توسعه فضای آموزشی خراسان‌شمالی با تخصیص ۲۰۹ میلیارد تومان

بجنورد- ایرنا- ساخت و تجهیز ۱۵۰ فضای آموزشی، حذف مدارس کانکسی، افزایش امکانات و تجهیزات جدید در هنرستان‌ها از جمله اقداماتی است که به مدد تخصیص ۲۰۹ میلیارد تومان از اعتبارات سفر رییس جمهور به خراسان‌شمالی در طی یکسال گذشته انجام شد.

به گزارش ایرنا، دست و پنجه نرم کردن با کمبود فضاهای آموزشی و ورزشی و عقب ماندگی از استانداردها، کمبود معلم و رها شدن طرح های نیمه تمام آموزشی از جمله مسائلی هستند که همزمان با رشد جمعیت و تجمع دانش آموزان در مناطق حاشیه‌ای شهرهای خراسان شمالی روز به روز بر مشکلات این بخش افزوده است.

اما رویکرد مثبت دولت سیزدهم و توجه به این چالش ها در سال های اخیر توانسته است تا حد زیادی شاخص های آموزشی منطقه را ارتقا دهد و با تصویب هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار در سفر دوم تیرماه سال ۱۴۰۱ هیات دولت به استان توانست بسیاری از این چالش ها را برطرف کند.

اگرچه این اعتبارات طی سه سال باید تخصیص یابد ولی جذب این اعتبارات از همان ابتدا برای اجرایی شدن این مصوبات در دستور کار مدیران استانی قرار گرفت و تلاش‌ها برای پیشرفت و تحقق این مصوبات، رفع موانع احتمالی و تسریع در روند اجرای این پروژه‌ها آغاز شد که تاکنون ۲۰۹ میلیارد تومان از محل اعتبارات سفر رییس جمهور برای تکمیل و نوسازی فضای آموزشی استان تخصیص یافت.

سفر دوم تیرماه سال گذشته هیات دولت به خراسان‌شمالی نقطه روشنی برای بخش تعلیم و تربیت این خطه محسوب می شود و بسیاری از طرح های عمرانی نیمه کاره رها شده بود با تصویب اعتبار جدید بارقه ای از امید را در دل آنها زنده کرد.

توسعه فضای آموزشی خراسان‌شمالی با تخصیص ۲۰۹ میلیارد تومان

تصویب ۱۲۰۰ میلیارد تومان در سفر رییس جمهور

یکهزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای بازسازی فضاهای آموزشی استان در سفر پر خیر و برکت هیات دولت به این دیار مصوب شد با تصویب مصوبات جدید دانش آموزان این سرزمین از فضاهای آموزشی استاندارد بهره مند شوند و معنای عدالت اجتماعی را به وضوح لمس می کنند.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان شمالی در این رابطه می گوید: ۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار از محل سفر رییس جمهور به استان برای تکمیل و تجهیز فضاهای آموزشی نیمه تمام، تخریب و بازسازی مدارس غیر استاندارد اختصاص یافت.

امین فلاح کوشکی تصریح می کند: علاوه بر این اعتبار؛ هزینه کرد ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار از محل منابع استانی و مشارکت خیران برای ساخت مدرسه در استان پیش بینی شده است که ۳۰۰ میلیارد تومان آن توسط وزارت آموزش و پرورش از محل فروش املاک مازاد، ۱۵۰ میلیارد تومان توسط نیکوکاران، ۱۰۰ میلیارد تومان توسط سازمان برنامه و بودجه کشور و ۵۰ میلیارد تومان از محل منابع استانی تامین می شود.

به گفته وی؛ این میزان اعتبار توسط دولت سیزدهم برای ساخت مدرسه و فضای آموزشی در طی ۲ سال تخصیص می یابد.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان شمالی خاطرنشان می کند: همچنین ۲۵ میلیارد تومان دیگر برای احداث خوابگاه خواهران دانشگاه فرهنگیان پردیس امام جعفر صادق (ع) در منطقه گلستان شهر بجنورد، ۱۰ میلیارد تومان برای طرح‌های نیمه تمام کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و ۱۶۱ میلیارد تومان نیز برای احداث سرویس بهداشتی و تجهیز هنرستان های فنی و حرفه ای و کار و دانش از دیگر مصوبات سفر رییس جمهور بود.

توسعه فضای آموزشی خراسان‌شمالی با تخصیص ۲۰۹ میلیارد تومان

چهار میلیارد تومان برای برچیده‌شدن ۵۶ مدرسه کانکسی

فرزندان خراسان شمالی بدلیل کوهستانی بودنن منطقه با مدارس کانکسی غریبه نیستند و از آنجایی که ۴۴ درصد از مردم این استان روستانشین و دامپرور هستند مدارس کانکسی زیادی نیز در استان وجود دارد.

برچیدن شدن مدارس کانکسی و تحصیل دانش آموزان در زیر سقف ایمن به رویای دیرین مبدل شده بود اما این‌بار دولت سیزدهم عزم را جزم کرده تا این مدارس به طور کامل برچیده شود تا این داستان زمان دار برای همیشه تمام شود.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی در این رابطه می گوید: در مجموع ۱۶۸ مردسه کانکسی در مناطق محروم خراسان شمالی دایر است که در مصوبات سفر چهار میلیارد تومان اعتبار برای برچیده شدن و ایمن سازی آن در نظر گرفته شده است.

ابوالقاسم اکبری تصریح می کند: دولت سیزدهم در گام اول چهار میلیارد تومان برای برچیده شدن ۵۶ مدرسه کانکسی استان هزینه می کند و مابقی مدارس کانکسی نیز در ۲ سال آتی برچیده می شود.

وی می افزاید: ایمن سازی مدارس کانکسی در دستور کار قرار دارد و با حذف این مدارس و تبدیل آن به محیط ایمن، پنج هزار و ۳۰۰ متر مربع به فضای آموزشی خراسان شمالی افزوده و یکهزار و ۴۰۰ دانش آموز نیز از آن بهره‌مند می‌شوند.

مدارس کانکسی و کانتینری هر چند در راستای عدالت آموزشی و بهره مندی همه افراد به صورت مقطعی نیاز وزارت آموزش و پرورش را برطرف می کند و در مناطق صعب‌العبور مانع از کوچ خانواده‌ ها به شهر می شود و جمعیت کم دانش آموزان را پوشش می دهد ولی تبدیل کانکس به مدرسه توجیه اقتصادی ندارد و در بلند مدت خطرات ناشی از فرسودگی و سستی این بناها را نباید نادیده گرفت.

توسعه فضای آموزشی خراسان‌شمالی با تخصیص ۲۰۹ میلیارد تومان

تخصیص ۲۰۹ میلیارد تومان اعتبار مصوب سفر

حال با گذشت بیش از یکسال از سفر رییس جمهور و هیات همراه به این استان ۲۰۹ میلیارد تومان به اموزش و پرورش خراسان شمالی تخصیص یافت اعتباری که توانست بسیاری از طرح های نیمه تمام را تکمیل کند و افق روشنی برای این دیار و آینده گان به یادگار گذاشت و امید می رود که با تخصیص باقی اعتبارات در ۲ سال آینده اتفاقات و رویدادهای موثر و قابل توجهی در عرصه تعلیم و تربیت استان به وقوع بپیوندد.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان شمالی در این رابطه اظهار می کند: از این میزان اعتبار؛ ۱۵۰ میلیارد تومان برای تکمیل و تجهیز فضاهای آموزشی نیمه تمام، ۳۵ میلیارد تومان برای استاندارد سازی وسایل سرمایشی و گرمایشی مدارس و ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان نیز برای تجهیز و تکمیل مراکز فرهنگی، هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تخصیص یافت.

وی می افزاید: چهار میلیارد تومان از این اعتبار نیز از محل فروش مولد سازی برای حذف مدارس کانکسی و استانداردسازی هنرستان های استان هزینه شد.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان شمالی می گوید: مابقی اعتبار نیز برای طرح های توسعه ای ، تجهیز و تکمیل دانشگاه فرهنگیان در بجنورد هزینه شد.

۱۸۹ هزار و ۸۳۶ دانش آموز خراسان شمالی در بیش از ۲ هزار باب آموزشگاه استان زیر نظر ۱۹ هزار نفر معلم تحصیل می کنند که از این تعداد ۱۰۸ هزار دانش آموز در مقطع ابتدایی و مابقی متوسطه است.

در مجموع ۴۸ درصد دانش آموزان استان را دختران تشکیل می دهند و ۳۶ درصد دانش آموزان در مناطق روستایی مشغول به تحصیل هستند.

همچنین سرانه فضای آموزشی در کشور به ازای هر دانش آموز ۵.۲ مترمربع است و در سطح استان به ازای هر دانش آموز ۵.۳ مترمربع است.

مجموع فضای آموزشی خراسان شمالی ۱۸۷ هزار متربع است و شهرستان جاجرم با هفت متر و ۱۲ سانتیمتر، بجنورد با چهار متر و ۴۶ سانتیمتر، شیروان با پنج متر و ۴۰ سانتیمتر، مانه و سملقان با پنج متر و ۹۷ سانتیمتر، اسفراین با ۶ متر و ۸۶ سانتیمتر، گرمه با پنج متر و ۸۳ سانتیمتر، فاروج با ۶ متر و ۱۸ سانتیمتر و راز و جرگلان ۶ متر و ۲۰ سانتیمتر به ترتیب بیشترین سرانه آموزشی در خراسان شمالی را دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha