۲۵ خرداد ۱۴۰۲، ۱۵:۴۱
کد خبرنگار: 3107
کد خبر: 85141510
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

وزیر کشور: طرح انتقال آب‌های زیرزمینی به خراسان‌شمالی در حال پیگیری است

بجنورد- ایرنا- وزیر کشور گفت: طرح انتقال آب‌های زیرزمینی مشکل کم آبی خراسان شمالی را جبران می کند و اجرای این پروژه با صدور مجوز ماده ۲۳ آغاز می شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، احمد وحیدی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران در تشریح سفر یک روزه خود به خراسان شمالی اظهار کرد: گزارش های مسوولان استان از عملکرد دولت حاکی از این است که در بخش مسکن فعالیت های مناسبی انجام شده و چهار هزار قطعه زمین طرح نهضت ملی مسکن واگذار شده است.

وی تصریح کرد: خراسان شمالی در بخش راه به خصوص محور بجنورد به جنگل گلستان دارای عقب ماندگی هایی است که باید تامین اعتبار شود.

وزیر کشور در خصوص صنایع راکد استان نیز گفت: گزارش ها در این زمینه مطلوب است و تنها مشکل صنایع راکد استان ضعف عملکرد بانک ها است که باید این موضوع پیگیری شود.

وی بیان کرد: طرح انتقال پساب بجنورد به پتروشیمی خراسان نیز در حال پیگیری است و صحبت هایی در این زمینه با وزیر نیرو و مدیران مربوطه انجام شده و همه چیز برای یک توافق مناسب آماده است تا از چاه های آهگی برای آب شرب مردم بجنورد و پساب برای پتروشیمی استفاده شود.

وحیدی در ادامه برگزاری باشکوه انتخابات را از امور اساسی و مهم کشور دانست و گفت: بر اساس ماده ۲۹ قانون انتخابات مجلس، مدیرانی که قصد نامزدی را دارند حداقل ۶ ماه قبل از نام نویسی باید از سِمت خود استعفا دهند.

وزیر کشور در خصوص ایجاد شهرستان مانه در خراسان شمالی نیز گفت: این شهرستان در کمیسیون دولت مصوب شده و در حال پیگیری است.

به گزارش ایرنا، در سفر هیات دولت به خراسان شمالی مطالعات اولیه طرح انتقال آب منطقه سرانی که جزو پروژه های شاخص و مهم استان است در اولویت قرار گرفت و و وزارت نیرو نامه ای را برای تخصیص ۱۵ هزار میلیارد ریال به سازمان برنامه و بودجه ارسال کرد تا این اعتبار به این طرح اختصاص یابد.

بر این اساس مطالعه اولیه طرح انتقال آب منطقه سرانی شمال شهرستان شیروان به مناطق کم آب انجام شد و در دستور کار قرار گرفت.

اجرای این پروژه دشت ممنوعه شیروان و بسیاری از روستاهای فاروج، گرمه و جاجرم و اسفراین که سال ها به خاطر خشکسالی های پی در پی و کاهش بارندگی ها با بحران آب دست و پنجه نرم می کنند، سیراب می شوند.

روستای سرانی در فاصله‌ی ۷۹ کیلومتری شمال شیروان قرار دارد که دره‌ای پرآب و درخت را شامل می شود و منطقه گلیل و سرانی شیروان با مساحت ۱۸ هزار هکتار در سال ۱۳۵۰ حفاظت شده اعلام شد.

بررسی ها نشان می دهد که استحصال آب زیرزمینی با حفر چاه در منطقه سرانی و انتقال آن به مناطق کم آب مشکل بی آبی این خطه از شمالشرق کشور را برطرف می کند.

در مجموع هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان ریال برای این طرح اعتبار مصوب شده است که امسال پنج هزار میلیارد ریال آن تخصیص یافت و حفر ۱۸ حلقه چاه و خط انتقال ۲۵۰ کیلومتر شبکه آب در دستور کار قرار گرفت.

با اجرای این طرح سالانه ۴۰ میلیون مترمکعب آب آشامیدنی مورد نیاز شهروندان در برخی از شهرستان های استان از این منابع زیرزمینی تامین می شود.

کلنگ این طرح عظیم در سفر دوم تیرماه رییس جمهور به خراسان شمالی زده شد و وزیر نیرو که در این سفر رییس جمهور را همراهی می‌کرد از طرح های آب و برق شهرستان فاروج و شیروان بازدید کرد.

علی اکبر محرابیان به عنوان نماینده ویژه رییس جمهور بعد از بازدید از طرح‌های آب شیروان دستور رسیدگی ین طرح داد و هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان را برای آن مصوب کرد.

اختصاص این حجم از اعتبارات سفر رییس جمهور به پروژه انتقال آب منطقه سرانی به عنوان بزرگترین طرح آبرسانی شمالشرق کشور، نویدبخش تحولات قابل توجهی برای خروج خراسان شمالی از بن بست بی‌آبی است.

این طرح بالاترین حجم تخصیص اعتبار آب در کشور است و برداشت ۴۰ میلیون مترمکعب آب از چاه های عمیق بی‌سابقه است و اجرای این پروژه عظیم شمالشرق کشور را از بی‌آبی نجات می دهد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha