بهزاد صادقی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: وظیفه سازمان دامپزشکی پیشگیری و کنترل بیماری های دامی، به صورت به موقع و موثر است امری که مانع از ضرر و زیان وارده به تولید کنندگان محصولات دامی و در نهایت موجب تامین امنیت غذایی جامعه خواهد شد.
وی ادامه داد: در استان همدان تمامی واحدهای روستایی و عشایری و همین طور دامداری های صنعتی با جمعیت تقریبی ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار راس دام سبک و ۹۶ هزار راس دام سنگین زیرپوشش خدمات اداره کل دامپزشکی استان هستند.
سرپرست معاونت سلامت اداره کل دامپزشکی استان همدان گفت: تب برفکی یکی از بیماری های مسری دامی است که که در صورت شیوع خسارت اقتصادی سنگینی را به همراه خواهد داشت که در این راستا سال گذشته بیش از سه میلیون و ۶۰۰ هزار نوبت سر دام سبک و بیش از ۱۶۹ هزار نوبت سر دام سنگین در راستای جلوگیری از ابتلای به این بیماری واکسینه شده اند.
وی یادآور شد: همچنین در خصوص کنترل بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک نیز در سال گذشته بیش از 2 میلیون و ۴۰۰ هزار نوبت سر زیر پوشش واکسیناسیون قرار گرفته اند.
صادقی مهمترین بیماری های مشترک بین انسان و دام را بیماری سل، بروسلوز، آنفلوآنزای فوق حاد و تب کریمه کنگو عنوان کرد.
صادقی مهمترین بیماری های مشترک بین انسان و دام را بیماری سل، بروسلوز، آنفلوآنزای فوق حاد و تب کریمه کنگو عنوان کرد.وی افزود: سل یک بیماری عفونی و در برخی موارد مرگبار است و بنابراین واحدهای صنعتی از نظر این بیماری بر اساس زمانبندی مشخص تحت کنترل، مراقبت و پایش هستند.
سرپرست معاونت سلامت اداره کل دامپزشکی استان همدان تاکید کرد: دام هایی که پس از انجام تست سل، مثبت تشخیص داده شوند روانه گشتارگاه شده و از چرخه استفاده حذف می شوند.
وی همچنین در خصوص بروسلوز نیز یادآور شد: واحدهای صنعتی برابر دستورالعمل های ابلاغی مورد پایش قرار گرفته و در صورت ردیابی دام راکتور به سرعت حذف می شود.
صادقی گفت: تب کریمه کنگو نیز یک بیماری حاد تب دار و خونریزی دهنده است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات با لاشه دام و انسان آلوده منتقل می شود که فعالیت این کنه در فصل گرما زیاد است.
وی با اشاره به اینکه این بیماری در دام نشانه ای ندارد ولی در انسانها باعث خونریزی و تب می شود، افزود: به منظور پیشگری از بروز این بیماری سمپاشی در واحدهای دامی ضروری است و کشتار دام باید تنها در کشتارگاه های صنعتی و با نظارت مسئول فنی بهداشتی و با طی شدن دوره پیش سرد صورت گیرد.
سرپرست معاونت سلامت اداره کل دامپزشکی استان درباره تمهیدات لازم برای جلوگیری از بروز و سرایت هرگونه بیماری دامی و سرایت آن به انسان گفت: در خصوص بیماری ها مشترک و نیز بیماری های دامی و همچنین خدمات در حال ارائه، آموزش های لازم با برگزاری دوره های آموزشی و ترویجی برای واحدهای صنعتی و روستایی برگزار می شود.
وی درباره آنفلوآنزای فوق حاد که یک بیماری تنفسی و ویروسی طیور با قدرت انتشار سریع است ادامه داد: در این مورد ۴۱ اقدام در مرغداری ها و کشتارگاه ها از طریق رصد بیماری و نمونه گیری ادواری انجام شده است.
صادقی یادآور شد: از سال ۹۷ تاکنون موردی از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد در سطح استان گزارش نشده است.
صادقی یادآور شد: از سال ۹۷ تاکنون موردی از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد در سطح استان گزارش نشده است.وی تصریح کرد: سازمان دامپزشکی وظیفه صدور مجوزهای بهداشتی قرنطینه ای برای نقل و انتقالات محموله های مرتبط با دامپزشکی و نظارت و کنترل کامل بر حمل بهداشتی محموله ها را دارد.
سرپرست معاونت سلامت اداره کل دامپزشکی استان همدان گفت: با توجه به واکسیناسیون و نظارت بر واحدهای دامداری صنعتی و روستایی بیماری خاصی در استان شایع نیست.
استان همدان کشتارگاه سنتی ندارد و در حال حاضر دارای ۶ کشتارگاه دام صنعتی فعال است و این استان از پیشگامان طرح بسته بندی و شناسنامه دار کردن آلایش دامی در سطح کشور است.
نظر شما