«داریوش یوسفی» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از ابتدای سال جاری سه هزار و ۲۶۹ مورد بازرسی از واحدهای تولیدی و عرضه حوزه جهاد کشاورزی انجام شده که برای ۳۰۹ مورد گزارش تخلف ثبت شده ا ست.
وی با بیان اینکه ۱۶۲ مورد گزارش تخلف ثبت شده مربوط به حوزه آرد و نان بود که معادل ۲۵ درصد کل گزارش تخلفات ثبت شده است، اظهار کرد: همچنین حوزه مواد پروتئینی همچون مرغ، گوشت و تخم مرغ جایگاه دوم را با ۱۱ درصد در گزارش تخلفات ثبت شده دارد و جایگاه سوم به حوزه میوه و صیفی جات با ۲ درصد تخلفات مربوط میشود.
وی با اشاره به اینکه از هر ۱۰ بازرسی یک مورد به گزارش تخلف ثبت شده منجر شده، گفت: ارزش ریالی تخلفات ثبت شده ۱۲۶.۵ میلیارد ریال بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲.۴ برابر افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه این گزارشات از سامانه سیمبا (سامانه یکپارچه مدیریت بازار) به دست آمده است، افزود: در گشتهای بازرسی مشترکی که جهاد کشاورزی با بسیج اصناف، اتاق اصناف، اتحادیهها و تعزیرات انجام میدهد، گزارشات به کمیته اقدام مشترک استان که ریاست آن بر عهده استاندار است، ارسال شده و این گزارشات در سامانه سیمبا به ثبت میرسد.
یوسفی اظهار کرد: در این سامانه تمام دستگاههای عضو کمیته همچون اتاق اصناف، صمت، بهداشت، تعزیرات و جهاد کشاورزی گزارشات را به ثبت رسانده و در نهایت این گزارش برای اقدام قانونی به تعزیرات ارجاع داده میشود.
وی به اقدامات سال گذشته در حوزه بازرسی نیز اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۱ جهاد کشاورزی ۲۲ هزار و ۷۶۹ مورد بازرسی از واحدهای عرضه و تولید محصولات کشاورزی انجام داد که ۱۲ هزار مورد آن از محل شکایات مردمی بوده است.
سال گذشته نیز ۲۴ درصد تخلفات برای حوزه آرد و نان بوده
یوسفی با بیان اینکه از این تعداد بازرسیها سه هزار و ۹ مورد گزارش تخلف به ارزش ۲۱۵ میلیارد ریال ثبت شده است، افزود: در سال گذشته نیز حوزه آرد و نان با ۲۴ درصد تخلفات ثبت شده رتبه اول را داشته که این تخلفات در کم فروشی، گرانفروشی و عرضه خارج از شبکه بوده است.
وی تصریح کرد: رتبه دوم و سوم را نیز گوشت و مرغ و تخم مرغ با ۹ درصد و میوه و سبزبجات با هفت درصد داشتهاند و مابقی تخلفات ثبت شده مربوط به سم، کود شیمیایی، شیرینیجات، حبوبات و غلات بوده است.
وی اضافه کرد: در سال گذشته از هر ۷ بازرسی یک مورد به ثبت تخلف منجر شده است.
دستگاههای کارتخوان در معرض دید مشتری باشد
یوسفی یکی از بیشترین محل تخلف در نانواییها را از سوی کارتخوان ها دانست و گفت: دستگاههای کارتخوان در نانواییها باید در معرض مشاهده مشتری باشد و نانوا اجازه کشیدن کارت را ندارد و بیشتر تخلفات جایی اتفاق میافتد که نانواییها کارت مشتری را می کشند که ممکن است یا برای نان اضافی و یا نایلون اضافی کارت را بکشند.
وی افزود: اکنون با این نظارتها و فعالیت سامانه نانینو تخلفات در کارت خوانها و نانواییها به حداقل رسیده زیرا این سامانه هوشمند است و هر نانوایی مرتکب تخلفی شود سهمیهاش به صورت هوشمند کم میشود.
سرپرست معاونت توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی جهاد کشاورزی استان البرز یادآور شد: تمام نانواییهای که از آرد یارانهای استفاده میکنند به سامانه نانینو متصل هستند که عددی بالغ بر ۲ هزار و ۲۰۰ واحد نانوایی هستند و نانواییهای آزادپز به صورت مستقل و با خرید آرد به قیمت آزاد کار میکنند.
نظر شما