۱۲ تیر ۱۴۰۲، ۱۵:۰۵
کد خبرنگار: 998
کد خبر: 85158754
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بخشی از قلعه تاریخی اسدیه خراسان جنوبی مرمت شد

۱۲ تیر ۱۴۰۲، ۱۵:۰۵
کد خبر: 85158754
بخشی از قلعه تاریخی اسدیه خراسان جنوبی مرمت شد

بیرجند - ایرنا - مسوول میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی شهرستان درمیان گفت: مرمت بخشی از قلعه تاریخی اسدیه به اتمام رسید و مرمت مسجد عیدگاه نوغاب هندوالان نیز آغاز شد.

به‌ گزارش ایرنا از روابط‌ عمومی اداره‌ کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خراسان جنوبی، امیراسماعیل شهسواری روز دوشنبه در تشریح این خبر افزود: در این پروژه اجرای استحکام‌بخشی و پی‌بندی و اجرای اندود کاهگل بام و شیب‌بندی همچنین اندود کاهگل روی دیوارهای بیرونی قلعه انجام شده است.

وی گفت: با تخصیص اعتبارات از محل دارایی‌های تملک شهرستان، اقدامات مرمتی قلعه اسدیه شامل اجرای استحکام‌بخشی و پی‌بندی دیوارهای بیرونی قلعه، اجرای پوشش نایلون عریض روی بام و کف، اندود کاهگل بام بر سطوح قوسی بام و شیب‌بندی همچنین اندود کاهگل به ضخامت سه سانتیمتر روی دیوارهای بیرونی قلعه است.

مسوول میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی شهرستان درمیان اظهار داشت: قلعه اسدیه در مرکز بافت قدیم شهر اسدیه و یکی از شاخص‌ترین آثار تاریخی مرکز شهرستان درمیان است که محل استقرار ضابطین خاندان علم در آن زمان قرار داشته است.

وی افزود: این بنای تاریخی که به لحاظ نقشه و فرم ساخت با داشتن چهار برج در چهار گوشه علاوه بر عملکرد مسکونی، عملکرد دفاعی نیز داشته از بناهای ساخته شده در دوره قاجار است که مصالح اصلی به کار رفته در بنا، آجر و خشت است و سال ۱۳۸۲ با شماره ۸۲۷۸ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

شهسواری گفت: ضلع جنوبی بنا دارای یک طبقه و ضلع شمالی دارای ۲ طبقه است که طبقه فوقانی با معماری اشرافی‌تر، محل سکونت حاکم و طبقه همکف به عنوان انبار و محل سکونت خدمه استفاده می‌شده است.

مسوول میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی شهرستان درمیان اضافه کرد: مرمت بخشی از مسجد عیدگاه نوغاب هندوالان نیز آغاز شد.

وی گفت: با تخصیص اعتبارات از محل دارایی‌های تملک شهرستان، اقدامات مرمتی پیش‌بینی شده عیدگاه نوغاب شامل آواربردای و انتقال نخاله‌ها، طاق‌زنی سقف‌ها و سردر ورودی، غوره گل و کاهل پشت‌بام، اندود کاهگل روی دیوارها و اجرای ناودان اجرا می‌شود.

شهسواری بیان کرد: این بنا را می‌توان یکی از نمونه‌های خاص از معماری خشتی در نظر گرفت که داشتن یک محراب در نوع خود جالب توجه بوده و نوع معماری شبستانی آن و استفاده از یک نیم اشکوب برای نورگیری و از همه مهمتر نوع استفاده مردم در گذشته که از نام آن هم بر می‌آید (مسجد عیدگاه) از جمله ویژگی‌های این مسجد تاریخی است.

وی افزود: عیدگاه نوغاب مربوط به دوره صفویه است و سال ۱۳۹۱ با شماره ۳۰۸۱۸ در فهرست میراث ملی ثبت شد.

خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و شهر اسدیه مرکز شهرستان درمیان در ۱۰۵ کیلومتری شرق بیرجند است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha