به گزارش سه شنبه روابط عمومی دانشگاه یزد، مهران فاطمی در آیین تجلیل از استادان نمونه این دانشگاه افزود: همچنین دانشگاه باید نیازهای استان را پاسخ دهد، تصمیمات ادارات ما باید تصمیمات دانشگاهی و عالمانه باشد از طرف دانشگاه باید همت بلندتری اتفاق افتد و یک مدل عملیاتی دو سویه تعریف شود ما نیز در سطح کلان استان هرگونه همکاری لازم را خواهیم داشت.
فاطمی تصریح کرد: برتر شدن دانشگاه یزد طبق ارزیابی وزارت علوم در بین ۱۴۰ دانشگاه کشور مرهون زحمات و تلاشهای کارکنان و اساتید این دانشگاه است.
وی در ادامه سخنان خود در خصوص تامین مسکن استادان گفت: مهمترین مساله در بحث نهضت ملی مسکن، تامین زمین است و سیاست دولت این است که زمینهای بلااستفاده در داخل شهر منفک شده و وارد بحث نهضت ملی مسکن شود، زمینهای زیادی در حریم شهر قرار دارد اما به علت نبود زیرساختها و تامین آنها با مشکل در این زمینه روبرو هستیم.
استاندار یزد افزود: دانشگاه یک نهاد تمدنساز است و افق توسعه در راس دانشگاه را باید یک افق تمدنی، حداقل بالای صد سال لحاظ کرد.
وی با اشاره به اینکه منابع انسانی توانمند و نخبگان بارزترین وجه تمایز استان است گفت: این منابع خروجی آموزش و پرورش و دانشگاهها است و باید با یک نگاه متفاوت با دانشگاه برخورد کرد و ما همواره این مساله را دنبال کرده و میکنیم.
وی ادامه داد: ما یک متر زمین دانشگاه یزد را به غیر نخواهیم داد مگر برای توسعه دانشگاه یا تامین زمین مناسب برای مسکن استادان و خوابگاه متاهلین در راستای قوانین جوانی جمعیت که در این راستا در حال برنامهریزی تا سقف پنج هزار نفر، تسهیلات و زیرساختهای آن هستیم.
فاطمی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه فرهنگ استان یزد فرهنگ آپارتمان نشینی نیست گفت: ما جزو استانهایی هستیم که بر ساخت خانه ویلایی تاکید داریم و در این خصوص تمام قد ایستادهایم؛ فرهنگ ما فرهنگ آپارتمان نشینی نیست ما نمیتوانیم سبک زندگی اصیل یزدی را در خانههای آپارتمانی دنبال کنیم و اساساً آپارتمان را یک مسکن پایدار نمیدانیم به همین دلیل و طبق دستور رییس جمهور واجدین شرایط مسکن را در قالب زمینهای ویلایی دنبال میکنیم.
وی با اشاره به سایت ۳۷۷ هکتاری که به عنوان شهرک جدید در استان در حال آماده سازی است تصریح کرد: نگاه ما به ساخت مسکن نگاه تمدنی است، ما در زمان خود میتوانیم یک اثر تمدنی در حوزه شهرسازی به جا گذاریم.
فاطمی ادامه داد: زمینهایی که در قالب نهضت ملی واگذار می شود ۵۵۰ میلیون تومان تسهیلات و پس از ساخته شدن یک سال تنفس دارد، دوران بازپرداخت آن ۲۰ ساله است که در پنج سال اول میزان اقساط از ۴۵ درصد حداقل حقوق قانون کار بیشتر نیست.
وی درخصوص اجرای بلوار جاده گازی در میان دانشگاه گفت: تمام سعی ما این است که این اتفاق نیفتد، حفظ حرمت دانشگاه بر همه ما واجب است و قطعاً این مشکل را که دغدغه تمام دانشگاهیان دانشگاه است حل خواهیم کرد.
استاندار یزد همچنین درخصوص قانون جهش تولید دانش بنیان نیز افزود: تصویب این قانون یک ظرفیت بسیار بزرگی است. طبق این قانون هزینههایی که در حوزه تحقیق و توسعه دانش بنیان و فناوری انجام میشود به عنوان اعتبار مالیاتی شناخته میشوند یک شرکت بزرگ استانی در این راستا برای همکاری اعلام آمادگی کرده است که بعد از تایید معاونت علمی ریاست جمهوری همکاری خود را با دانشگاه آغاز می کند.
زیرساخت های آزمایشگاهی دانشگاه یزد فرسوده است
رییس دانشگاه یزد هم در این مراسم گفت: بحث آموزش در دانشگاهها یک امر حیثیتی است و اگر کیفیت آموزش در دانشگاه پایین آید حیثیت آن مجموعه به خطر میافتد که خوشبختانه در این جریانات دانشگاه یزد در زمینه آموزشی و عدم تعطیلی کلاسها به بهترین نحو عمل کرد.
عباس کلانتری در ادامه سخنان خود به بحث رفاهیات دانشگاهیان اشاره کرد و افزود: خوشبختانه با پیگیریهای انجام شده برنامههای رفاهی خوبی ویژه استادان و کارمندان دانشگاه در دستور کار قرار گرفته است که به زودی اجرایی خواهد شد.
وی تصریح کرد: با هدف تقویت زیرساختهای آزمایشگاهی دانشگاه یزد که قدیمی و فرسوده شده است لازم است در راستای تامین تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته تحول جدی اتفاق افتد در این زمینه از استاندار یزد درخواست داریم در اجرای بند ت ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش بنیان حمایت لازم را از دانشگاه یزد داشته باشد.
مدیر دفتر نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه یزد هم با اشاره به منویات مقام معظم رهبری درخصوص استاد نمونه دانشگاه گفت: طبق نظر ایشان یکی از وظایف مهم استادان شاگردپروری است. تمام سعی ما استادان باید این باشد که در طول تدریسمان شاگردهایی تربیت کنیم و تحویل جامعه دهیم که از لحاظ دانش و بینش از ما برتر باشند.
مهدی ملک ثابت اظهار کرد: در مراسم امشب علاوه از استادان نمونه دانشگاه از دکتر پاکدل دانشآموخته دانشکده زبان و ادبیات دانشگاه یزد که ۴۲ هزار بیت حماسی در زمینه مسائل انقلاب اسلامی از آغاز تا تاکنون به سبک شاهنامه فردوسی سروده و در پنج نسخه کتاب به چاپ رسانیده است نیز تجلیل شد.
وی از استاندار یزد خواست در راستای حل مسائل مسکن استادان جوان، عدم اجرای طرح بلوار جاده گازی از میان دانشگاه یزد، لزوم همکاری ارگانهای استان با دانشگاه، استفاده از طرحهای تحقیقاتی در حل مسائل استان و افزایش حقوق اعضای هیات علمی همکاری و حمایت لازم را داشته باشد.
در این مراسم از اساتید نمونه این دانشگاه تجلیل شد.
حدود ۸۰ هزار دانشجو در ۷۰ مراکز آموزش و علمی یزد تحصیل می کنند.
استان یزد یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
نظر شما