استاندار گلستان: خلیج گرگان را با چنگ و دندان حفظ می‌کنیم‌
عملیات لایروبی خلیج گرگان

گرگان - ایرنا - استاندار گلستان با اشاره به اهمت خلیج گرگان در اقتصاد و محیط زیست منطقه گفت: دولت سیزدهم اعتبارات قابل توجهی برای احیای این پهنه آبی از خشکی در نظر گرفته و بر همین اساس این گستره آبی را با چنگ و دندان هم که شده از نابودی نجات می‌دهیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی محمد زنگانه عصر سه‌شنبه در آیین تجلیل از محیط‌بانان استان گلستان، افزود: برای حفظ این پهنه آبی، باید به سمت عملیاتی شدن برنامه حفظ خلیج گرگان گام برداریم.

وی تاکید کرد: نجات خلیج گرگان به پمپاژ آب، تامین حق آبه، انتقال آب بین حوزه‌ای، مدیریت جلوگیری از تخلیه فاضلاب، اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوانداری نیاز دارد.

لایروبی خلیج گرگان که نخستین اقدام برای حفظ و نجات این پهنه آبی به شمار می رود با دستور دکتر رییسی در بازدید از آن در اسفندماه سال ۱۴۰۰ آغاز شد که اکنون ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

استاندار گلستان آفت و بیماری‌ها در عرصه‌های جنگلی را چالش مهم این استان برشمرد و گفت: به اعتقاد کارشناسان مرتبط، تغییر آب و هوا و مدیریت ناصحیح مصرف آب، از جمله عوامل بروز آفت و بیماری‌های در جنگل‌های استان است که برای حل این چالش، آفت ها شناسایی شده و برنامه بومی برای مقابله با اندیشیده شده است.

استاندار گلستان: خلیج گرگان را با چنگ و دندان حفظ می‌کنیم‌

گلستان ۴۵۲ هزار هکتار عرصه جنگلی دارد.

زنگانه مدیریت آب را یکی از چالش‌های مهم گلستان برشمرد و افزود: این چالش با حفاظت محیط زیست گره خورده و باید با نگاه راهبردی تامین آب شرب استان را از تک منبعی ( برداشت زیر زمینی ) خارج کنیم تا با مخاطرات فرونشست زمین در آینده مواجه نشویم.

وی همچنین بر مشارکت از جوامع محلی در مدیریت آتش سوزی در عرصه‌های جنگلی استان تاکید کرد و گفت: بهترین حافظان محیط زیست، جوامع محلی هستند و باید سرمایه‌گذاری لازم در این حوزه صورت گیرد.

زنگانه به نقش محیط‌بانان در حفاظت از مناطق تحت مدیریت محیط زیست در گلستان اشاره کرد و افزود: کار شما بیانگر یک اقدام ارزشمند و ماندگار برای نسل‌های آینده بوده و باید مورد حمایت جدی قرار گیرد.

لزوم حمایت مالی برای تجهیز محیط زیست گلستان

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست گلستان هم در این مراسم گفت: این اداره کل برای انجام هرچه بهتر وظایف سازمانی محوله در استان نیازمند تخصیص اعتبار ویژه برای جبران عقب ماندگی در تامین تجهیزات را دارد .

محمدرضا کنعانی افزود: اکنون در ابنیه سازمانی عقب ماندگی داریم به طوری که ۵۵ درصد ساختمان ها نیازمند ترمیم و ۴۵ دزصد نیازمند تجهیزات را دارد.

به گفته وی گلستان ۴۵ محیط بانی فعال و ۲۷ محیط بانی غیرفعال دارد که ۵۹ درصد واحدهای اجرایی فعال بوده و طی سال‌های اخیر سعی شده تا ادارات و پاسگاه‌های محیط بانی در استان فعال شود که راه‌اندازی آواره حفاظت محیط زیست در آق قلا نمونه بارز است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست گلستان گفت: اکنون ۵۹ درصد از پست‌های سازمانی این اداره کل بدون نیرو بوده و اکنون با ۱۳۰ محیط‌بان از مناطق چهار گانه و تحت مدیریت، حفاظت می‌شود.

کنعانی افزود: این تعداد محیط‌بان در ۲ نوبت ۱۵ روز در ماه مشغول حفاظت از مناطق تحت مدیریت این اداره کل هستند که سهم هر محیط‌بان برای حفاظت در استان حدود ۳۲ هزار هکتار بوده و با استاندارد جهانی فاصله بسیار دارد.

وی بر توجه بیشتر بر خدمات محیط‌بانان در حفاظت از مناطق تحت مدیریت این اداره کل در استان تاکید کرد.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست گلستان گفت: درسفر دور نخست رییس جمهور به گلستان در اسفندماه سال ۱۴۰۰، مصوبه ای برای توسعه شبکه اطفای حریق این اداره کل گذرانده شد که امسال با تخصیص اعتبار خوب، تجهیزات موردنیاز از جمله سه دستگاه خودرو کمک دار، چهار دستگاه تراکتور و تجهیزات انفرادی در این راستا خریداری و در اختیار ۱۴ شهرستان تابعه قرار گرفت.

استاندار گلستان: خلیج گرگان را با چنگ و دندان حفظ می‌کنیم‌

در این آیین، از فرزندان شهید "تاج محمد باشقره" و جانباز ۷۰ درصد محیط‌بان، چهار محیط‌بانان نمونه استان و ۶ محیط‌بانان بارنشسته استان با اهدا لوح و جوایزی تقدیر شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha