به گزارش ایرنا، حاجی گلدی یکی از هزاران روستایی گلستانی است که مشمول طرح نهضت ملی مسکن شده و در زمانی کم با کمک پسرانش وام را گرفت و پس از یک عمر اجاره نشینی بالاخره در اواسط دهه ۵۰ زندگی، صاحبخانه شد.
گرفتن کلید خانه حیاطدار برای این مرد میانسال ترکمن آنقدرها هم آسان نبود. از دوندگی فراوان برای دریافت سند زمینی که در تملک بنیاد علوی بود تا دشواری نفسگیر دریافت وام بانکی اما حاجی گلدی و همسرش عزمشان را جزم کرده بودند که صاحبخانه شوند : «اوایل فکر میکردیم گرفتن وام و ساختن خونه خیلی هم سخت نیست اما وقتی شروع کردیم دیدیم انگار وارد یه دنیای دیگه شدیم. همه فقط شعار میدادن اما از عمل خبری نبود».
روزها گذشت و ماهها آمد و رفت و حتی دولت هم عوض شد تا اینکه زمستان امسال از بنیاد مسکن به حاجی گلدی زنگ زدند که «شما نمیخوای از وام مسکنت استفاده کنی؟ زمان زیادی به پایان مهلتش نمونده».
دوندگی زیاد و نرسیدن به آنچه او میخواست و در ذهن پرورش میداد، انگیزه ساختن خانه را از حاجیگلدی گرفته بود و پروانه ساختمان و موافقت اولیه وام مسکن را لای قرآن در کمد خانه گذاشته بود. کم کم داشت ماجرای خانهسازی فراموش میشد که این تلفن بار دیگر انگیزه را به او و خانواده چهار نفرهاش برگرداند.
«باورم نمیشد که هنوز میتونم خونه درست کنم. سریع رفتن سراغ کمد و قرآنم. پروانه ساختمان و مدارک وام رو برداشتم و رفتم بنیاد مسکن و بعدش هم بانک . عجیب بود . کاری که انجام دادن اون برام تا چند سال قبل مثل کندن کوه بیستون بود الان داشت به سرعت پیش میرفتم».
در موضوع سرعت بخشیدن به ساخت خانههای روستایی در گلستان، حاجی گلدی تنها نبود.
از زمانی که دولت سیزدهم عزمش را برای خانهدارکردن روستاییان جزم کرد تاکنون بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ نفر وام بانکی گرفتند و مشغول خانهسازی هستند که برخی با تمام شدن عملیات ساخت، به خانه جدید نقل مکان کردند و برخی دیگر هم در حال گذراندن مراحل گوناگون ساخت هستند.
معاون مسکن روستایی اداره کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گلستان گفت: ۱۲ هزار و ۵۰۰ متقاضی روستایی استفاده کننده از تسهیلات نهضت ملی مسکن در این استان طی ۲ سال اخیر برای بستن قرارداد به بانکهای عامل معرفی شدند.
داوود خسروی با بیان این که فرصت کمی تا پایان سال مالی ۱۴۰۱ برای تعیین تکلیف سهمیه و عقد قرارداد بانکی ساخت مسکن روستایی باقی مانده است خواستار همکاری شورای مسکن استان و بانکها برای تسریع در عقد قرارداد بانکی متقاضیان ساخت مسکن روستایی شد.
پایان تیرماه انتهای هر سال مالی است.
به گفته وی هزار و ۵۰۰ سهمیه اجرای طرح نهضت ملی مسکن در گلستان برای معرفی به بانک ها باقی مانده که شتاب در پرداخت این وامها و در نهایت سرعت بخشیدن به ساخت خانهها، نیازمند همکاری بیشتر سیستم بانکی است تا امید و رویای خانهدار شدن روستاییان و محرومان محقق شود.
مطابق دادههای آماری مسوولان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گلستان، سهمیه تعیین شده در قالب طرح نهضت ملی مسکن برای روستائیان استان طی چهار سال ۲۸ هزار واحد است.
استقبال روستائیان گلستان برای استفاده از ظرفیت نهضت ملی مسکن، مسوولان ذیربط بنیاد استان را به تکاپوی جذب سهمیه بیشتر دریافت منابع اعتباری و تسهیلاتی انداخت.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گلستان با اشاره به این که طرح نهضت ملی مسکن اقدام ارزشمند دولت سیزدهم به است گفت: این اداره کل در نخستین سال اجرای طرح، به تعهد خود عمل کرد و تمامی هفت هزار سهمیه تعیین شده را جذب کرد.
سیدمحمد حسینی به ایرنا افزود: در سال دوم اجرای طرح بیش از ۹ هزار متقاضی از مزایای طرح نهضت ملی مسکن استفاده خواهند کرد.
حمایت بانکی از طرح نهضت ملی مسکن در گلستان
دبیر شورای هماهنگی بانک های استان گلستان از آمادگی بانکها برای همراهی در اجرای طرح نهضت ملی مسکن در مناطق شهری و روستایی خبر داد و گفت: تا پایان خرداد ماه سال جاری هزار و ۳۸۴ پروژه با پوشش ۱۳ هزار و ۳۷۲ واحد برای عقد قرارداد پرداخت تسهیلات به بانکهای استان معرفی شد که از این تعداد ۶۹۷ پروژه با پوشش ساخت پنج هزار و ۳۹۹ واحد موفق به عقد قرارداد شدند .
فیروز یازرلو افزود: سهمیه گلستان برای پرداخت تسهیلات ساخت مسکن در سال جاری پنج هزار و ۸۷ فقره است.
وی از مدیران بانک های گلستان خواست چالشهای پرداخت تسهیلات به متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن را شناسایی و اعلام کنند.
استاندار گلستان هم با اشاره به اهمیت اجرای طرح نهضت ملی مسکن توسط دولت سیزدهم گفت: تلاش دستگاههای مرتبط در تامین زیرساختهای مورد نیاز و شتاب بخشی به اجرای این طرح در استان بسیار ضروری است.
علیمحمد زنگانه اظهار کرد: مسوولان دستگاههای مرتبط در حوزه تامین زیرساختهای اجرای طرح نهضت ملی پیگیریهای لازم را داشته تا اداره کل راه و شهرسازی استان بدون مشکل به تعهد خود در این زمینه عمل کند.
وی همچنین از مدیران بانکهای عامل استان خواست که چالش های پیشرو تامین اعتبار موردنیاز و عقد قرارداد ساخت خانه در قالب اجرای طرح نهضت ملی مسکن را شناسایی کرده و درصورت نیاز به پیگیری ملی، اقدام لازم انجام شود.
زنگانه با تاکید بر پیگیری دستگاههای مرتبط درخصوص مصوبههای سفر دور نخست دولت سیزدهم اسفند ماه ۱۴۰۰ در حوزه مسکن استان افزود: آخرین اقدام برای جذب و تخصیص ۳۰۰ میلیارد ریال ساخت مسکن محرومان با مشارکت بهزیستی، کمیته امداد و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، سهم پنج درصد از ساخت سهمیه مسکن تعیین شده از محل طرح نهضت ملی مسکن، ساخت مسکن برای خانوارهای واجد شرایط فاقد زمین توسط کمیته امداد و مشارکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام ره ر ساخت مسکن از محل اعتبارات مصوب سفر طی دو سال اخیر گزارش شود.
نظر شما