به گزارش ایرنا، روزالیا همیلتون رئیس گروه حقوق بشری موسوم به «حامیان شبکه جامائیکا» به نشریه اکسپرس گفت که این کشور سال آینده (میلادی) به خلاص شدن از پادشاهی چارلز بر کشور رأی خواهند داد.
این درحالیست که اندرو هولنس نخست وزیر جامائیکا هم در جریان سفر جنجالی خانواده سلطنتی انگلیس به کارائیب در سال ۲۰۲۲، به ویلیام (ولیعهد) گفت کشورش می خواهد کاملا مستقل باشد و به موضوع "حل نشده" برده داری رسیدگی کند.
جامائیکا ۶ آگوست ۱۹۶۲ از مستعمرات انگلیس خارج و مستقل شد اما الیزابت دوم را به عنوان رئیس کشور ابقا کرد. این کشور اکنون درصدد است تا به پادشاهی چارلز در این قلمرو پایان دهد. همچنین انتظار میرود باهاما، آنتیگوا و باربودا، گرنادا، استرالیا و بلیز نیز پادشاهی چارلز را که ریاست این کشورها را برعهده دارد کنار بگذارند.
نخست وزیر جامائیکا در ماه مارس گذشته از برنامه دولت برای تشکیل کمیته اصلاح قانون اساسی خبر داده بود. مارلن مالاهو فورته، وزیر امور حقوقی و قانون اساسی جامائیکا هم گفت که یک همهپرسی فوری ممکن است در سال ۲۰۲۴ برگزار شود.
رئیس گروه حقوق بشری «حامیان شبکه جامائیکا» میگوید که مردم این کشور میخواهند از شر پادشاه خلاص شوند زیرا «ما از نظام جمهوری دفاع می کنیم که مردم جامائیکا را مستقل کند.»
همیلتون ادامه داد: جامائیکایی ها به بلوغ رسیدهاند. بیشتر مردم علاقهای به سلطنت انگلیس ندارند. نسل قدیمی که با الیزابت بزرگ شد از دنیا رفتهاند. نسل جوان این وابستگی را ندارد و بسیاری از آنها حتی نمی دانند پادشاه جدید کیست.
چارلز از سپتامبر گذشته که مادرش «الیزابت دوم» درگذشت، تاج و تخت انگلیس را به ارث برد. او ششم ماه «مه» طی یک مراسم تشریفاتی در لندن تاجگذاری و به عنوان پادشاه جدید معرفی شد. نامبرده همچنین به صورت خودکار، رئیس ۱۴ کشور مشترکالمنافع شد.
ریاست کشور، مقامی تشریفاتی است و در عمل کارهای روزمره کشورهای مشترکالمنافع از طریق دولت انتخابی به ریاست نخستوزیر انجام میشود. اما همیلتون تصریح کرد: «حذف ساختاری که ما به ارث بردهایم از برکناری پادشاه مهمتر است. ما می گوییم ساختار حکومت متمرکز که صدای مردم جامائیکا را قطع می کند، باید تغییر کند.»
وی درباره تاجگذاری چارلز هم گفت که این مراسم هیچ جذابیتی برای جامائیکایی ها نداشت اما فرصت دیگری برای ادامه بحث در مورد تبدیل شدن کشور، به جمهوری فراهم کرد.
نظر شما