۲۲ خرداد ۱۴۰۲، ۱۵:۵۴
کد خبرنگار: 1285
کد خبر: 85137931
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

کلید اجرای طرح روستای "نُوفَن" در چهارمحال و بختیاری زده شد

شهرکرد- ایرنا- اجرای طرح "نوفن" که با هدف انتقال فناوری به کسب و کارهای روستایی از سال گذشته از سوی صندوق کارآفرینی امید آغاز شده است، روز دوشنبه در استان چهارمحال و بختیاری در نشستی با حضور شرکت‌های دانش‌بنیان تبیین و وارد فاز اجرایی شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، اجرای طرح روستای نوفن از ورود دانش و فناوری به اقتصاد روستا و تولیدات کشاورزی حمایت ویژه تسهیلاتی می‌کند و در نهایت نه تنها موجب افزایش بهره‌وری محصولات و امنیت غذایی کشور می‌شود بلکه در مهاجرت معکوس به روستاها نیز نقش مهمی دارد.

ورود فناوری‌های نو و انجام خلاقانه و دانش‌بنیان مشاغل روستایی می‌تواند ضمن تولید متراکم و با بهره‌وری بالاتر، ارزش‌افزوده بالاتری تولید کند؛ طرح روستای نوفن که از ابتکارات دولت سیزدهم به شمار می‌رود و از سال ۱۴۰۱ تحقق این نیاز حیاتی را در کسب و کارهای روستایی دنبال می‌کند، به گفته مدیر توسعه زیست‌بوم کسب و کارهای صندوق کارآفرینی امید تاکنون در نیمی از استان‌های کشور به مرحله اجرا رسیده است.

بر اساس این طرح صندوق کارآفرینی امید به عنوان حلقه واسط میان واحدهای فناور و دانش‌بنیان مستقر در استان‌ها و صاحبان کسب و کار روستایی عمل می‌کند و در راستای آسان‌سازی ورود فناوری‌ به این کسب و کارها تسهیلات کارآفرینی پرداخت می‌کند.

در همین راستا روز دوشنبه ۲۲ خرداد نشستی با حضور مسوولان استانی و کشوری صندوق کارآفرینی امید، مدیران اقتصادی استان و جمعی از فعالان شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان این استان برگزار شد تا علاوه‌بر تبیین طرح روستای نوفن، نظرات عملیاتی آنها در اجرای این طرح ارائه و طرح در مسیر اجرایی شدن قرار گیرد.

مدیر توسعه زیست‌بوم کسب و کار صندوق کارآفرینی امید کشور در این نشست اظهار داشت: این طرح تلاش می‌کند تا ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و دارای محصول فناور را شناسایی و در اختیار کسب و کارهای روستایی قرار دهد.

محمدصادق حسنی افزایش بهره‌وری و ارزش افزوده برای کسب و کارهای روستایی را از مهمترین اهداف این طرح برشمرد و گفت: برای اجرای این طرح، ظرفیت تمام استانهای کشور به‌ صورت جداگانه بررسی و بر اساس مزیت‌های نسبی این مناطق و همچنین توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان تسهیلاتی در اختیار متقاضیان روستایی قرار داده می‌شود.

وی با اشاره به نمونه‌های موفق کسب و کارهای بخش کشاورزی که از دانش روز و فناوری‌های نوین بهره‌گیری کرده‌اند، افزود: در یکی از مزارع پرورش میگو با استفاده از نتایج علمی شرکت‌های دانش‌بنیان محصول تولید شده به سه برابر افزایش پیدا کرده است.

مدیر توسعه زیست بوم کسب و کار صندوق کارآفرینی امید کشور با تاکید بر شناسایی ظرفیت‌های نسبی مناطق روستایی این استان، خاطرنشان کرد: گلخانه‌ها از جمله بخش‌هایی که می‌توان با استفاده از فناورهای نوین بهره‌وری را تا حد زیادی در بخش کشاورزی افزایش داد.

شناسایی روستاهای دارای ظرفیت نسبی بخش کشاورزی

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست با استقبال از اجرای طرح روستای نوفن در استان، اظهار داشت: این طرح می‌تواند نقش بسزایی در افزایش بهره‌وری محصولات کشاورزی، اشتغال در مناطق روستایی و در نهایت کاهش نرخ بیکاری داشته باشد.

محمدکاظم منزوی افزود: تمام تلاش خود را به کار می‌گیریم تا با همکاری و مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان این طرح را به خوبی در استان اجرا کنیم از همین رو می‌طلبد روستاهای دارای ظرفیت و قابلیت بالا سریع‌تر شناسایی شود.

اشتغالزایی ۲ هزار نفری صندوق کارآفرینی امید در استان

مدیر صندوق کارآفرینی امید چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست اظهار داشت: این صندوق سال گذشته با اعطای یک هزار و ۷۲۶ فقره تسهیلات به ارزش ۲ هزار و ۲۵۶ میلیارد ریال برای ۲ هزار نفر در استان از جمله روستاییان اشتغالزایی کرده است.

پژمان نوروزی افزود: مشاغل ایجاد در تمامی بخش‌های کشاورزی، خدمات و صنعت بوده است و امید می‌رود با اجرای طرح روستا نوفن بدون محدودیت تسهیلات مناسبی در اختیار روستاییان قرار دهیم.

وی تصریح کرد: در سفر استانی رییس‌جمهور به استان در سال گذشته ۶ هزار درخواست مردمی برای دریافت تسهیلات به این صندوق رسید که در راستای پاسخگویی به این درخواست‌ها ۱۵ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته که تاکنون ۱۳ میلیارد تومان آن محقق شده است و مابقی نیز در ادامه محقق می شود.

مدیر صندوق کارآفرینی امید چهارمحال و بختیاری افزود: اجرای طرح نوفن راهبردی در تحقق شعار سال که مهار تورم و رشد تولید است، بیار موثر خواهد بود و با تحقق آن آبادانی در روستاها بیش از پیش شکل می گیرد.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری با ۱۱ شهرستان، ۴۳ شهر و در حدود ۸۰۰ روستا و آبادانی دارای یک میلیون نفر جمعیت است. از مجموع جمعیت استان ۳۶ درصد در روستاها ساکن هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha