مجید اکرادی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به کاهش روز افزون آب چاهها به دلیل استمرار معضل خشکسالی باید با افزایش مشارکت مردمی و مالکان منابع آبی این معضل را کاهش داد.
وی اظهار داشت: از مجموع ۱۸۵ هزار متر مکعب آب استحصال شده منابع تأمین آب گناباد در هر ماه، ۲ هزار و ۸۶۹ متر مکعب آن مربوط به آب چشمهها و قنوات است که پایداری و بهرهوری بسیار بالایی دارند.
مدیر امور آب و فاضلاب گناباد ادامه داد: این میزان آب از ۱۱ چشمه و چهار قنات استحصال میشود.
وی ادامه داد: چشمهها و قنوات کمترین آسیب را به سفرههای آب زیرزمینی وارد میکند و به صورت ثقلی و بدون مصرف برق استحصال میشوند، از پایداری بسیار بالا برخوردار بوده و برای بلند مدت منابع قابل اطمینانی به حساب میآیند.
اکرادی گفت: بر خلاف چشمهها و قنوات، سطح آب چاههای گناباد روز به روز کمتر میشود و مشکلات فراوانی برای تامین آب و محیط زیست به وجود آورده است.
وی از مالکین قنوات و چشمهها خواست: با فروش سهم آب خود به صورت موقت یا دائم و همچنین نذر آب در کاهش مشکلات ناشی از تنش آبی و کمبود آب در این شهرستان سهیم باشند.
مدیر امور آب و فاضلاب گناباد دیگر راهکار مهم برون رفت از مشکلات کمبود منابع آبی را صرفه جویی و مدیریت مصرف آب دانست.
فرماندار گناباد هم پیش از این با اشاره به معضلات جدی کمبود آب در این شهرستان گفت: همه ظرفیتها و امکانات بخشهای دولتی و مردمی باید برای کاهش معضل کمبود منابع آبی و برون رفت از این معضل بسیج شوند.
رضا نصیری افزود: تا زمان کاهش این معضل تمامی ماموریتها و مرخصی های مسوولان دستگاههای اجرایی باید لغو شود و همه مدیران برای رفع این معضل اهتمام جدی داشته باشند.
وی از فرماندهی انتظامی این شهرستان خواست با هرگونه موارد اسراف مصرف آب در مناطق شهری و روستایی برخورد کند.
۲۴۹ لیتر آب در هر ثانیه از ۲۲ حلقه چاه عمیق برای مصرف مشرکان شهری در گناباد برداشت میشود.
۴۲ حلقه چاه عمیق، ۱۱ مجتمع آبرسانی و ۹۹ دستگاه منبع آب زمینی و هوایی نیز برای تامین نیاز مشترکان در ۷۵ روستای گناباد به کار گرفته شده است.
۵۵ هزار مشترک شامل ۲۶ هزار مشترک شهری و ۲۹ هزار مشترک روستایی زیرپوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب گناباد قرار دارند.
مرکز شهرستان گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
نظر شما