حل برخی از مشکلات بیمارستان چابهار توسط منطقه آزاد

مشکلات پیش آمده در بیمارستان چابهار و رسانه‌ای شدن آنها سبب شد تا نماینده چابهار در مجلس شورای اسلامی، مسوولان محلی و مدیرعامل منطقه آزاد چابهار نیز بازدیدی از بیمارستان امام علی (ع) چابهار داشته باشند و از نزدیک مشکلات را بررسی کنند.

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار اظهارداشت: تأمین تجهیزات و نیازمندی‌های این بیمارستان یکی از وظایف منطقه در راستای ارتقا سطح سلامت شهروندان است.

امیر مقدم با بیان اینکه برای تسریع پروژه نوسازی و تجهیز سرمایش بیمارستان امام علی(ع) دستور ویژه صادر شده است و افزود: رفع مشکلات تاسیسات و حل مشکل چیلر، همچنین تامین آب پایدار برای این بیمارستان باید به‌ سرعت موردبررسی قرار گرفته و در کمترین زمان برطرف شود.

وی همکاری و پشتیبانی معاونت فرهنگی، اجتماعی و گردشگری و مدیریت غذا، دارو و سلامت سازمان منطقه آزاد چابهار با تیم بهداشت ‌و درمان بیمارستان امام علی(ع) را خواستار شد و خاطرنشان کرد: کمک به رفع محرومیت و ارتقاء سطح خدمات بهداشتی در تنها بیمارستان مرجع از اولویت‌های ما در سال جدید است.

گفتنی است، نوروز امسال با دستور امیر مقدم، رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار، سیستم سرمایش بیمارستان امام علی(ع) با اعتباری بیش‌از ۷۰ میلیارد ریال نوسازی شد.

تخصیص ۲۰ هکتار زمین رایگان برای ساخت بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی، سه هکتار زمین برای ساخت بیمارستان ۱۶۰ تختخوابی به تأمین اجتماعی، ساخت یک پایگاه اورژانس، یک مرکز جامع سلامت در پیکره مسکونی منطقه در روستای تیس، مشارکت در تجهیز ICU بیمارستان امام علی(ع)، خرید دستگاه آنژیوگرافی و اهداء ۲ دستگاه آمبولانس مجهز به خدمات ICU با بهترین تکنولوژی از کشور آلمان بخشی دیگر از اقدامات منطقه آزاد چابهار در راستای بهبود و ارتقا حوزه بهداشت و سلامت چابهار بوده است.

بررسی کارشناسی و فنی وضعیت سازه بیمارستان با استفاده از ظرفیت مشاوران مجرب جهت برنامه‌ریزی لازم برای استحکام بنا از دیگر موضوعاتی بود که در این بازدید از سوی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار مورد تاکید قرار گرفت.

حل مشکلات ساحل نشینان چابهار با ساخت بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی

معاون استاندار سیستان و بلوچستان و فرماندار شهرستان ویژه چابهار نیز اظهارداشت: بهداشت و درمان و امکانات و پزشک حق مردم ساحل نشین چابهار است و برای این امر پیگیری‌های زیادی انجام شده که امیدواریم با ساخت بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی مشکلات کمتر شود.

جواد سپاهی از وزارت بهداشت و درمان و دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر خواست هر چه سریعتر با اعزام کارشناسان مسائل و مشکلات پیش رو را بررسی و با تخصیص اعتبار نسبت به حل آنان اقدامات لازم را انجام دهند.

وی بیان کرد: تکمیل طرح‌های نیمه تمام از خواسته های مردم و مسوولان است و نباید یک طرح بهداشتی و درمانی چندین سال بلاتکیلف و نیمه کاره رها باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha