۵ خرداد ۱۴۰۲، ۱۷:۰۴
کد خبرنگار: 2105
کد خبر: 85122718
T T
۸ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

جشن توت فرنگی شیان، آمیخته با نوای موسیقی و ترنم باران+ فیلم

سنندج-ایرنا- باران بهاری امسال مهمان جشن توت فرنگی شیان شد و موسیقی کُردی بر شادی و نشاط آن افزود.

به گزارش ایرنا، جشنواره توت فرنگی شیان امسال مهمانان خوانده و ناخوانده زیادی داشت؛ باران مهمان ناخوانده دوست داشتنی این برنامه بود که زیبایی های این روستا را دوچندان کرده و فضایی فرح بخش را ایجاد کرده بود.

با آمدن باران مهمانانی که از اقصی نقاط کشور و حتی خارج از کشور آمده بودند، جشن را ترک نکردند و روی صندلی هایشان نشستند و در زیر باران گوش جان به موسیقی کُردی سپردند.

هرچند بارش باران زیاد طول نکشید و رگباری پراکنده بود که چند مرتبه تکرار شد ولی با این وجود بیشتر مهمان ها خیس شده بودند و فقط یکی، ۲ نفر هم چتر داشتند.

البته هواشناسی از سه روز پیش بارش باران را در شهرستان سنندج پیش بینی کرده بود و به گفته برگزار کنندگان مراسم به دلیل اینکه اطلاع رسانی این جشن از خیلی وقت پیش انجام شده بود و میزان بارش هم طولانی و زیاد نخواهد بود اقدام به لغو مراسم نشد.

اجرای موسیقی هورامی توسط یکی از خوانندگان مشهور منطقه آغازگر برنامه بود، موسیقی که هیچ ابزارآلاتی نیاز ندارد و فقط صدای خوش خواننده است که با آهنگ طبیعت و خروش آب رودخانه و صدای پرندگان ادغام می شود و دل و جان را به وجد می آورد.

توت فرنگی کردستان امروز دیگر شهرتی فراتر از مرزهای ملی پیدا کرده است و همه این محصول خوش رنگ و خوش طعم را با برند کردستان می شناسند و این نتیجه تلاش سه ضلع شامل کشاورزان، مسئولان و محققان است.

۶۰ درصد توت فرنگی کردستان در سنندج تولید می شود

از سه هزار هکتار اراضی زیر کشت توت فرنگی کردستان ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار آن مربوط به شهرستان سنندج است و این شهرستان هم دارای چهار بخش بوده که در بخش سیروان آن یک هزار هکتار زیر کشت توت فرنگی دارد.

سالانه ۶۵ هزار تن توت فرنگی در کردستان تولید که ۴۰ هزار تن آن در سنندج برداشت می شود و در شیان پایتخت توت فرنگی ایران ۲۰ هزار تن تولید و روانه بازار می شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان در این مراسم با اشاره به اینکه این استان از ظرفیت باغبانی بالایی برخوردار است، اظهار کرد: سالانه ۴۵۵ هزار تن انواع محصولات باغی به همت ۱۷ هزار بهره بردار در این استان تولید می شود.

پیمان اسکندری اضافه کرد: ۶۵ هزار تن توت فرنگی سالانه در قطعات اراضی هزار تا پنج هزار متری در این استان برداشت می شود.
وی با اشاره به اینکه سطح دانش علمی توت فرنگی کاران استان افزایش پیدا کرده است، افزود: رشد کمی و کیفی محصول در سطج اراضی کوچک مقیاس بیانگر بهره مندی توت فرنگی کاران از دانش روز است.

وی بیان کرد : در جشنواره سال گذشته کشاورزان منطقه نسبت به کمبود سردخانه و صنایع تبدیلی انتقاد کردند که در طول این یک سال
ظرفیت سردخانه در استان از ۳۵ هزار به ۷۰ هزار تن رسیده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: در حوزه صنایع تبدیلی هم واحدی با ظرفیت ۲۱۵ هزار تن در مریوان ایجاد شد.

اجرای ۲۲ پروژه عمرانی در بخش سیران سنندج

فرماندار سنندج هم در این جشنواره اظهار کرد: بخش سیروان یکی از چهار بخش این شهرستان بوده که ۱۸ هزار نفر جمعیت دارد که شغل بیشتر آنها کشاورزی است.

حسن عسگری با بیان اینکه ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار سطح زیرکشت توت فرنگی در شهرستان سنندج و یک هزار هکتار آن هم در بخش سیروان است، گفت: قبل از برگزاری جشنواره توت فرنگی شیان به عنوان مقدمه این برنامه کنفرانس علمی و همایش سرمایه گذاری ویژه این محصول در دانشگاه کردستان برگزار شد.

وی با اشاره به اینکه اعتبارات به سمت روستاها سوق داده می شود، بیان کرد: ۵۷ درصد اعتبارات کمیته برنامه ریزی شهرستان سنندج به روستاها اختصاص داده شده است.

فرماندار شهرستان سنندج از اختصاص ۹۶ میلیارد تومان به حوزه راه روستایی و ۷۳ میلیارد تومان هم به آبرسانی خبر داد و ادامه داد:
در بخش سیروان هم ۲۲ پروژه با اعتبار افزون بر۴۸ میلیارد تومان اختصاص یافت.
عسگری بیان کرد: ۳۵ پروژه از اعتبارات دهیاری ها که ۵۰ درصد آن خودیاری مردم روستاها بوده در بخش سیروان در حال اجرا است.

وی افزود: برای جاده شیان که معارض ملکی داشت هم یک میلیارد اعتبار و برای طرح هادی آن هم ۸۰۰ میلیون تومانذاختصاص یافته است.

جشن توت فرنگی شیان، آمیخته با نوای موسیقی و ترنم باران+ فیلم

جشن شکرگزاری توت فرنگی فرصتی برای شور و شادی مردم فراهم کرد و در زمان اجرای موسیقی در گوشه کنار محل برگزاری مراسم مردم به هه لپه رکی (رقص کُردی) پرداختند.

یکی از بانوان مهمان این برنامه که از شهرستان پاوه استان کرمانشاه به این مراسم آمده بود به خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: می بایست از قبل به مردم اعلام می شد برای جلوگیری از قفل شدن مسیر و تسهیل در تردد، مردم از آوردن خودرو خودداری کنند و مسیری را تعیین و از آنجا با اتوبوس و مینی بوس مهمانان را به روستای شیان می آوردند.

نبود جای پارک خودرو از مواردی بود که مردم نسبت به آن انتقاد کردند، توپوگرافی روستای شیان هم چون بسیاری دیگر از روستاهای بخش سیروان کوهستانی و شیب‌دار بوده که در گذشته جاده و معابر این مسیر با عرض کم ساخته شده و امروز ظرفیت پذیرش تعداد زیادی خودرو ندارد.

بسیاری از مهمان ها مجبور شدند خودروهایشان را در روستای توریور در نزدیک شیان پارک کنند و مابقی مسیر که افزون بر ۲۰ دقیقه طول می کشید را با پای پیاده طی کردند که این برای خانواده هایی که بچه و سالمند همراهشان بود سختی بیشتری متحمل شدند.

چهار دوره جشنواره توت فرنگی در روستای شیان برگزار شده و با توجه به شناخته شدن آن و شرکت جمعیت زیادی در آن مسئولان را برآن داشته تا دوره آینده را در یکی دیگر از روستاهای بخش سیروان که فضایی آزاد بیشتری دارد، برگزار کنند.

روستای شیان ۱۸۰ خانوار و افزون بر ۵۰۰ نفر جمعیت دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha