​شتاب بخشی شبکه ملی اطلاعات در دولت سیزدهم؛ اتصال ۱۹ روستای فارس به ارتباطات ملی

شیراز-ایرنا-با روی کارآمدن دولت سیزدهم تلاش و اهتمام بسیاری برای شتاب بخشی به اجرای طرح شبکه ملی شکل گرفت؛ تلاشی که اخیرا منجر به اتصال ۱۹ روستا در استان فارس به این شبکه شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛با پیشرفت روزافزون تکنولوژی و ارتباطات، روستاها نیز نیاز مبرمی به اتصال خوب و با کیفیت به اینترنت دارند. بر همین اساس اتصال روستاها به شبکه ملی اطلاعات از همان ابتدا در دستور کار دولت قرار گرفت.

مطرح شدن طرح شبکه ملی از سال ۱۳۸۴

برای تحقق این امر طرح شبکه ملی اطلاعات از اواخر سال ۱۳۸۴ مطرح شد و در آن زمان کاهش وابستگی به شبکه جهانی اینترنت مهمترین دلیل پیاده سازی آن عنوان شده بود. بدین‌ترتیب شبکه ملی اطلاعات در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران با پشتیبانی کامل از دیگر اقدامات آموزشی، حقوقی و قضایی شکل گرفت و مقرر شد این شبکه امکان ارائه انواع خدمات و محتواهای فضای مجازی در حوزه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، امنیتی و دفاعی را در کشور فراهم کند.

همچنین ایجاد شبکه‌ای با قابلیت برقراری ارتباطات امن و پایدار میان دستگاه‌ها و مراکز حیاتی کشور و میزبانی داخلی در صورت نبود شبکه جهانی اینترنت در سند ضرورت تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات، مورد توجه قرار گرفت.

​شتاب بخشی شبکه ملی اطلاعات در دولت سیزدهم: اتصال ۱۹ روستای فارس به ارتباطات ملی

شتاب بخشی به اجرای طرح شبکه ملی در دولت سیزدهم

البته اجرای این طرح در دهه ۸۰ به کُندی پیش رفت. هرچند در دولت یازدهم هم پیگیری‌ها برای اجرای این طرح شتاب بیشتری گرفت و در اواخر همان دولت فازهای اول، دوم و سوم این طرح افتتاح و رونمایی شد اما با روی کارآمدن دولت سیزدهم تلاش مستمری برای به سرانجام رساندن این کار شکل گرفت.

در واقع روند اجرای شبکه ملی اطلاعات از ابتدای پاییز سال ۱۴۰۰ آغاز شد و این طرح همچنان هم در مرحله اجرا قرار دارد.

در حال حاضر اولویت نخست وزارت ارتباطات تحقق شبکه ملی اطلاعات در لایه‌های مختلف است و شورای راهبردی توسعه شبکه ملی اطلاعات با مسئولیت وزیر ارتباطات شکل گرفته و هر هفته جلسه برگزار می‌کند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ماه‌های گذشته با حضور در مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به پرسش یک کاربر اعلام کرد پیشرفت شبکه ملی اطلاعات پیش از شروع به کار دولت سیزدهم ۳۰ درصد بود که در دولت سیزدهم به ۶۰ درصد رسید.

عیسی زارع پور ۲۴فروردین۱۴۰۲ نیز با انتشار پستی در یک پیام رسان داخلی درباره آخرین وضعیت اتصال روستاها به شبکه ملی اطلاعات گفت: همان‌طور که می‌دانید یکی از برنامه های اصلی دولت سیزدهم، پایان پروژه اتصال روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور به شبکه اینترنت است.

اتصال سه هزار و ۴۲۵ روستای بالای ۲۰ خانوار به شبکه اینترنت

وی افزود: اصلی‌ترین سیاست ادامه این پروژه در دولت سیزدهم رعایت هرچه بیشتر اصل عدالت در توسعه ارتباطی بوده است، به این معنی که استان‌هایی که در این پروژه درصد پیشرفت پایین تری داشته اند، در اولویت قرار گرفته و در آنجا کار با سرعت بیشتری ادامه پیدا کند.

به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از ابتدای استقرار دولت سیزدهم تا نیمه فروردین سال جاری تعداد سه هزار و ۴۲۵ روستای بالای ۲۰ خانوار به شبکه اینترنت متصل شده اند که با احتساب این تعداد روستای جدید، آمار اتصال روستاهای بالای ۲۰ خانوار متصل به شبکه ملی اطلاعات از ۸۰ درصد در ابتدای دولت به ۹۱ درصد تاکنون رسیده است.

وی همچنین گفت: عمده روستاهایی که پوشش اینترنت در آنها برقرار شده است جزو روستاهایی هستند که از نظر وجود زیرساخت هایی مانند جاده، برق و زیرساخت شبکه که الزامات ایجاد پوشش اینترنت است، در مضیقه بوده اند که این موضوع هم سختی و هم هزینه اجرای پروژه را به طرز قابل توجهی افزایش داده است.

جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهر

اتصال خوب و با کیفیت روستاها به اینترنت موجبات رفاه بیشتر در روستاها را فراهم می‌کند و مانع از مهاجرت روستانشینان به شهر خواهد شد.

​شتاب بخشی شبکه ملی اطلاعات در دولت سیزدهم: اتصال ۱۹ روستای فارس به ارتباطات ملی

استاندار فارس نیز معتقد است در صورت تقویت روستاها، افراد خارج از محدوده روستا و حاشیه‌نشین به درون روستا باز می‌گردند، از این زو باید تمام تلاش‌ها بر جلوگیری از مهاجرت به حاشیه‌ شهر شیراز متمرکز شود و این کار با تقویت زیرساخت‌های روستایی ممکن خواهد شد.

محمدهادی ایمانیه روز چهارشنبه ۲۹ دی ماه ۱۴۰۱در حاشیه جلسه بررسی روند پیشرفت مصوبات اعلام کرد: بر اساس گزارش دستگاه‌های مسئول، ۱۳ هزار خانوار در اطراف کلانشهر شیراز و خارج از طرح هادی روستایی سکونت دارند که زمینه بازگشت آنها به روستاها باید فراهم شود.

اتصال ۱۹ روستای استان فارس به شبکه ملی اطلاعات

بر همین اساس اتصال روستاهای استان فارس به شبکه ملی اطلاعات در اولویت دستگاه‌های متولی قرار گرفته است.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس اخیرا از اتصال ۱۹ روستای استان فارس به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پرسرعت همراه با جمعیت ۳۹۵۰ نفر و با اعتبار ۴۰ میلیارد تومان خبر داد.

حمید سلیمان پور مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس با تاکید بر اینکه اجرای این طرح ها در روستاهای استان، بسترهای لازم را برای برخورداری روستاییان از خدمات شبکه ملی اطلاعات فراهم کرده است، گفت: در یکماه گذشته و در راستای توسعه متوازن خدمات ارتباطی با استفاده از ظرفیت اپراتورهای تلفن همراه و ایجاد چهار سایت ارتباطی جدید و ارتقای هشت سایت موجود، دسترسی شبکه ارتباطات پایدار و پرسرعت برای ۱۹ روستای دیگر استان فارس با جمعیت ۳۹۵۰ نفر در قالب ۱۲۳۰ خانوار فراهم شده است.

سلیمان پور روستاهای جدید متصل شده توسط ایرانسل از طریق احداث سه سایت جدید را روستای ده به از توابع شهرستان قیر و کارزین، روستای علی آباد میانکوه کرونی از توابع شهرستان کازرون و روستای باغ تی چنگ از توابع شهرستان جهرم در مجموع با جمعیت ۱۶۵۰ نفر در قالب ۴۸۰ خانوار بیان کرد.

وی همچنین از اتصال روستای ریکان از توابع شهرستان قیر و کارزین توسط همراه اول از طریق احداث سایت جدید و روستاهای حسین آباد جدید، منصورآباد، بنکوی عشایری دهنه قلعه ها، دشت سلطان آباد، دق آهو و گلی تو از توابع شهرستان داراب، روستای نیوار علیا، دره همیانه علیا و مرزیان از توابع شهرستان سپیدان، روستاهای خور و نارک از توابع شهرستان فراشبند، روستاهای حسین آباد سرطویله و میان قلعه از توابع شهرستان مرودشت و روستاهای شیربیم و عباس آباد از توابع شهرستان ممسنی جمعاً با جمعیت ۲۳۰۰ نفر در قالب ۷۵۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات از طریق احداث هفت سایت جدید توسط این اپراتور خبر داد.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس میزان اعتبار هزینه شده برای بهره برداری از این طرح ها را مبلغ ۴۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات طرح خدمات عمومی اجباری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha