مهرداد مُرادمند روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا هدف از اجرای این طرح را اصلاح باغها و گونههای درختی مثمر برشمرد و اظهارداشت: این اقدام تولید ارقام پر بازده و برداشت محصول بیشتر و با کیفیتتر را در پی دارد.
وی اضافه کرد: بیشتر این گونهها را درختان گردو تشکیل میدهد و به غیر از این درختان برای سایر گونهها نیز برنامه ریزی کردهایم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی اصفهان با اشاره به اهمیت توجه به بخش تولیدات گیاهی تصریح کرد: تولید حدود ۱۰ میلیون اصله نهال درختان مثمر شناسه دار و سالم نیز در حدود یک سال اخیر انجام شده است.
مرادمند ادامه داد: تولید نشاء محصولات گلخانهای و فضای باز برای استان و بسیاری از استانهای کشور از جمله دیگر اقدامات این سازمان بوده، البته رویکرد ما بیشتر توسعه گونههای کم آب بر و مقاوم به خشکسالی بهویژه گیاهان دارویی است.
وی با اشاره به طرحهای مختلف دفع آفات نباتی برای بهبود محصولات خاطرنشان کرد: در یک سال اخیر مبارزه با آفاتی همچون "سن مادری" و "پوره غلات" در حدود ۶۵ هزار هکتار و مبارزه با ملخ در سطح حدود هزار هکتار از باغهای و مزارع استان انجام گرفته است.
به گزارش ایرنا، استان اصفهان از جمله مناطق پیشتاز صنعت کشاورزی در ایران است، این منطقه با ۵۶۸ هزار هکتار اراضی با قابلیت کشاورزی که معادل پنج درصد از مساحت استان و سه درصد از اراضی کشاورزی کشور است و همچنین شرایط متنوع آب و هوایی، استعداد تولید انواع محصولات کشاورزی را دارد بهگونهای که در مناطق گرم و خشک استان خرما، انار و پسته، در مناطق سرد و کوهستانی بادام و گردو، و در مناطق معتدل و سرد انواع محصولات دانهدار و هستهدار کشت میشود.
مجموع اراضی زراعی قابلکشت استان حدود ۴۸۵ هزار هکتار است که در سالهای نرمال از حیث بارش حدود ۷۰ درصد آن به کشت محصولات زراعی مانند انواع غلات، حبوبات و محصولات علوفهای، جالیزی و انواع سبزی و صیفی اختصاص مییابد.
تولید سالانه محصولات زراعی استان در شرایط عادی حدود ۴. ۶ میلیون تن و مجموع اراضی باغی استان اصفهان نیز حدود ۸۵ هزار هکتار است و مجموع تولیدات باغی و گلخانهای در شرایط عادی حدود ۸۸۶ هزار تن برآورد میشود.
نظر شما