به گزارش خبرنگار ایرنا، رییس سابق بسیج اساتید کشور چهارشنبه شب در این اجلاس گفت: جنگ امروز جنگی ترکیبی است که مقابله با آن نیازمند استاد و انسان ترکیبی است که الان نداریم.
دکتر مجتبی زارعی با بیان این که رهبر معظم انقلاب روز ملی بسیج استادان را با استاد طراز شهید چمران که انسانی مرکب است و تک ساحتی است معرفی کردند افزود: ایشان شهید چمران را فردی مومن، مجاهد، شجاع، دانشمند، هنرمند، اهل مناجات، دارای روحیه لطیف بی اعتنا به نام و مقام، با انصاف، سرسخت در عین لطافت، چراغ مه شکن دوران فتنه، معرفی کرده که باید به عنوان انسان ترکیبی الگو قرار گیرد.
وی ادامه داد: امام(ره) الگوی یک انسان مرکب است چون منابع مصرفی وی از جمله عقل، حس، تجربه و عرفان وی، مرکب است و ایشان بر مبنای فکر اصولی شیعی، اجتهاد را محور کار خود قرار میدهد و دست به انتخاب میزند.
رییس سابق بسیج اساتید کشور با اشاره به این که امام خمینی(ره) نیز اساسا انقلاب اسلامی را انقلاب مرکب معرفی می کند و بر جامعه مبتنی بر اخلاق یونانی سفارش شده ارسطویی، مشکل دارد و آن را نقد می کند و می گوید این جامعه جامعه ای خشک است، اظهار داشت: با توجه به این که انقلاب ما انقلاب ترکیبی است و تک ساحتی نیست اما متاسفانه انسان ها تک ساحتی شده اند و گروه های واسط و حلقه های میانی در بند نان و قدرت هستند و ظاهرگرا شده و یا به دنبال ارتقا و ترفیع هستند.
وی با اشاره به اینکه سه مکتب فقهی داریم عنوان کرد: مکتب فقهی سامرا به رهبری میرزای شیرازی و مکتب فقهی نجف به رهبری آخوند خراسانی و سومین مکتب، مکتب امام راحل(ره) که جمع این دو مکتب است.
زارعی با بیان این که امام راحل(ره) اهل عمل بود و هنگامی که فتوا میداد به دنبال آن هم میرفت، ادامه داد: ایشان بین فقه، فلسفه، تجربه، حقیقت، شریعت و سیاست را با هم جمع کرده است و به عنوان انسان مرکب پیام مرکب و ساختار مرکب تولید و ایجاد می کند.
وی با یان این که پنج سطح فطرت و کرامت، محبت، فقاهت، سیاست و سطح حراست و حفاظت در موضوع پوشش عفیفانه دخیل هستند گفت: امام خمینی(ره) هر زمان درباره کشف حجاب و لباس در زمان رضا خان صحبت می کنند می گویند دشمن نخست سطح فطرت را نشانه گرفته است.
این مسوول با بیان این که فطرت یک مکانیزم فرا اقلیمی و فرا قومی ایجاد می کند، افزود: فطرت انسان نیز به گونه ای است که برهنه آفریده نشده بلکه مسوول آفریده شده است و به او گفته شده خود را بپوشاند.
وی با بیان این که متاسفانه برخی بر مسند قدرت نشسته اند و تن آسایی می کنند و سطح فطرت را فراموش کرده اند ادامه داد: متاسفانه امروزه سطوح فطرت و کرامت، محبت، فقاهت و سیاست فراموش شده است و همه بار آن بر دوش سطح حراست و حفاظت است و از پلیس و نیروی انتظامی انتظار دارند که با مسأله حجاب برخورد کند در حالیکه برای این امر باید با زبان فطرت اندیشه کرد.
زارعی در خصوص سطح محبت گفت: محبت واژه قرآنی و درون گفتمانی است و به گفته بزرگان محبت بر عدالت فضیلت دارد چرا که محبت همانند جریان آب است اما عدالت نیازمند امکانات و انتظامات است.
وی در خصوص سطح فقاهت گفت: متاسفانه جامعه ما را فقط با سطح فقاهت درگیر کرده اند در حالیکه امام خمینی(ره) از فلسفه و عرفان، تجربه و حس استفاده می کرد بنابراین در خصوص احکام دینی نباید فقط علت حکم را بیان کرد بلکه علاوه بر آن باید حکمت آن را هم بیان کرد تا افراد با آگاهی بیشتر به انجام احکام الهی بپردازند.
منشأ مدگرایی در جامعه خودنمایی، تنوع طلبی و رقابت با دیگران است
مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص مد و مدگرایی در اسلام و ایران با بیان این که نوظهوری، تمایز بخشی، حال بودگی و مقبولیت گروهی از ویژگی های مد است، گفت: مد، گاهی در پوشش، آرایشات، تزئینات، و ترمیم وجوهات نامتعارف بدن شکل می گیرد.
حجت الاسلام والمسلمین محمد شریفانی افزود: هدف از مد معمولا جلب توجه کردن، کسب تایید اجتماعی، مقبولیت درون گروهی و جبران کمبودها و دیده شدن است و اکثریت مدگرایان زنان، افراد طبقات بالای جامعه، فارغ البال ها هستند.
وی ادامه داد: مد شامل ۲ قسم از جمله مدگرایی منفعلانه، هوس پرستانه و هزینه دار و نیز مدگرایی فعال، معقول و هدفمند است.
مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: با بیان این که منشأ مدگرایی در جامعه خودنمایی، تنوع طلبی و رقابت با دیگران است، عنوان کرد: جنسیت، سن، بی نظارتی خانواده، خلا روحی و پایین بودن عزت نفس، مصرف بالای اینترنت و ماهواره، میل به مقاومت در برابر فرهنگ حاکم در جامعه، تهاجم فرهنگی، اصالت دادن به ارزیابی دیگران، ضعف تربیت دینی، رشد شهرنشینی، فعالیت گسترده رسانه ها، از جمله عوامل مدگرایی در جامعه هستند.
وی افزود: تقویت فردگرایی، ظاهرگرایی، لذت جویی سیری ناپذیر، تضعیف اداره و ریاکاری از جمله پیامدهای منفی مدگرایی است.
شریفانی با بیان این که اسلام با اصل مد و مدگرایی به عنوان یک خواسته فطری مخالفتی ندارد اما میخواهد آن را همانند سایر مسایل فطری سمت و سو دهد، ادامه داد: معیارهای سلبی مدگرایی در اسلام این است که خلاف عرف زمانه نباشد و غیر معمول و غیر متعارف نباشد.
این مسوول با اشاره به این که در قرآن شمار آیاتی که ما را زیور آرایی ظاهری توصیه می کنند به تعداد انگشتان دست نیست اما تعداد آیات در حوزه طهارت معنوی و زیورارایی روحی بسیار است، گفت: زینت درونی نسبت به زینت ظاهری جایگاه والاتری دارد و ارزشمندتر است.
نقطه تمرکز دشمن بر امید زدایی است
رئیس بنیاد فرهنگ و اندیشه انقلاب اسلامی نیز در این اجلاس با اشاره سخنان رهبر در تاریخ یکم خرداد ماه سال ۱۳۹۸ در جمع دانشجویان در خصوص چگونگی گام برداشتن در مسیر تحقق اهداف گام دوم انقلاب گفت: ترسیم صحنه، شناخت جهت گیری حرکت، عوامل امید بخش و نقاط روشن، راهکار، از جمله عناصر لازم است.
حجت الاسلام والمسلمین علی ثقفی با تاکید بر نقش کلیدی امید در تحقق اهداف گام دوم انقلاب با بیان این که امید کلید بازکننده همه قفل ها است افزود: متاسفانه امروز با کمبود امید در جامعه مواجه هستیم و نقطه تمرکز دشمن بر امید زدایی است.
وی ادامه داد: در طول تاریخ با یک ستم تاریخی نسبت با زنان مواجه هستیم، ستمی که مردان در ۲ بعد تملک و تحقیر بر زنان تحمیل در سه عرصه فرد، خانواده و اجتماعی تحمیل کردند که این ستم در جاهلیت قدیم و جدید دیده می شود.
این مسوول عنوان کرد: اما انقلاب اسلامی به عنوان یک الگوی نو، کمال فردی، تعادل خانوادگی و تعالی اجتماعی را برای زنان به ارمغان آورد و جایگاه زن را ارتقا داد.
ثقفی در خصوص مقابله با توطئه دشمن در زمینه موازین شرعی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب گفت: انچه امروز جامعه ما با آن مواجه است ضعف داخلی در رعایت موازین شرعی نیست بلکه توطئه ای از جانب دشمن است.
وی افزود : آسیب اصلی کشور در این زمینه ضعف امید است که در راستای امیدافرینی و استحکام پایه های امید باید ظرفیت ها و عظمت ملت و کشور و پیشرفت های که در عرصه های مختلف داشته ایم برای مردم بازگو شود و در این راستا باید یک جهاد عمومی صورت گیرد.
ایران کنونی، ایران قوی است که گفتمان های پشتیبان آن گفتمان قانون، گفتمان خانواده، گفتمان زن، گفتمان مسولیتی اجتماعی و گفتمان شریعت است.
به گزارش ایرنا، نهمین اجلاس سراسری مسئولان کانون های بسیج اساتید واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی از امروز ۳۱ مردادماه آغاز شده و تا جمعه دوم تیرماه ادامه خواهد داشت.
نظر شما