به گزارش ایرنا، نتایج طرح آمارگیری نیرویکار در بهار ۱۴۰۲ که از سوی مرکز آمار ایران منتشر شد، نشان میدهد که برآورد نقطهای نرخ بیکاری در استان اصفهان به ۹.۲ درصد رسید، در صورتیکه نرخ بیکاری کلی استان در سال ۱۴۰۱ با وجود افزایش یک دهم درصدی نرخ بیکاری نسبت به سال ۱۴۰۰ برابر با ۱۰.۷ درصد بود.
نرخ بیکاری " تعداد افراد بیکار در یک رده سنی مشخص" به " کل افراد آماده به کار در آن رده سنی " و نرخ مشارکت اقتصادی نیز نسبت "جمعیت فعال اعم از شاغل و بیکار" به "جمعیت در سن کار جامعه" است و هر ۲ این شاخص ها دو روی سکه حوزه اشتغال هستند.
گزارش مرکز آمار ایران نوید بخش بهبود شاخصهای اشتغال اصفهان در سال جاریست
کاهش ۱.۵ درصدی نرخ بیکاری استان اصفهان در سه ماه نخست سال جاری نویدبخش افزایش فرصتهای شغلی در استان در سال ۱۴۰۲ است، زیرا بهطور معمول، در فصلهای بهار هرسال همواره شاهد افزایش نرخ بیکاری در اصفهان بودهایم.
بیشک بهار امسال وضعیت اشتغال استان بهتر از سال پیش است و مهمترین دلیل آن کاهش ۳.۱ درصدی نرخ بیکاری در بهار امسال نسبت به بهار ۱۴۰۱بوده است.
کاهش ۱.۵ درصدی نرخ بیکاری استان اصفهان نسبت به میانگین سال گذشته در کنار کاهش ۳.۱ درصدی نرخ بیکاری نسبت به بهار سال قبل که نرخ بیکاری کلی فصلی در آن ۱۲.۳ درصد بوده نشانه ای از بهبود وضعیت کسب و کار اصفهان در سال ۱۴۰۲ است.
بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری در کل کشور نیز حاکی از آن است که این شاخص، نسبت به فصل مشابه در سال قبل (بهار ١٤٠١)، یک واحد درصد کاهش یافته است و کاهش ۳.۱ درصدی نرخ بیکاری بهاری در اصفهان همسو با این کاهش نرخ بیکاری فصلی در کل کشور است.
در سه ماه نخست سال ۱۴۰۲ نسبت به بهار سال پیش از آن، ۲ شاخص عمده دیگر حوزه اشتغال یعنی نرخ مشارکت اقتصادی و نسبت اشتغال به میزان محسوسی در اُستان افزایش یافته است.
نرخ مشارکت اقتصادی بهار سال ۱۴۰۱ در استان اصفهان، برابر با ۴۰.۵ درصد بود که بهار امسال با نیم درصد افزایش به ۴۱ درصد رسید و در این همین بازه زمانی نسبت اشتغال نیز از ۳۵.۵ درصد در سال ۱۴۰۱ به ۳۷.۲ درصد در بهار ۱۴۰۲ رسید.
روند تغییرات نرخ بیکاری اصفهان در سالهای اخیر
بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری استان اصفهان برای نیروی کار جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر در کل سال ۱۴۰۱ برابر ۱۰.۷ درصد و در سال ۱۴۰۰ برابر با ۱۰.۶ درصد بود و در سه ماه ابتدای سال جاری به ۹.۲ درصد کاهش پیدا کرد که اگر این روند در طول امسال حفظ شود شاهد تک رقمی شدن نرخ بیکاری استان پس از ۲ سال افزایش خواهیم بود.
سال گذشته بر اساس متوسط نرخ بیکاری کشوری،٩.٠ درصد از جمعیت فعال کشور، بیکار بودند که این شاخص، نسبت به سال ١٤٠٠، ٠.٢ واحد درصد کاهش یافته است ولی پارسال استان اصفهان بر خلاف جریال اشتغال در کل کشور افزایش یک دهم درصدی نرخ بیکاری را تجربه کرد که کاهش نرخ بیکاری بهار امسال می تواند زمینه ساز همگرایی نرخ بیکاری استان با نرخ بیکاری کشور شود.
