۶۰ درصد آلودگی آب ساحلی نوشهر و چالوس ناشی از پساب معادن است +فیلم

نوشهر- ایرنا- حدود ۶۰ درصد دلیل آلودگی آب های ساحلی محدوده نوشهر و چالوس براساس آمار محیط زیست ناشی از پساب معادن است.

سید اصغر مطهری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: حدود هشت واحد معدنی در پیرامون رودخانه حفاظت شده چالوس فعالیت دارند هرچند از ۲ سال گذشته موضوع جلوگیری از هدایت رسوبات حاصل از شست و شوی ماسه در این معادن به داخل این رودخانه به طور جدی مورد پیگیری قرار گرفته و اغلب آن ها به تجهیزات نوین کنترلی مجهز شدند اما کماکان برخی این واحدها به علت استخراج حجم انبوه گل و لای ناشی از شستشوی این مصالح به نظر می رسد به داخل رودخانه هدایت می شود.

وی اظهار کرد: در زمان حاضر یکی از خواسته های صاحبان این معادن این است گل و لای دپو شده را کجا ببرند چرا که مکانی برای انتقال آن به منطقه دیگر ندارند هرچند مقادیری از این گل و لای را به کارخانه سفال سازی چالوس انتقال می دهند اما حجم گل و لای خیلی زیاد است.

وی خاطرنشان کرد: علت دیگر گل آلودگی آب دریا در این محدوده متاسفانه پایین آمدن دبی آب رودخانه حفاظت شده چالوس از سال های گذشته تاکنون بوده که در حین جریان مقادیری از آن به سد انحرافی چالوس و کانال انتقال آب برای آبدهی مزارع کشاورزی شرق مازندران هدایت می شود و این کانال هم متاسفانه سال ها لایروبی نشده و به علت منشعب به رودخانه های منتهی به دریای خزر در حوزه جغرافیایی نوشهر وارد دریای خزر می شود که در نتیجه گستره زیادی از سطح آب ها گل آلود می کند.

رییس اداره حفاظت محیط زیست چالوس و کلاردشت تصریح کرد: بنا به گزارش کارشناسان شرکت سهامی آب منطقه ای مازندران، حدود ۵۰ درصد دبی آب رودخانه حفاظت شده چالوس کاهش پیدا کرده و به همین خاطر غلظت آلودگی این روخانه ها بالا رفته است و این پدیده طبیعی در گل آلودگی آب خزر اثر بخش بوده است.

مطهری افزود : از آنجایی که طرح ملی ساخت سد انحرافی و کانال انتقال آب رودخانه چالوس برای آبدهی زمین های کشاورزی شرق مازندران به علت تخریب زمین های کشاورزی ناشی از ساخت و سازهای غیرمجاز و بی رویه کارکرد آنچنانی ندارد این موضوع با مسوولان شرکت آب منطقه در میان گذاشته شد که زمینی در نوشهر و چالوس برای فعالیت های کشاورزی باقی نمانده است به انسداد این کانال اقدام کنند تا شاهد هدایت آب رودخانه چالوس به این کانال و در نهایت با جریان این آب آلوده به دریای خزر در محدوده ساحلی شهر گردشگرپذیر نوشهر نباشیم.

بنابر گزارش ها مقدمات اجرای طرح ملی ساخت سد انحرافی و انتقال آب رودخانه چالوس به شرق مازندران از سال ۱۳۷۴ آغاز شد و مسیر حدود ۱۰۹ کیلومتر کانال در قالب هفت قطعه تقسیم و باید در عرض پنج سال اجرایی می شد اما متاسفانه روند اجرای این طرح به سرانجام نرسیده و هم اینک در محدوده رویان شهرستان نور دچار وقفه شده است.

رییس اداره حفاظت محیط زیست چالوس و کلاردشت گفت : تاکنون این پیگیری ها نتیجه نداشته و امیدوارم رییس اداره حفاظت محیط زیست نوشهر هم که گل آلودگی آب دریای خزر جزو محدوده این شهر جزو حوزه فعالیت او است نسبت به این موضوع حساس تر باشد.

شماری از مردم و حامیان محیط زیست امروز در گزارشی به خبرنگار ایرنا با ابراز نگرانی از گل آلودگی دریای خزر محدوده ساحلی مجموعه ویژه گردشگری، رفاهی و اقامتی سیترا از مسوولان امر خواستار پیشگیری از هدایت آلاینده های زیست محیطی به داخل رودخانه های منتهی به دریای خزر در این منطقه شدند.

رودخانه حفاظت شده چالوس که از دامنهٔ شمالی ارتفاعات کندوان و طالقان سرچشمه می‌گیرد و پس از طی ۷۲ کیلومتر و گذر از وسط شهر چالوس به دریای خزر می‌ریزد، به خاطر تکثیر و پرورش ماهیان نادر دریای خزر در آن مانند قزل آلای خال قرمز، سفید، آزاد و گونه های دیگر ذخیرگاه ارزشمند آبی مازندران به شمار می رود، ماهی خاص و بومی هم به نام زردک در این رودخانه زیست می کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha