۲۴ خرداد ۱۴۰۲، ۱۱:۱۸
کد خبرنگار: 2581
کد خبر: 85140082
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مشکلی برای تامین دام زنده ویژه عید قربان در گلستان وجود ندارد
عکس آرشیوی است

گنبدکاووس- ایرنا- سرپرست اداره کل امور عشایر گلستان با اشاره به افزایش تقاضا برای خرید دام زنده ویژه عید قربان، گفت: عشایر استان در حال پرواربندی دام‌ها هستند و مشکلی برای تامین دام زنده متقاضیان در استان وجود ندارد.

احمد پرتانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا میانگین عرضه روزانه دام زنده در میدان دام گنبدکاووس به عنوان یکی از بزرگترین میدان‌های دامی کشور را ۲ هزار رأس اعلام و بیان کرد: از چند روز گذشته به مرور سطح تقاضا بیشتر شده و به طور میانگین روزانه ۲ هزار و ۲۰۰ رأس دام در این میدان عرضه می‌شود.

وی افزود: با توجه به اهمیت تقویت زنجیره تولید گوشت قرمز، سال گذشته ۱۴۰ میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی به ۲۰۰ نفر از عشایر استان پرداخت شد تا با کمترین مشکلات دام‌های خود را آماده ورود به بازار کنند لذا در شرایط فعلی مشکلی برای تأمین دام زنده وجود ندارد.

به گفته وی، گلستان جزو استان‌های است که بیشترین سهمیه از تسهیلات پرواربندی را به خود اختصاص داده و امسال هم با تأمین منابع اعتباری لازم ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر از عشایر استان آماده دریافت تسهیلات هستند.

سرپرست اداره کل امور عشایر گلستان یادآور شد: سال گذشته در سه روز مانده به عید قربان ۹ هزار رأس دام در میدان دام گنبدکاووس عرضه شد که انتظار می‌رود امسال هم این روند تکرار شود.

پرتانی قیمت هر کیلو دام زنده را در روز عید قربان سال گذشته ۸۰۰ هزار ریال اعلام و اظهارکرد: امروز این قیمت با افزایش بیش از ۲ برابری به کیلویی یک میلیون و ۶۲۰ هزار ریال تا یک میلیون ۶۸۰ هزار ریال رسیده در حالی که هزینه نهادها پنج برابر افزایش یافته لذا می‌طلبد برای بیشتر شدن انگیزه در عشایر تسهیلاتی ویژه خرید نهادها به آنان پرداخت شود.

وی با تاکید بر نیاز سالانه عشایر گلستان به هشت هزار میلیارد ریال منابع مالی برای تأمین نهاده‌های مورد نیاز، افزود: تأمین این مقدار منابع مالی در قالب «سرمایه در گردش» نیاز به همراهی بیشتر بانک‌ها با جامعه عشایری این استان دارد.

سرپرست اداره کل امور عشایر گلستان گفت: انتظار جامعه عشایر استان از بانک‌ها برای تقویت زندگی و ادامه فعالیت تولیدی خود (تولید گوشت قرمز) حمایت تسهیلاتی بانک‌ها در شرایط خشکسالی فعلی با قبول پروانه چرا و برگ‌های هویتی آنان به‌عنوان وثیقه است.

به گزارش ایرنا، گلستان یکی از استان‌های عشایری کشور است که ۴ هزار و ۲۰۰ خانوار عشایری بومی ترکمن و کوچنده با مجموع جمعیت افزون بر ۲۳ هزار نفر در مراتع این استان زندگی می‌کنند.

جامعه عشایری گلستان را ۲ تیپ از عشایر کوچنده کُرد خراسان‌های شمالی و رضوی و تعداد محدودی از سمنان و عشایر بومی ترکمن استان تشکیل می‌دهند که در مجموع افزون بر ۷۶۰ هزار رأس دام شامل گوسفند، بز، گاو و شتر برای پرورش در اختیار دارند.

۴ هزار و ۷۶۵ تن گوشت قرمز معادل ۲۵ درصد نیاز گلستان، ۶۰۰ تن پشم و ۹ هزار و ۹۴۹ تن شیر در کنار محصولات صنایع دستی از جمله تولیدات جامعه عشایری این استان به حساب می‌آید.

قلمرو زیستی عشایر کوچنده و بومی گلستان ۳۵۰ هزار هکتار از مراتع شرق استان است و ۶۹ درصد از آنان در مراتع مراوه‌تپه، ۲۵ درصد در گنبدکاووس و ۶ درصد در کلاله حضور داشته و قشلاق می‌کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha