به گزارش ایرنا، اردیبهشت سال ۱۳۸۸ و در سفر مقام معظم رهبری به کردستان ایجاد واحد تولید لاستیک در این استان مصوب و از مهر سال ۱۳۸۹ تا خرداد ۱۳۹۰ اخذ مجوزها، تهیه زمین و حصار کشی آن در شهرک صنعتی دهگلان انجام شد.
سال ۱۳۹۲ با نصب چند دستگاه تولیدی محدود این واحد فعال شد و سپس از سال ۱۳۹۳ تا اسفند ۱۳۹۵ گشایش اعتبار اسنادی، احداث ساختمانها، تحویل و نصب ماشین آلات و تجهیزات، راه اندازی ماشین آلات و تولید آزمایشی در این واحد به انجام رسید و سال ۱۳۹۶ با حضور رئیس جمهور وقت این واحدتولیدی به بهره برداری رسید و خط تولید فاز اصلی بارز آغاز به کار کرد.
ظرفیت میانگین تولید روزانه این واحد ۱۶ هزار حقله لاستیک است که در راستای این میزان تولید در طول سال به ۵۰ لیتر در ثانیه آب و ۱۱ مگاوات برق نیاز است.
۹۵۵ نفر به طور مستقیم در این واحد برای تولید این تعداد تایر مشغول به کار هستند.
تکنولوژی خط تولید تایر سبز برای نخستین بار در کشور توسط گروه صنعتی بازر استان کردستان در ۹ بهمن سال ۱۳۹۷ و با حضور رئیس سازمان ملی استاندارد وقت آغاز شد.
روند تولید این لاستیک زیاد طول نکشید و آنگونه در بازار رواج پیدا نکرد چراکه میزان تولید آن از زمانی که مشکل تامین ارز پیش آمد کاهش یافت و اکنون فعالیت این خط تولید در کارخانه بازار استان متوقف شده است.
ایمنی، عمربالاتر و کاهش مصرف سوخت از مهمترین ویژگی های تایر سبز به شمار میرود و با توجه به عملکرد بهتر نسبت به تایرهای معمولی از لحاظ ترمزگیری در جاده های خیس و مقاومت غلتشی که دارد در صنایع تایرسازی دنیا بسیار مورد توجه است.
ترخیص یک هزار تن مواد اولیه تایر کردستان در انتظار تامین ارز
مدیرعامل شرکت لاستیک بارز کردستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: قابلیت تولید تایر سبز به طور کامل در این واحد وجود دارد ولی به دلیل محدودیتی که در تامین ارز برای تهیه مواد اولیه مورد نیاز تولید این نوع لاستیک ایجاد شده خط تولید آن متوقف شده است.
کاوه مفاخری با بیان اینکه میزان وابستگی مواد اولیه تایرسازی در این واحد به محصولات وارداتی ۳۰ درصد و ۷۰ درصد مابقی از تولیدات داخلی تامین می شود، ادامه داد: در حال حاضر برای تامین مواد اولیه لاستیک معمولی هم دچار مشکل هستیم و تامین مواد اولیه خاص تایر سبز هم سختتر است.
مدیرعامل شرکت لاستیک بارز کردستان با اشاره به اینکه از بهمن سال گذشته مشکلاتی برای تامین ارز مورد نیاز واردات مواد اولیه تایرسازی ایجاد شد، اضافه کرد: به همین دلیل بسیاری از کارخانجات تولید تایر کشور دچار افت تولید شدند.
مفاخری افزود: یک هزار تن مواد اولیه تولید تایر کردستان در گمرک قرار دارد و نیازمند تامین ارز برای ترخیص و تداوم تولید هستیم.
وی یادآور شد: با وجود همه مشکلات ایجاد شده تاکنون توانسته ایم روند تولید را بخوبی حفظ کنیم به گونه ای که میزان تولید سه ماهه نخست سال جاری در بارز کردستان نسبت به مدت مشابه در سال ماقبل آن ۲۶ درصد افزایش یافت.
سال گذشته ۳۶ هزار تن معادل افزون بر پنج میلیون و ۲۰۰ هزار حلقه لاستیک در بازر کردستان تولید شد که این میزان نسبت به مدت مشابه در سال ماقبل آن ۱۱ درصد افزایش داشته است و با برنامه ریزی های انجام شده قرار است امسال این میزان را به ۴۰ هزار تن افزایش دهند.
کارخانه بارز کردستان طرح توسعه ای در راستای افزایش تولید و اشتغال را در برنامه دارد و مدیرعامل شرکت بارز کردستان در این رابطه گفت: با وجود همه مشکلات دورنمای خوبی برای توسعه این واحد تعریف شده است و در این راستا به دنبال اجرای فاز توسعه آن هستیم.
مفاخری با بیان اینکه اجرای فاز توسعه مستلزم تامین اعتبار آن است، ادامه داد: در مرحله نخست درخواست ۱۵۰ میلیارد تومان تسهیلات از استان کردیم و برای افزایش تولید ۱۰ هزار تنی هم نیاز به حدود ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان دیگر داریم.
وی اضافه کرد: بخش زیادی از این تسهیلات مورد نیاز ارزی بوده و برای آن نیازمند جذب اعتبارات صندوق توسعه ملی هستیم که امیدواریم مسئولان استان در این راستا ما را یاری دهند.
با اجرای طرح توسعه این واحد قرار شده ۳۰۰ نفر دیگر مشغول به کار شوند و اینگونه تعداد افراد شاغل در این واحد تولیدی به یک هزار و ۲۵۵ نفر خواهد رسید و افزون بر افزایش میزان تولید سایزهای جدیدی از لاستیک رادیال سواری هم در طرح توسعه مدنظر است.
بارز کردستان نخستین انبار دارای بارکُد مواد اولیه است
مدیر اداره انبارهای شرکت بارز کردستان گفت: بارکدینگ در انبار این شرکت راه اندازی شده و همه مواد اولیه قبل از انتقال به خط تولید بارکُد دار می شوند.
شاهو سواری با اشاره به اینکه هم اکنون موجودی مواد اولیه مورد نیاز خط تولید در انبار مطلوب است، افزود: وقتی مواد اولیه داری بارکد وارد خط تولید می شود اگر در حین تولید نقص و مشکلی ایجاد شود براساس این بارکُد قابلیت شناسایی و ردیابی آن وجود دارد.
وی یادآور شد: بارز کردستان در حال حاضر نخستین کارخانه ای است که در کشور انبار مواد اولیه آن مجهز به بارکد شده است.
مدیر اداره انبارهای شرکت بارزکردستان یادآور شد: در چند سال اخیر به همت شرکت های دانش بنیان بسیاری از مواد اولیه مورد نیاز تایرسازی در داخل کشور تولید می شود ولی همچنان بخشی از آن خارجی بوده و باید وارد شود.
سهم ۵۰ درصدی از بازار لاستیک سواری رادیال مختص بارز کردستان بوده و این واحد بزرگترین تولیدکننده این نوع لاستیک در کشور است و توقف و کاهش تولید آن می تواند این بازار را متلاطم کند، بنابراین می طلبد هرچه سریع تر در راستای تامین ارز مورد نیاز آنها اقدامات لازم انجام شود.
نظر شما