انتقاد از افتتاح نشدن باغ سالار کلانتر کرمان؛ اوقاف تاکنون توضیح نداده

کرمان - ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان گفت: مرمت و بازسازی باغ سالار کلانتر کرمان (متعلق به اوقاف) به پایان رسیده و درهای آن نیز تهیه شده اما متاسفانه برای مراحل پایانی اقدامی انجام نشده است.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی کرمان، سیدمصطفی آیت‌اللهی موسوی در جلسه کارگروه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان اظهار داشت: باید کارگروهی برای مرمت و بازسازی بناهای تاریخی تشکیل شود و همه دستگاه‌های مربوطه هم‌افزایی لازم را در این زمینه داشته باشند.

باغ‌سالار کلانتر با قدمتی حدود ۱۴۰ ساله در دوران قاجار بنا شده و در میدان بیرم آباد شهر کرمان قرار دارد که سال ۱۳۸۴ به شماره ۱۳۰۷۱ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.

مرمت این بنای تاریخی از مرداد سال ۱۳۹۸ با همکاری میراث فرهنگی و اوقاف به عنوان متولی آغاز شد که پس از مرمت و بازسازی به مجموعه گردشگری و سفره خانه سنتی تبدیل می شود؛ پیش از این قرار بود این باغ در نوروز ۱۴۰۲ به بهره برداری برسد.

معاون استاندار کرمان همچنین با بیان اینکه مرمت و بازسازی بناهای تاریخی موجود در روستاها و شهرهای کوچک به مهاجرت معکوس منجر می‌شود، افزود: روستای قنات ملک (زادگاه سردار دل ها) نیز که جزو روستاهای مقصد گردشگری برای زائران شهید حاج قاسم سلیمانی است باید مورد توجه ویژه‌ قرار گیرد.

وی در بخش دیگری با اشاره به اینکه باید تقویم نمایشگاهی صنایع‌دستی این استان تهیه شود گفت: هیچ دستگاهی بدون هماهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی نباید نمایشگاه صنایع‌دستی برگزار کند.

مرمت بناهای تاریخی و هم‌افزایی ادارات

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان نیز در این جلسه گفت: در شهرها و روستاها این استان بافت‌های ارزشمند تاریخی وجود دارد و منابع خوبی برای روستاها اختصاص یافته که به همکاری و هم‌افزایی دستگاه‌های مرتبط برای تجمیع منابع مربوطه نیاز داریم.

فریدون فعالی افزود: باید کمیته کارشناسی با حضور بنیاد مسکن، اداره‌کل روستایی و میراث‌فرهنگی تشکیل شود تا بتوانیم منابع لازم را تجمیع کنیم و سپس درصدد مرمت بناهای موجود در بافت تاریخی برآییم.

وی با بیان اینکه سال جاری پنج روستا برای مرمت و بازسازی هدف‌گذاری شده و در اولویت قرار می گیرد، اظهار داشت: قلعه ده‌میرزا تنها قلعه‌ای است که در کشور هنوز زندگی در آن جریان دارد و خوشبختانه برای سنگفرش معبر اصلی این روستا مسئولان بومی و مردم همکاری خوبی داشته‌اند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان با اشاره به اینکه فعالیت‌های خوبی در زمینه مرمت و بازسازی بافت‌های تاریخی مانند بخش راین، شهر جوپار، روستای تیکدر و بهرامجرد انجام شده است افزود: باید این اتفاق در دیگر روستاهای دارای بافت تاریخی نیز رخ دهد.

به گزاش ایرنا کرمان با هشت اثر ثبت جهانی بیشترین آمار آثار ثبت جهانی کشور را در بین استان ها به خود اختصاص داده است. ارگ بم (بزرگترین سازه خشتی جهان)، روستای دست‌کَند میمند با چندهزار سال قدمت، باغ زیبای شازده یا شاهزاده ماهان با ویژگی های منحصر به فرد باغ و معماری عمارت آن، دشت کویر لوت که قدیمی ترین درفش جهان از این کویر در منطقه شهداد به دست آمده و سه قنات «گوهرریز» جوپار در شهرستان کرمان، «اکبرآباد» و «قاسم آباد» در شهرستان بم و نیز روستای دارستان سیرجان و این شهرستان به عنوان خاستگاه بافت گلیم شیرکی سیرجان از آثار ثبت جهانی استان کرمان به شمار می روند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha