حسن ریاحی در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا و در توضیح فعالیتهای این روزهای خود بیانداشت: این روزها مسوولیتم را کم کرده ام و دیگر مدیر گروه نیستم، اما هفته ای دو روز به دانشگاه می روم و همچنان مشغول تدریس و فعالیت در شوراهای موسیقی هستم.
وی در پاسخ به این پرسش که آخرین فعالیت هنری اش چه بوده است، گفت: آخرین آهنگسازی من قطعه ای بود که برای نوه ام نوشتم. در این سن و شرایط آدم تمرکز ندارد.
چهره ماندگار موسیقی ایران در توضیح وضعیت موسیقی امروز ایران گفت: چند سال پیش انجمن موسیقی جوانان را در صدا و سیما تشکیل دادم که ۴۳ عضو داشت و اکثر این افراد و گروه هایی که آنجا کشف و کمکشان می کردیم (در موسیقی پاپ، کلاسیک و سنتی) مسیر خوبی را پیش گرفتند.
ریاحی ادامهداد: آنچه امروز در دانشگاه ها میبینم این است که جوانان مستعدی داریم که نوازنده و آهنگسازان خوبی هستند، اما به دلیل سازماندهی نداشتن استعدادشان هرز می رود.
رئیس هیات داوران جشنواره موسیقی فجر تصریحکرد: در خود دنیا هم البته این موضوع صدق می کند که آنها هم چیز تازه ای برای عرضه ندارند؛ در حقیقت نوازنده دارند و سیستم های الکترونیک و عالی اما حرف تازه ای ندارند. درنتیجه عدم خلاقیت مشکلی بین المللی و عدم سازماندهی مشکلی ملی در موضوع موسیقی است.
این موسیقیدان در توضیح چرایی این وضعیت، گفت: این مشکل ناشی از جو جامعه و شرایط است؛ نیاز است که از طریق تشکیل انجمن ها یا کارهایی مانند آن به جوانان کمک شود و بهویژه تشویق شوند که روی موسیقی ملی ما که شامل موسیقی محلی و کلاسیک و سنتی ایرانی است کار شود، زیرا از آن دور افتاده اندغ با وجود اینکه مملکتی داریم که از نظر تنوع اقوام بی نظیر است و روی این موارد کار نشده و جوانان با آن آشنا نیستند وگرنه استعدادها وجود دارد.
ریاحی بیانداشت: برگزاری کنسرت ها (ارکستر سمفونیک و ارکستر ملی و گروه های پاپ) نیاز جامعه است و جوانان باید بیایند و گوش کنند؛ جامعه به عقب برنمی گردد و باید به جلو رفت. این جوانان باید آثارشان را برای جشنوارههای بین المللی ارسال کنند و به خارج از کشور بروند و با موسیقی کشورهای دیگر آشنا شوند.
وی تاکید کرد: از مسئولان می خواهم که کمک کنند تا جوانان با استعداد در حوزه موسیقی سازماندهی شده، به آنها امکانات داده و کمک شوند. جوانان خوبی داریم اما تعداد فارغ التحصیلان زیاد شده و فارغ التحصیلان آموزشگاه ها به روستاها هم کشیده شده است. بهطور مثال روستای «قلات» در شیراز آموزشگاه دارد و خود این موضوع کمک می کند که جو فرهنگی ساخته شود.
به گزارش ایرنا، حسن ریاحی (زاده ۲۲ بهمن ۱۳۲۳) چهره ماندگار موسیقی، آهنگساز ایرانی، رئیس هیات داوران جشنواره موسیقی فجر، مدیر سابق مرکز موسیقی سازمان صدا و سیما و مدیر گروه موسیقی دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی است.
ریاحی، از کودکی نزد پدر فراگیری پیانو را آغاز کرد و در سن ۱۲ سالگی وارد هنرستان موسیقی شد و با ساز تخصصی ویلن فارغالتحصیل شد. وی پس از مدتی کار اجرایی در دانشگاه شیراز، برای تکمیل تحصیلات به آمریکا رفت. در سال ۱۳۵۶ کارشناسی ارشد موسیقی را از دانشگاه تمپل و کمبز فیلادلفیای آمریکا دریافت کرد و در سال ۱۳۶۱ موفق به دریافت مدرک دکترای موسیقی از همان دانشگاه شد.
وی پس از بازگشت به ایران در واحد موسیقی سازمان صدا و سیما مشغول به کار شد و هماکنون مدیر گروه موسیقی دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد است. سرود ملی فعلی ایران از ساختههای او است که چند سال بعد، انتقاداتی در مورد کپی برداری وی از سرود ملی کره جنوبی در تدوین سرود ملی ایران در دوران جمهوری اسلامی مطرح شد.
حسن ریاحی آلبومی با نام «بوی بهار» نیز دارد که در آن آهنگهایی چون «بوی بهار» (آب زنید راه را…)، (میلاد - باصدای حسین سرشار) و مدرس به چشم میخورد.
نظر شما