به گزارش ایرنا، طرح کهاب شرکت نفت شامل "کاهش، هدایت، انتقال و بازیافت بخار بنزین" است که در آن بخار بنزین از قسمتهایی که تراکم بیشتری دارد جمع آوری و سپس به بنزین مایع تبدیل میشود و بصورت مجدد به چرخه مصرف بازمیگردد.
عبدالله گیتیمنش روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طرح کهاب از سال ۱۳۹۵ در انبار نفت شهید منتظری اصفهان مورد بهرهبرداری قرار گرفت و در برخی از جایگاههای عرضه سوخت اصفهان از جمله جایگاههای تک سکو نیز اجرا شد.
وی با بیان اینکه با توجه به مُصوبه هیات وزیران، اجرای این طرح در همه جایگاههای عرضه سوخت کشور از سال ۱۳۹۹ الزامی شده است، اظهار داشت: بر این اساس از مهر سال ۱۳۹۹ راهاندازی جایگاه های سوخت جدید در استان اصفهان منوط به اجرا و راهاندازی طرح کهاب شده است.
گیتی منش اضافه کرد: سایر جایگاههای سوخت استان نیز با برنامهریزی صورت گرفته و بمنظور جلوگیری از اختلال در روند سوخترسانی در منطقه، به مرور در حال اجرای این طرح هستند.
وی با تاکید بر اینکه اجرای طرح کهاب از نظر محیط زیست بویژه در کلانشهرها به کاهش آلایندگی ها منجر میشود و از نظر اقتصادی نیز موثر است، خاطرنشان کرد: تجهیزات مورد نیاز برای اجرای طرح کهاب توسط شرکتهای داخلی تولید و تسهیلات مالی از طرف دولت برای پیادهسازی آن در جایگاهها ارائه می شود.
گیتی منش با اشاره به رُتبه برتر اصفهان در اجرای طرح کهاب در سطح کشور گفت: از زمان شروع بهرهبرداری از این طرح در انبار نفت شهید منتظری اصفهان تاکنون به ازای هر یکهزار لیتر بارگیری شده، یک و نیم لیتر بنزین بازیافت و به چرخه توزیع سوخت بازگردانده شده است که در مجموع نزدیک به چهار میلیون لیتر می شود.
وی خاطرنشان کرد: انبار شهید منتظری یکی از بزرگترین انبارهای نفت تدارکاتی کشور است و اجرای طرح کهاب در آن اهمیت بسزایی دارد.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه اصفهان خاطرنشان کرد: روزانه حدود ۲۵ میلیون لیتر انواع فراورده نفتی در این انبار بارگیری می شود.
به گزارش ایرنا، استان اصفهان از حدود ۳۶۰ جایگاه عرضه سوخت بنزین و نفت گاز و ۱۶۴ جایگاه سی ان جی برخوردار است.
میانگین مصرف روزانه بنزین در سال گذشته در این استان به هفت میلیون و یکصد هزار لیتر رسید که نسبت به سال ۱۴۰۰ معادل ۱۷.۶ درصد افزایش یافته است.
نظر شما