به گزارش روز جمعه خبرنگار ایرنا، جلسه اعضای کمیته روابط خارجی مجلس سنای پاکستان به ریاست سناتور «فارق نائیک» با حضور «بلاول بوتو زرداری» وزیر امور خارجه این کشور در اسلامآباد برگزار شد.
دستور کار این جلسه که با حضور اعضای مهم کمیته روابط خارجی، وزیر خارجه، قائم مقام و سخنگوی این وزارتخانه برگزار شد، بررسی آخرین دستاوردهای این کشور در سیاست خارجی، اجلاس اخیر وزیران خارجه سازمان همکاری شانگهای در هند و پیامدهای میزبانی این کشور در برگزاری اجلاس گروه ۲۰ بود.
زرداری گزارش توجیهی خود را درباره اجلاس گروه ۲۰ به میزبانی هند بدون حضور اصحاب رسانه و پشت درهای بسته برای اعضای کمیته روابط خارجی ارائه داد اما پیش از آن سناتورهای پاکستانی جویای آخرین تحولات مرتبط با روابط ایران و پاکستان نیز شدند که به صورت علنی انجام شد.
وزیر خارجه پاکستان با ابراز خرسندی از تحولات اخیر خاورمیانه به ویژه عادیسازی روابط ایران و عربستان، اظهار داشت که اسلامآباد همواره از مکالمه و تعامل میان کشورهای دوست و تاثیرگذار منطقه حمایت کرده و ما قدردان تلاشهای شریک راهبردی خود یعنی چین هستیم که در قامت یک کشور صلح جو به رفع کدورتها در منطقه کمک کرد.
**منطقه شاهد تاثیرات مثبت از روابط ایران و عربستان است
وی با انتقاد از برخی از قدرتها که انتظار میرفت به جای کوبیدن بر طبل جنگ، نقش خود را برای ارتقای صلح ایفا کنند، افزود: این کشورها نقش آفرینی نکردند و ما از دیپلماسی پکن برای کمک به ازسرگیری روابط میان دو کشور دوست و برادر پاکستان، یعنی ایران و عربستان قدردانی میکنیم.
زرداری افزود: پاکستان نگاه رو به جلو به تاثیرات بلندمدت رفع اختلافات در منطقه به ویژه عادیسازی روابط تهران و ریاض دارد و ما معتقدیم که این تحول فوق العاده برای پاکستان سودمند خواهد بود.
قائم مقام وزارت خارجه پاکستان نیز در پاسخ به پرسش اعضای کمیته، گفت که هفته گذشته با حضور سران دو کشور در نقطه مشترک مرزی، پروژههای مهم بازارچه مرزی و انتقال برق ایران به پاکستان افتتاح شد.
«اسد مجید خان» افزود که دیدار رئیس جمهور ایران و نخست وزیر پاکستان بسیار حائز اهمیت و بیانگر عزم قوی هر دو کشور برای برداشتن گامهای روبه جلو علیرغم برخی از مشکلات به ویژه تبعات تحریمهای ضدایرانی، است.
وی تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران همسایه مهم پاکستان است و ما برای حمایت از تجارت دوجانبه با جدیت تمام سازوکار تهاتر میان دو کشور را دنبال میکنیم. همزمان کار برای بهره برداری از ۳ بازارچه مرزی دیگر نیز در جریان است.
**تحریمها نباید مانع همکاریها با ایران شود
سناتور «سعدیه عباسی» از حزب تحریک انصاف و عضو کمیته روابط خارجی مجلس پاکستان با تاکید بر اهمیت توسعه روابط دوجانبه با جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: تحریمها نباید مانع گسترش روابط میان دو کشور همسایه باشد زیرا برای ما جایگاه ایران به عنوان یک کشور قدرتمند در منطقه و جهان اهمیت بالایی دارد.
وی از دولت پاکستان خواست تا در تعامل با ایران ابتکارات موثری را بکار گرفته و از فرصت عادیسازی روابط در خاورمیانه بهره برداری نماید.
این سناتور پاکستانی عادیسازی روابط ایران و عربستان به ویژه عضویت مجدد سوریه در اتحادیه عرب را خوشایند و در راستای منافع اسلامآباد عنوان کرد.
سناتور «عبدالغفور حیدری» دیگر عضو این کمیته خطاب به رئیس جلسه و قائم مقام وزارت خارجه پاکستان گفت که جمهوری اسلامی ایران برای صیانت از حقوق خود در مجامع منطقهای و جهانی بسیار منسجم و دیپلماسی موفقی را دنبال میکند لذا اسلامآباد با درک این موضوع، از جایگاه مهم تهران غافل نباشد.
سناتور «طاهر بزنجو» از ایالت بلوچستان نیز با تاکید بر اهمیت پروژههای مشترک مرزی با ایران، گفت: مردم ایالت بلوچستان وابسته به کالاهای ایرانی و واردات از این کشور همسایه هستند و ما معتقدیم که ایران یک منبع آسان، مطمئن و مقرون به صرفه برای پاکستان جهت تامین نیازهای خود است.
براساس این گزارش، نخستین بازارچه مرزی ایران در پیشین سیستان و بلوچستان با پاکستان و خط انتقال برق پولان-گبد روز پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت توسط آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جهموری اسلامی ایران و شهباز شریف نخست وزیر پاکستان به بهرهبرداری رسید.
رئیس جمهوری ایران با بیان اینکه ایران و پاکستان روابط بسیار عمیقی دارند که ریشه این ارتباط به باورها و اعتقادات دو کشور بر میگردد، گفت: امروز اراده بین ایران و پاکستان آن است که سطح این روابط از میزانی که وجود دارد، بالاتر برود.
وی تاکید کرد: امنیت پاکستان به مثابه امنیت ایران است و حتی برعکس و این مساله برای ما در منطقه به شدت اهمیت دارد؛ دخالت بیگانگان به هیچ عنوان گره گشا در منطقه نخواهد بود و حضور آنان تهدید تلقی میشود.
نظر شما