به گزارش ایرنا، بختیار خلیقی روز چهارشنبه در نشستی با خبرنگاران استان کردستان به مناسبت دهه تولید و تجارت در سنندج اظهار کرد: میانگین رشد تولید در سال گذشته در حوزه صنعت کشور هشت درصد و معدن هم ۲ درصد بوده است.
وی افزود: دغدغه رهبر معظم انقلاب در سال های اخیر مسائل اقتصادی و تولید بوده است و ما به عنوان مجموعه صمت برنامه ریزی هایی در قالب تحقق شعار سال هدفگذاری کردیم.
وی اضافه کرد: مساله تولید علاوه بر رشد اقتصادی در هر منطقه ای باعث افزایش درآمد سرانه و رفاه عمومی می شود لذا ضرورت و اهمیت فلسفه تولید برای ما بسیار حائز اهمیت است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان با اشاره به اینکه همه واحدهای تولیدی ملزم به اظهار تولید در سامانه توسعه تجارت هستند، گفت: ۹۵ درصد واحدهای تولیدی در این سامانه ثبت نام کرده اند لذا می طلبد در اسرع وقت پنج درصد باقی مانده نیز اقدام به ثبت اطلاعات خود در این سامانه کنند.
افتتاح ۶ طرح صنعتی در کردستان
خلیقی در این نشست به برنامه های دهه تولید و تجارت در استان هم اشاره کرد و گفت: برگزاری مراسم گرامیداشت روز اصناف با حضور مسئولان کشوری و استانی، برپایی نمایشگاه توانمندی اصناف و تجلیل از پیشکسوتان اصناف از جمله برنامه های این اداره کل در این دهه است.
وی ادامه داد: از دیگر برنامه های ما در این دهه برگزاری تور خبری و بازدید خبرنگاران از واحدهای صنعتی، معرفی توانمندی های شرکت های دانش بنیان، معرفی پیشکسوتان حوزه تولید، نشست هم اندیشی تولید و تجارت و افتتاح ۶ پروژه صنعتی است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان بیان کرد: یکی از این طرح ها تولید برق ۴۸ مگاواتی شرکت پتروشیمی کردستان است که از این میزان ۳۷ مگاوات مصرف داخلی آنها و مابقی را در اختیار استان قرار می دهند.
فعالسازی ۲۶ واحد راکد صنعتی در استان
خلیقی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه یک هزار و ۲۷ واحد صنعتی در استان وجود دارد، اظهار کرد: از این تعداد ۶۶۶ واحد معادل ۶۵ درصد فعال، ۱۹۹ واحد معادل ۲۰ درصد مجموع واحدهای استان نیمه فعال و ۱۶۲ واحد هم غیرفعال است.
وی ادامه داد: ۱۲ کارخانه آردسازی در استان داریم که ۱۱ واحد آن فعال و با ۴۰ درصد ظرفیت اسمی خود کار می کنند، بنابراین برای استفاده از ۶۰ درصد ظرفیت باقی مانده آنها پیگیر ورود موقت گندم به آنها و انجام صادرات آن هستیم.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان ازفعالسازی ۲۶ واحد راکد صنعتی در استان خبرداد و یادآور شد: برای فعالسازی واحدهای راکد هم چون ذوب آهن قروه اقدام کردیم و این واحد در هر چهار فاز آغاز بکار خواهد کرد که فاز نخست آن شامل فرومنگنز که پیش زمینه تولید فولاد است در اواخر شهریور امسال به بهره برداری می رسد.
خلیقی بیان کرد: مجموعه فروآلیاژ قروه برای راه اندازی این واحد چهار هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری و برای ۲ هزار نفر هم اشتغالزایی خواهد کرد.
وی ادامه داد: مهمترین دلایل غیرفعال بودن ۱۶۲ واحد صنعتی استان نبود بازار فروش، وجود محصولات جایگزین، عدم توان رقابت و مسائل مالی و مدیریتی است.
پروانه بهره برداری ۱۶۷ واحد معدنی باطل شد
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان با اشاره به وجود ۳۵۶ واحد معدنی در این استان، بیان کرد: از این تعداد ۱۸۶ واحد فعال، سه واحد در حال تجهیز و ۱۶۷ واحد غیرفعال است که بیشتر واحدهای غیرفعال استان در حوزه مصالح ساختمانی بودند که پروانه بهره برداری آنها باطل شده است.
خلیقی ادامه داد: هر سرمایه گذاری که در حوزه های صنایع و معادن استان قصد سرمایه گذاری داشته باشد بسته های سرمایه گذاری تهیه و در اختیار او قرار داده می شود.
وی یادآور شد: ۵۹۷ میلیون تن ذخیره قطعی ۱۸ گونه ماده معدنی در استان است که از این میزان ۱۴۰ میلیون تن آن سنگ آهن بوده که از این میزان ۵۱ میلیون تن آن بتازگی در شهرستان قروه پدیدار شده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان با بیان اینکه بیشترین معادن استان به ترتیب در شهرستان های سقز با ۶۱ واحد، قروه و سنندج هر کدام ۵۹ واحد، بیجار ۴۵ واحد، دهگلان ۲۰ واحد ومریوان ۱۴ است، گفت: استان ما در ذخیره طلا رتبه دوم کشور و در تولید آن رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.
نظر شما