جهاد آب‌رسانی در چهارمحال و بختیاری تا رفع تنش آبی ادامه می‌‎یابد

شهرکرد- ایرنا- رییس مرکز جهاد آب‌رسانی وزارت نیرو با اینکه اشاره قرارداد سوم جهاد آب‌رسانی در ۲ استان کشور اجرایی شده است گفت: اقدامات جهاد آب‌رسانی برای رفع تنش آب آشامیدنی در چهارمحال و بختیاری تا رفع تنش آبی ادامه می‌‎یابد.

به‌گزارش ایرنا به‌نقل از روابط‌عمومی شرکت آب و فاضلاب استان، میثم جعفرزاده روز شنبه در نشست با استاندار چهارمحال و بختیاری درخصوص وضعیت طرح‌های جهاد آب‌رسانی استان تاکید کرد: تامین آب پایدار جزو برنامه‌های اولویت‌دار وزارت نیرو است.

جعفرزاده به اجرایی شدن قرارداد سوم جهاد آب‌رسانی در ۲ استان کشور از جمله چهارمحال و بختیاری اشاره و تصریح کرد: این قرارداد منعقد، امضا و برای اجرا به شرکت آب و فاضلاب استان ابلاغ شده است.

وی تصریح کرد: با پیگیری متقابل مسئولان استانی و کشوری و همچنین همکاری مردم به‌زودی تمامی طرح‌های آب‌رسانی در چهارمحال و بختیاری افتتاح می‌شود.

استاندار چهارمحال و بختیاری نیز با قدردانی از اقدامات موثر وزارت نیرو در بخش آب به‌ویژه مرکز جهاد آب‌رسانی وزارت نیرو و اهتمام ویژه وزارت نیرو برای رفع تنش آبی در استان گفت: این مرکز از طریق قرارگاه محرومیت‌زدایی اقدامات مناسبی برای رفع تنش آبی روستاها در دست اجرا دارد.

غلامعلی حیدری تاکید کرد: توجه به فصل کاری محدود برای تکمیل طرح‍‌های آب‌رسانی چهارمحال و بختیاری در دستر کار قرار گیرد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری نیز گفت: طرح‌های آب‌رسانی در استان با تمام توان در حال پیشرفت و انجام است.

محمد کریمی تصریح کرد: در همین راستا ۵۱ طرح مرتبط با آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری در هفته دلت سال‌جاری تکمیل و بهره‌برداری شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، خشکسالی در سال‌های اخیر باعث شده است برخی از منابع آبی چهارمحال و بختیاری که پیشتر وجود داشت، دیگر وجود نداشته باشد و برخی از دشت‌های حاصلخیز این استان اکنون به دشت ممنوعه و ممنوعه بحرانی تبدیل شود.

به گفته کارشناسان، اکنون براثر تغییرات اقلیمی، الگوی بارش در استان از برف به باران تبدیل شده و دماهای حداقل در زمستان و حداکثر در تابستان افزایش پیدا کرده است.

کارشناسان می‌گویند: در بخش آب‌های سطحی آورد رودخانه‌های استان به طور میانگین با کاهش حدود ۲۰ درصدی روبرو است هر چند این کاهش در برخی از سرشاخه‌ها از جمله رودخانه بهشت آباد بیش از این میزان (معادل حدود ۳۵ درصد) گزارش شده است.

این استان با بیشترین میزان کاهش بارش‌ها در صدر خشک‌ترین و کم‌بارش‌ترین استان‌های کشور قرار گرفت و میزان بارش‌های استان در سال آبی جاری (یکم مهر سال ۱۴۰۲ تا ۱۰ خرداد ۱۴۰۳) در مقایسه با میانگین بلندمدت به میزان ۱۰۲ میلیمتر معادل ۱۶ درصد کاهش دارد که بنابر گزارش مرکز ملی خشکسالی، بیشترین میزان کاهش بارش‌ها در کشور بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha