به گزارش خبرنگار ایرنا، مریم جلالی عصر دوشنبه در جمع هنرمندان صنایع دستی که در خانه تاریخی افتخارالاسلام برگزار شد، افزود: به محض آنکه در راه تولید مانع زدایی کنیم مسیر توسعه رونق می گیرد.
وی اظهار کرد: همت غیرت و معرفت، سه گانهای است که در هر هنری نتیجهبخش است.
معاون صنایع دستی میراث فرهنگی کشور با بیان اینکه بروجردی ها به خانه، شان و حرمت دادند و خانه را خانه کردند، گفت : صنایع دستی ما خانواده محور است امروز در بروجرد زوج ها و خانواده هایی دیدم که جمعی در حوزه صنایع دستی کار می کنند و این ارزشمند است.
جلالی افزود: خانه های بروجردی همیشه کارگاه هنرمندان و حاصل هوش و سلیقه تاریخی بوده که از فلز بیجان و چوب بی روح و نخ بیرنگ صنایع دستی فاخر می آفرینند.
وی عنوان کرد: ما ملت ثروتمندی هستیم هر نقش و نگاری که خلق می شود حاصل تلاش، عشق، سلیقه و دانش هنرمندان صنایع دستی است. بایدهنرمندان تشکل های غیر دولتی را سامان دهند تا بتوانیم به کمک صنایع دستی بشتابیم.
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی گفت: ایده ای به نام ایران کوچک داریم چنانکه در شهرداری زنجان محلی به هنرمندان سراسر کشور اختصاص داده شده تا محصولات خود را عرضه کنند همه استان های ایران باید ایده ایران کوچک را مانند استان زنجان اجرا کنند.
وی اظهار کرد: خانه های تاریخی به برکت روضه اباعبدالله الحسین (ع) و نمازهایی که در آن خوانده شده، قداست دارند و باید این خانهها را هنرمندان دوباره زنده کنند.
معاون استاندار لرستان و فرماندار ویژه شهرستان بروجرد هم در این بازدید گفت: مشکلات هنرمندان فراوان است، صنایع دستی باید معرفی و محصولات آنان به دیگر استان ها صادر شود، و در این راستا تلاش می کنیم صنایع دستی بروجرد به دیگر استان ها معرفی شود.
مسلم مرادی افزود: صنایع دستی شهرستان بروجرد قابلیت معرفی و عرضه به کشور و جهان را دارد.
مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری لرستان هم در ادامه گفت: هنرمندان صنایع دستی بر غنای فرهنگی خانه های تاریخی بروجرد افزوده اند.
عطا حسن پور افزود: خانه های تاریخی که به بخش خصوصی واگذار می شود باید مکانی برای عرضه صنایع دستی باشد.
وی اظهار کرد: برای احیای صنایع دستی از هنرمندان این رشته حمایت جدی خواهیم کرد.
معاونت صنایع دستی میراث فرهنگی و گردشگری لرستان نیز گفت: مفرغ های لرستان یکی از زیباترین دست ساخت های بشریت هستند، سفالینه های لرستان جزو پیشینه کهن لرستان و جهان است.
عباس حمزه ای افزود: در استان لرستان صنایع دستی عشایری داریم که با تغییر سبک زندگی عشایری این صنایع در حال فراموشی است.
وی عنوان کرد: در صنایع دستی چهار شهر خرم آباد، بروجرد، الیگودرز و درود وجود دارد که رشد خوبی داشته اند.
وی بیان کرد: تولید و تنوع صنایع دستی در بروجرد زبانزد است، سه خانه صنایع دستی در بروجرد داریم و هفت خانه دیگر در دستور کار است و امیدواریم به زودی بروجرد به عنوان شهر جهانی ورشو ثبت شود.
نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس شورای اسلامی هم گفت: میراث فرهنگی یک ثروت است و می تواند درآمدزا باشد.
فاطمه مقصودی افزود: کسب درآمد از صنایع دستی و مناطق گردشگری باید مد نظر باشد. امروز بسیاری از صنایع دستی بروجرد فراموش شده که باید تلاش کنیم این صنایع احیا شود.
وی بیان کرد: باغ های بروجرد باید ثبت ملی شود تا از تخریب و تغییر کاربری آنان جلوگیری شود.
نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس گفت: دنبال ثبت خواهرخواندگی بروجرد و کاشان هستیم تا بروجرد نیز مقصد گردشگران باشد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، معاون صنایع دستی میراث فرهنگی کشور در سفر به بروجرد از برخی خانه های تاریخی که به محل تولید و آموزش صنایع دستی تبدیل شده اند، بازدید کرد.
در ادامه نیز با حضور در خانه تاریخی افتخارالاسلام با هنرمندان صنایع دستی دیدار کرد و در پایان نیز از هنرمندان پیشکسوت صنایع دستی بروجرد تجلیل شد.
نظر شما