به گزارش ایرنا، احمد حمزهزاده روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران، افزود: این تسهیلات با هدف رونق بخشی به حوزه گردشگری و صنایع دستی استان و همچنین توسعه تولید و عرضه این بخش طی دو سال اخیر پرداخت شده است که می تواند منجر به رونق اقتصادی و گسترش صنعت گردشگری و صنایع دستی منطقه شود.
به گفته وی در مدت ۲ سال اخیر برنامههای مدون و مستمری برای توسعه و رونق گردشگری آذربایجان شرقی تدارک دیده شده است که آمارهای مربوط به ورود گردشگران داخلی و خارجی و تعداد بازدیدها از مراکز و آثار تاریخی استان موید این مطلب است.
حمزه زاده ادامه داد: در راستای حمایت از فعالان حوزه گردشگری آذربایجان شرقی در دولت سیزدهم برای پنج پروژه زیرساختهای گردشگری تسهیلاتی افزون بر ۷۸ میلیارد تومان اعطا شده است.
وی اظهار کرد: در حوزه صنایع دستی آذربایجان شرقی نیز برای افراد دارای پروانههای تولید کارگاهی و انفرادی با هدف افزایش فعالیت جامع و گسترده در این حوزه بیش از ۵۲ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی همچنین از افتتاح و راه اندازی تعداد ۷۴ پروژه سرمایهگذاری از ابتدای دولت سیزدهم خبر داد و اضافه کرد: با توجه به اینکه حمایت از سرمایهگذاران بخش خصوصی و توسعه ظرفیتهای سه حوزه تخصصی این اداره کل از مهمترین اهداف دولت سیزدهم است، لذا از ابتدای دولت سیزدهم شاهد افتتاح این تعداد پروژه سرمایهگذاری در سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بودیم.
حمزه زاده میزان حجم سرمایهگذاری پروژه های فوق را ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در آذربایجان شرقی اعلام کرد.
وی یادآور شد: پروژههای افتتاح شده شامل ۱۸ هتل، هتل آپارتمان، مهمانپذیر و اقامتگاه بومگردی، ۲۶ واحد پذیرایی بین راهی، مجتمع گردشگری و سفره خانههای سنتی و ۳۰ پروژه دیگر شامل افتتاح ۳ موزه، دفاتر خدمات مسافرتی و کارگاههای صنایع دستی است. پروژههای افتتاح شده شامل ۱۸ هتل، هتل آپارتمان، مهمانپذیر و اقامتگاه بومگردی، ۲۶ واحد پذیرایی بین راهی، مجتمع گردشگری و سفره خانههای سنتی و ۳۰ پروژه دیگر شامل افتتاح ۳ موزه، دفاتر خدمات مسافرتی و کارگاههای صنایع دستی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی سفر دوم رییس جمهور به استان را مهم خواند و افزود: پیشنهاد توسعه کاوش های باستان شناسی در محوطه تاریخی ربع رشیدی در این سفر ارایه خواهد شد تا اقدامات مربوطه سرعت بیشتری به خود بگیرد.
حمزه زاده با تاکید بر اینکه اجرای برنامه های میراث فرهنگی نیازمند همکاری مراکز علمی و دانشگاه های آذربایجان شرقی است، ظرفیت های بسیار بالای علمی دانشگاه هنر اسلامی تبریز را مورد اشاره قرار داد و اظهار کرد: ما به شدت علاقمند به همکاری با این مراکز و بهره مندی از تجارب و یافته های علمی آنها هستیم.
وی لازمه توسعه پایدار را توسعه هویت بنیان دانست و گفت: ایران و آذربایجان مملو از آثار فاخر معنوی و میراثی در ابعاد مختلف فرهنگی، سیاسی و اجتماعی است که باید از این گنجینه های بی نظیر برای مصون نگه داشتن نسل جدید و جوان در برابر حملات فرهنگی دشمنان استفاده کنیم، چون ما هویت تاریخی بزرگی داریم که نیازی به مراجعه به سایر کشورها نیست.
آیت الله سیدابراهیم رییسی آخر هفته جاری (روزهای ۱۸ و ۱۹ خرداد جاری) به عنوان پنجمین سفر از دور دوم سفرهای استانی به آذربایجان شرقی سفر می کند و در این سفر ۲۲۰هزار میلیارد تومان اعتبار طرح و تسهیلات برای استان پیش بینی شده است.
نظر شما