۱۷ خرداد ۱۴۰۲، ۸:۴۰
کد خبرنگار: 3092
کد خبر: 85132828
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

صدور هشدار نارنجی هواشناسی  گلستان در خصوص وقوع سیلاب در این استان

گرگان-ایرنا- مدیرکل هواشناسی گلستان گفت: با توجه به فعالیت سامانه‌های بارشی و افزایش شدت ناپایداری از عصر امروز (چهارشنبه) پیش‌بینی می‌شود شاهد آبگرفتگی برخی معابر و احتمال سیلاب ناگهانی باشیم.

امان‌محمد کمالی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا درباره وضعیت جوی استان‌ اظهار کرد: بعدازظهر امروز تا صبح روز جمعه به تناوب در استان‌ رگبار و رعد وبرق، وزش باد نسبتا شدید موقتی و کاهش ۱۰ درجه‌ای دما، احتمال تگرگ و پدیده مه به ویژه در مناطق کوهپایه‌ای و کوهستانی پیش‌بینی می‌شود.

وی افزود: آبگرفتگی برخی معابر، بالا آمدن سطح آب رودخانه‌ها، احتمال وقوع سیلاب ناگهانی در نواحی مستعد، برخورد صاعقه و اختلال در تردد جاده‌ای به ویژه در جاده‌های کوهستانی از مخاطرات این سامانه بارشی خواهد بود.

وی با اشاره به هشدار جوی سطح نارنجی در گلستان بیان کرد: اجتناب از اسکان در حاشیه رودخانه‌ها، احتیاط در هنگام تردد از جاده‌ها و انجام تمهیدات پیشگرانه لازم به شهروندان و گردشگران در استان گلستان توصیه می‌شود.

مردم از نزدیک شدن به رودخانه‌ها خودداری کنند

مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای گلستان با اشاره به صدور هشدار نارنجی هواشناسی استان در خصوص احتمال وقوع سیلاب هشدار داد.

حسین دهقان در این خصوص اظهارکرد: اداره کل هواشناسی استان با توجه به ورود سامانه بارشی به استان از عصر چهارشنبه 17 خرداد ماه هشدار نارنجی شماره پنج را صادر کرده که بر این اساس احتمال وقوع سیل در گلستان محتمل است.

مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای گلستان افزود: طی این مدت در این هشدار، احتمال آبگرفتگی معابر عمومی، احتمال سیلاب ناگهانی، بالا آمدن سطح آب رودخانه‌ها و برخورد صاعقه و اختلال تردد جاده‌ای به ویژه در نواحی کوهستانی و رعد و برق پیش‌بینی شده است.

وی بیان کرد: بر اساس هشدار فوق، آب منطقه‌ای گلستان از هم‌استانی‌ها و عموم مردم تقاضا دارد، در حاشیه رودخانه‌های دائمی و فصلی استان توقف نکنند و از نزدیک شدن به رودخانه‌ها، مسیل‌ها و مخازن سدها و تأسیسات آبی خودداری کنند.

گفتنی است فعالیت این سامانه که از سه شنبه وارد گلستان شده  است، تا روز جمعه  19 خرداد ادامه دارد.

استان گلستان ۱۰ ایستگاه سینوپتیک و فرودگاهی، ۲۲ ایستگاه اقلیم‌شناسی، ۸۰ ایستگاه باران‌سنجی، ۲۷ ایستگاه خودکار، ۱۳ ایستگاه باران‌سنجی بر خط، یک ایستگاه جاده‌ای (خوش‌ییلاق)، یک ایستگاه جو بالا، یک سامانه برآورد شعاع دید افقی در امتداد باند فرودگاه در ۲ سامانه پایش گرد و غبار، ۲ سامانه تشعشع‌سنجی (اینچه‌برون و مراوه‌تپه) و یک سکوی دریایی و ۲ گیرنده تصاویر ماهواره و رادار در مجموع ۱۶۲ سامانه و ایستگاه دارد.

این استان واقع در شمال کشور دارای تنوع اقلیمی از نیمه مرطوب معتدل تا نیمه خشک و خشک و گرم و سرد است که بارندگی آن از ۱۵۰ تا ۸۵۰ میلیمتر متغیر و موقعیت طبیعی استان شامل کوهستان‌های مرتفع، دشت هموار، مناطق پست، شوره‌زار، جنگل، مرتع و دریاست.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha