به گزارش خبرنگار ایرنا، سید محمدرضا هاشمی شامگاه سهشنبه در نشست شورای اداری استان سمنان در سالن همایش استانداری افزود: معاون اقتصادی رییس جمهور در سفر اخیر به استان با اشاره به طرح انتقال آب از دریای خزر به سمنان عنوان کرد که مردم مازندران، مردم سمنان و زائران امام رضا (ع) باید از این طرح ذینفع شوند و این طرح مشترک توسط ۲ استان بهرهبرداری شود.
وی گفت: بیش از ۱۶ سال است که استان سمنان با خشکسالی و کاهش بارندگی مواجه است و باید برای رفع این مشکل اقدام اساسی شود.
استاندار سمنان تاکید کرد: مدیریت مصرف و صرفهجویی در مصرف آب و برق به منظور پایداری شبکه آبرسانی و برقرسانی مورد توجه آحاد جامعه باشد.
وی افزود: مدیران عامل شرکتهای آب و فاضلاب و توزیع برق استان با همه توان و نظارت کافی در زمینه مدیریت مصرف و حفظ پایداری شبکه نقشآفرینی کنند.
استان سمنان با کاهش ۷۸ درصدی بارندگی نسبت به بلندمدت و ١٠ درصد نسبت به سال گذشته، کسری سالانه ۱۳۳ میلیون متر مکعب آبهای زیرزمینی و سه و ۲ دهم میلیارد متر مکعب کسری مخزن انباشته، از دهه ۸۰ تاکنون در جدال با کمآبی و در انتظار اقدام عاجل برای رفع این معضل است.
استان سمنان که به دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استانهای کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب میشود
این استان با میزان بارش کمتر از میانگین و تبخیر بالاتر از متوسط کشور، ظرفیت محدود آبهای زیرزمینی و با وجود ظرفیتهای متنوع برای توسعه، همچنان با چالش کمبود آب مواجه است.
بر پایه گزارشهای رسمی، ۲۱ درصد آب مورد نیاز استان سمنان از منبع چشمه و قنات، ۱۷ درصد از محل آبهای سطحی و ۶۲ درصد از محل حفر چاههای عمیق و نیمهعمیق تامین میشود و به بیانی دیگر ۸۰ درصد نیاز آبی استان را منابع زیرزمینی تامین میکند و تنها هفت و هفت دهم درصد مساحت استان سمنان قابلیت تغذیه سفرههای آب زیرزمینی دارد که این آمار زنگ خطر پدیده خاموش فرونشست است.
نظر شما