به گزارش ایرنا، دولت برای تحقق شعار توجه به مناطق محروم و محرومیت زدایی از روستاها، برنامه های متعدد راهبردی در حوزه های مختلف تدوین کرده که یکی از این حوزه ها راه های روستایی و بازسازی و بهسازی آن ها است.
در کنار محرومیت زدایی، یکی از اهداف دیگری که در بهسازی و بازسازی راههای روستایی استان دنبال می شود، کاهش حوادث جاده ای و تلفات ناشی از آن است.
استان فارس با دارا بودن حدود ۲۱ هزار کیلومتر راه اصلی، فرعی و بزرگراهی، بیشترین طول راههای کشور را به خود اختصاص داده و به گفته برخی کارشناسان این مساله از دلایل بالا بودن آمار حوادث جادهای در این استان است.
همچنین ۱۱ هزار کیلومتر از راه های استان را راه های روستایی تشکیل می دهند که از این میزان ۶ هزار و ۶۰۰ کیلومتر آسفالته، ۸۰۰ کیلومتر راه شوسه و سه هزار و ۶۰۰ کیلومتر راه خاکی است.
نیاز ۱۲ هزار میلیارد تومانی برای بهسازی راه های روستایی فارس
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس، با اشاره به در دست بهسازی و روکش آسفالت شدن ۷۵۰ کیلومتر از راههای روستایی این استان گفت: برای روکش و بهسازی این میزان از راه های روستایی استان سه هزار میلیارد تومان و برای کل راه های روستایی ۱۲ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
محمود رضایی کوچی در گفت و گو با ایرنا افزود: در دور دوم سفر رییس جمهور به فارس در برنامه داریم که پیشنهاد روکش آسفالت و بهسازی سه هزار کیلومتر راه روستایی را ارایه دهیم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه ۳۰ درصد جمعیت استان در روستاها و مناطق روستایی زندگی می کنند، بهسازی این جاده ها به کاهش تصادفات و تلفات جاده ای در محورهای روستایی کمک بسیاری می کند.
معاون استاندار فارس بیان کرد: در استان فارس به ویژه در برخی راه های روستایی که به شهرها و باغ شهرها منتهی می شود، در روزهای تعطیل با توجه به افزایش تردد در این محورها تصادفات و تلفات نیز افزایش می یابد که بهسازی راه های روستایی این روند را بهبود می بخشد.
روکش آسفالت راههای روستایی، اولویت اول راهداری فارس
معاون فنی و راه های روستایی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای فارس هم گفت: اولویت نخست ما در سال جاری روکش ۱۲۰ کیلومتر از راه روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان است.
اجرای ۷۷ پروژه در حوزه راه های روستایی استان
علی مسعودی در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه امسال ۷۷ پروژه با اعتباری افزون بر ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در حوزه راه های روستایی استان در حال اجرا است، بیان کرد: پیش بینی می شود که از این ۷۷ پروژه حدود ۳۰ پروژه امسال به بهره برداری برسد و سایر پروژه ها نیز در صورت تامین اعتبار طی در سال های بعد آماده افتتاح شود.
وی افزود: براساس برنامه مدون سه ساله باید بهسازی ۱۵۵ روستای بالای ۲۰ خانوار فاقد راه آسفالته را به اتمام برسانیم.
وی ادامه داد: برای احداث راه آسفالته روستاهای بالای ۲۰ خانوار فاقد راه دسترسی در سطح ۱۵۰ روستا و به طول تقریبی ۷۰۰ کیلومتر حدود چهار هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است و علاوه بر این برای اجرای روکش آسفالت و نگهداری یک هزار کیلومتر راه روستایی دیگر نیز سه هزار میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز است.
معاون فنی و راه های روستایی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای فارس بیان کرد: در سفر دوم رییس جمهور به استان پیشنهاد تخصیص چهار هزار میلیارد تومان اعتبار را مطرح خواهیم کرد که امیدواریم ترتیب اثر داده شود.
مسعودی اظهارکرد: در حوزه راه های روستایی اگر تامین اعتبار به موقع انجام شود با توجه به اینکه اکثر پیمانکاران ما که در حوزه راه های روستایی فعالیت دارند مطالبات خود را دریافت می کنند.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات و چالش هایی که داریم استانی بودن اعتبارات است که باعث می شود تزریق اعتبارات به شکل قطره چکانی انجام شود.
معاون فنی و راه های روستایی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای فارس بیان کرد: در بحث روکش آسفالت راه روستایی ۲ هزار میلیارد تومان قرارداد با پیمانکاران داریم در حالی که امسال فقط ۲۸۰ میلیارد تومان تامین شده است.
مسعودی افزود: اگر در حوزه راه های روستایی اعتبارات مناسب تخصیص داده شود کمک خواهد کرد که در روستاها و مناطق محروم گام های خوبی برداشته شود و به رفع غبار محرومیت از چهره روستاهای استان کمک کند.
نظر شما