به گزارش روز شنبه ایرنا از شورای اسلامی شهر تهران، مهدی عباسی در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به موضوع باغات گفت: کمیسیون هنوز به هیچ جمع بندی درباره ضابطه ساخت و ساز در باغها نرسیده اما مصمم هستیم بهترین تصمیم اخذ شود و قانونی مصوب نخواهد شد که نتیجه آن ضربه به باغات باشد.
وی افزوددر دهه ۷۰ با سیاست شهرداری تهران برای ساخت و ساز در باغات تهران بدون رعایت اصول لازم مواجه شدیم و اجازه ساخت و ساز در بیش از ۷۰ درصد باغات داده میشد و شورای شهر سوم به سمتی رفت که این رهاشدگی و هجمه به سمت باغات را کاهش دهد.
وی اظهارداشت: شورای شهر مصوب کرد که ساخت و ساز در ۳۰ درصد باغات میتواند رخ دهد و این قانون کارکرد خودش را در آن دوره داشت و جلوی بی ضابطه گی را در این زمینه گرفت.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورا با بیان اینکه در شورای پنجم ضابطه ساخت و ساز در ۱۵ درصد سطح مصوب شد و این مسئله را پایه سیاست گذاریها گذاشته ایم، افزود: شورای شهر ششم هنوز به هیچ جمع بندی درباره ضابطه ساخت و ساز در باغها نرسیده و اولویت این دوره حفاظت و گسترش باغات تهران است و قانونی مصوب نخواهد شد که نتیجه آن ضربه به باغات باشد.
عباسی درباره اقدام شورای شهر ششم درباره ساخت و ساز در باغات گفت: لایحه پیشنهادی شورای شهر ششم را کمک به حفظ باغات نمیدانم و به همین دلیل هم هنوز در حال بررسی در کمیسیون است و در حال بررسی نظرات کارشناسان این حوزه هستیم.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر سرانه فضای سبز در شهر تهران گفت: حفاظت از درختان و توسعه فضای سبز رویکرد شورای شهر است، در ابتدای دهه ۶۰ سرانه فضای سبز ۱ متر مربع بود، ولی امروز ۱۶ و نیم متر مربع برای هر نفر است.
عباسی در پاسخ به ساخت و سازها در کن گفت: در کن ساخت و ساز بلند مرتبه در باغات نداریم، در تهران در دورههایی مواجهه بودیم که ۷۵ روستا داشتیم، ولی هم اکنون بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ روستا داریم، ما اشتباهی داشتیم که در ضابطه ساخت و ساز در باغات که ۳۰ درصد بود و نتیجه خودش را داشت باید در طول زمان آن را اصلاح میکردیم، ما زمینها و باغاتی داریم که ارزشمند هستند و به هیچ وجه نباید مورد ساخت و ساز قرار بگیرند، ولی برخی از زمینها هستند که امکان ساخت دارند.
وی افزود: برای حفاظت باغات خرمالوی کن برنامه ریزی شده است، ولی در ادوار گذشته برخی تعاونیها به این باغات دست اندازی کرده بودند که چون از مسیر قانونی و به دلیل کج سلیقگی پیش رفته بودند، نمیتوان با آنها برخورد کرد.
عباسی درباره درآمد شهرداری از محل قطع درختان گفت: اگر به هر دلیلی درختی قطع شود جریمه آن در حساب خاصی قرار میگیرد و در مسیر حفاظت باغات تهران هزینه میشود، ولی هیچ درختی در تهران قطع نمیشود و اگر افراد یا خود شهرداری درختی را بی دلیل قطع کنند باید خودشان درخت کاری کنند، در همین دوره شهرداری هم برای قطع درختان هم هزینه پرداخت کرده و هم درخت به جای آنها کاشته است.
نظر شما