سال گذشته با وجود کاهش ٠.٢ واحد درصدی نرخ بیکاری کلی در کل کشور،این شاخص در استان اصفهان ۰.۱ درصد افزایش یافت که برخلاف کاهش روند بیکاری در کشور بود، که به عقیده کارشناسان تاثیر خشکسالیهای سالهای گذشته در افزایش نرخ بیکاری پارسال اصفهان بی تاثیر نبوده است و کاهش چشمگیر نرخ بیکاری در بهار امسال رابطه مستقیمی با بارندگی های خوب زمستان سال گذشته در استان و سرچشمه های زایندهرود در استان چهارمحال و بختیاری دارد.
برخی کارشناسان براین باورند که استان اصفهان در سال های اخیر به جز مساله خشکسالی با چالش های دیگری از جمله مسائل محیط زیستی و مهاجرت مواجه شده است و این مسائل در شاخص های اقتصادی از جمله نرخ بیکاری تاثیرگذار است.
بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار، نرخ بیکاری در ۲۴ استان کشور تک رقمی است و بیشترین کاهش نرخ بیکاری فصلی مربوط به استان اصفهان با ۳.۵ درصد کاهش بوده است و با این کاهش اصفهان که پیش از این جزو هشت استان بود که نرخ بیکاری ۲ رقمی داشت از این لیست خارج شد و این لیست به هفت استان کاهش پیدا کرد.
جدول زیر وضعیت اشتغال استان اصفهان را در بین هشت استانی که نرخ بیکاری ۲ رقمی دارند را نشان میدهد که در این جدول تنها چهارمحال و بختیاری نرخ بیکاری کمتری از استان اصفهان در سال ۱۴۰۰ دارد ولی اختلاف ۱.۷ درصدی نرخ بیکاری اصفهان با متوسط کشور موید لزوم توجه بیشتر در جهت کاهش نرخ بیکاری استان است.
کاهش نرخ بیکاری در اصفهان دور از انتظار نبود
بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری در چهار فصل سال ۱۴۰۱ نشان میدهد، با وجود افزایش یک دهم درصدی نرخی بیکاری استان اصفهان از ابتدای تا انتهای سال گذشته نرخ بیکاری روندی نزولی داشته است و کاهش نرخ بیکاری کلی فصلی در بهار امسال ادامه این روند کاهشی است.
بر اساس گزارش مرکز آمار، نرخ بیکاری استان اصفهان در فصل بهار سال پیش ۱۲.۳ درصد، در تابستان همانسال ۱۰.۶درصد و در فصول پاییز و زمستان سال ۱۴۰۱به ترتیب ۱۰ و ۹.۹ درصد بود که کاهش مستمر نرخ بیکاری در تمام فصول سال گذشته را نشان میدهد و کاهش نرخ بیکاری در اصفهان در سه ماه نخست امسال که برابر با ۹.۲ درصد است دور از انتظار نیست.
کاهش نرخ بیکاری همزمان با افزایش نرخ میزان اشتغال در دولت سیزدهم مورد تاکید قرار گرفت و در این زمینه دولت سیاستها و برنامه هایی از جمله زیست بوم ملی اشتغال را از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام و بر اساس آن وظایف دستگاه ها را مشخص کرد در همین راستا اقداماتی برای رفع موانع تولید و ایجاد اشتغال صورت گرفت ولی بیشک افزایش بارندگی ها که مترادف افزایش تقاضای نیروی کار برای بخش کشاورزی است و خروج بخشی از جمعیت از چرخه کاریابی به علت افزایش سن را نباید نادیده گرفت.
به گزارش ایرنا، جدیدترین گزارش مرکز آمار از وضعیت اشتغال و بیکاری کشور نشان میدهد نرخ بیکاری در بهار سال جاری به ۸.۲ درصد رسیده که در کنار نرخ بیکاری پاییز سال گذشته، پایینترین رقم ۲ دهه اخیر است. همچنین از بهار سال گذشته تا بهار سال جاری حدود ۷۲۸ هزار نفر اشتغال جدید ثبت شده است.
استان اصفهان با ۲۸ شهرستان در حدود پنج میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت شامل ۲ میلیون و ۷۳۰ هزار مرد و ۲ میلیون و ۶۷۳ هزار زن دارد.
نظر شما