۲۰۰ نوع بیماری محصول غذاهای آلوده است

همدان - ایرنا - معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: ۲۰۰ نوع بیماری بر اساس تحقیقات و بررسی های انجام شده ناشی از غذاهای آلوده است که البته غذای نا ایمن چالش های مضاعف دیگری در ابعاد مختلف بر جامعه تحمیل می کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا رستمی روز پنجشنبه در همایش روز جهانی ایمنی غذا اظهار داشت: در جهان بسیاری از درآمد کشورها بابت مقابله با بیماری ناشی از غذاهای ناسالم هزینه می شود.

وی ادامه داد: اگر ۱۰ درصد مشکلات ناشی از غذاهای ناسالم با سیاست گذاری ها، برنامه ها و اجرای طرح ها کاهش یاید می توان بخش زیادی از انسان ها را نجات داد.

رستمی اظهار داشت: غذا یکی از نیازهای ضروری بشر بعد از هوا و آب است بنابراین سیاست های نظارتی مختلفی توسط دولت ها برای تولید غذای سالم تدوین شده که بخشی از زنجیره تولید تا مصرف غذای سالم را معاونت غذا و دارو کنترل می کنند.

وی بیان کرد: ۱۶۶ واحد تولیدی غذایی، آشامیدنی و بسته بندی، ۱۲۹ شناسه نظارت کارگاهی و خانگی، ۴۱ واحد تولیدی بهداشتی، ۳۱ سردخانه و انبار نگهداری مواد غذایی و بهداشتی و ۶۷۹ مرکز نگهداری و عرضه و فروش فرآورده های آرایشی و بهداشتی، غذایی و آشامیدنی در استان همدان فعال است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان همدان افزود: یک سال گذشته ۵۴۵ مورد بازدید از واحدهای تولیدی، غذایی، آشامیدنی و بسته بندی، ۴۸۳ مورد از شناسه نظارت کارگاهی و خانگی، ۵۰ مورد واحد تولیدی بهداشتی، ۲۸ سردخانه و انبار نگهداری مواد غذایی و بهداشتی و یک هزار و ۳۴۶ مورد مرکز نگهداری و عرضه و فروش فرآورده های آرایشی و بهداشتی، غذایی و آشامیدنی صورت گرفته است.

رستمی اضافه کرد: تعداد بازدیدهای صورت گرفته با حدود یک هزار مورد افزایش در سال گذشته به ۲ هزار و ۴۵۲ بازدید رسید و از یک هزار و ۷۲۲ مورد نمونه برداری ۲۸۵ مورد منطبق با استاندارد نبودند.

وی با بیان اینکه یک هزار و ۱۵۵ پروانه بهداشتی سال گذشته برای مواد غذایی صادر شد افزود: همچنین در حوزه آرایشی ۱۶ پروانه بهداشتی ساخت، ۳۰ پروانه ساخت تمدید شده و ۳۳ مورد برای استفاده از ظرفیت خالی صادر شده است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان همدان بیان کرد: امسال به نام "معیارها و استانداردهای غذایی باعث نجات جان انسان ها می شود" نامگذاری شده که با تعامل بخش تولید غذا، این شعار معنا می یابد.

رستمی افزود: بشر امروزه با فعالیت سنتی نمی تواند جوابگوی نیاز خود باشد بنابراین هر روز صنعت غذا با تغییر رویه سعی می کند پاسخگوی نیاز مردمی باشد و بخشی از حلقه زنجیره تولید را واحدهای صنعتی تشکیل می دهند که باید ایمنی برای غذاهای تولید شده را در این بخش ها تامین کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha