به گزارش روز یکشنبه ایرنا از روابط عمومی دادگستری کل خراسان شمالی، حجت الاسلام رضا براتی زاده در همایش تجلیل از برترین های هیات های حل اختلاف اصناف و ادارات با اشاره به فعالیت ۱۴۰ هیات صلح و سازش در استان اظهار کرد: هیات های حل اختلاف اصناف ظرفیتی بسیار ارزشمند در جلب رضایتمندی عمومی، کاهش حجم ورودی پروندهها به دستگاه قضایی، کاهش هزینهها و مدت زمان رسیدگی به شمار می روند.
وی افزود: سال گذشته ۲۹۳ هزار و ۴۰۹ فقره پرونده وارد دستگاه قضایی خراسان شمالی شد که با توجه به جمعیت یک میلیون نفری استان رقم بسیار بالا و در خور تامل است.
حجت الاسلام براتیزاده خاطرنشان کرد: نبود تناسب بین تعداد قضات و متوسط پرونده های ارجاعی از مشکلات این بخش محسوب می شود و همکاران ما در سال گذشته حدود ۲ هزار فقره پرونده را مورد رسیدگی قرار دهند.
وی گفت: حجم بالای ورودی پرونده به دستگاه قضایی مبین وجود اشکالات و نواقص عدیده ای است که بیشتر آن از اراده دستگاه قضایی خارج و از مجاری دیگری سرچشمه می گیرد و این امر باعث اطاله دادرسی می شود و در کیفیت رسیدگیهای قضایی نقش دارد.
صلح ۹۴.۵۸ درصد پرونده های هیات تخلف اصناف
رییس کل دادگستری خراسان شمالی از مصالحه ۹۴.۵۸ درصد پرونده های تشکیل شده اتاق اصناف در سال گذشته خبر داد و گفت: از مجموع ۲ هزار و ۶۶۱ فقره پرونده تشکیل شده در این هیاتها، ۲ هزار و ۵۱۷ فقره به سازش منجر شد.
وی با اشاره به نقش هیاتهای حل اختلاف اصناف در کاهش حجم ورودی پرونده ها به دستگاه قضایی استان افزود: ۱۸ هیات صلح و سازش در ادارات استان فعال است که سال گذشته سازش ۱۰۰ درصدی در تمامی ۹۴۹ پرونده تشکیل شده در این هیات ها را محقق کردند.
حجت الاسلام براتیزاده ادامه داد: شرکت مخابرات با انجام مصالحه در ۵۶۲ فقره پرونده و دانشگاه علوم پزشکی با حصول سازش در ۲۶۰ فقره پرونده، برترین های این حوزه به شمار می روند.
نظر شما