ایران از همه جنبش‌های مقاومت حمایت می‌کند/ "وحدت میدان‌ها" رکن عمل ما است

غزه- ایرنا- دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین در گفت وگو با خبرگزاری ایرنا با اشاره به حمایت جمهوری اسلامی ایران از همه جنبش های مقاومت و روابط بسیار خوب تمام نیروهای مقاومت با ایران تاکید کرد که جنبش جهاد اسلامی فلسطین و همه نیروهای مقاومت در منطقه برای تحقق بخشیدن هرچه بیشتر به ایده "وحدت میدان‌ها" به طور جدی تلاش می کنند.

«زیاد النخاله» روز یکشنبه در گفت وگوی تفصیلی با خبرنگار ایرنا در غزه به نبرد اخیر مبارزان فلسطینی با ارتش رژیم صهیونیستی در شهر و اردوگاه جنین پرداخت و تاکید کرد که نبرد "بأس جنین" (شجاعت جنین) از اهمیت گسترده و بزرگی برخوردار بود و یکی از مراحل مهم در مسیر حرکتی مقاومت فلسطین به شمار می رود.

وی افزود که این نبرد امتداد نبردهای گذشته اردوگاه جنین و پیرامون آن بود و در مرحله آینده، الهام بخش همه فلسطینیان خواهد بود.

النخاله همچنین به اهمیت نبرد اخیر جنین و ویژگی های آن از منظر حمایت و پشتیبانی مردمی اشاره کرد و اتحاد مبارزان و نیروهای مقاومت فلسطین در سراسر سرزمین فلسطین بویژه کرانه باختری و نوار غزه را یاد آور شد و از حضور نسل جوان مبارزان فلسطینی در صحنه نبرد با اشغالگران سخن گفت.

النخاله در این مصاحبه درباره رابطه جنبش جهاد اسلامی فلسطین با جمهوری اسلامی ایران و سایر گروه های مقاومت فلسطین صحبت کرد و گفت که امروز روابط همه نیروهای مقاومت با ایران بسیار خوب است و این کشور به همه جنبش های مقاومت حمایت و پشتیبانی ارایه می دهد و در کنار ملت فلسطین ایستاده است.

وی همچنین درباره نشست آتی دبیران کل گروه‌های فلسطینی به میزبانی مصر سخن گفت و موضع این جنبش در قبال آن را تشریح کرد.

بخش دوم و پایانی مصاحبه دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین با خبرگزاری ایرنا به شرح زیر است:

مدتی است در زمینه فعالیت نظامی بین همه گروه های مقاومت خواه در کرانه باختری یا در غزه اتحادی را احساس می کنیم، نگاه شما به فعالیت مشترک با گروه های مقاومت در جریان این نبرد به طور کلی و به ویژه در کرانه باختری چگونه است؟

وحدت مقاومت فلسطین یک ضرورت است و نه یک انتخاب. روابط ما با همه نیروهای فلسطینی از این اصل نشات می گیرد و سعی و تلاش می کنیم تا آن را در میدان و در همه سطوح محقق کنیم. آنچه در صحنه جنگ جنین تجلی یافت، بزرگترین گواه این مدعا است که ما بدون وحدت و اتحاد، مقابل دشمن به هیچ دستاورد یا پیروزی دست نخواهیم یافت.

رابطه خود را به ویژه با جنبش حماس و میزان نزدیکی دیدگاهها بین شما برای کار و فعالیت مقاومت در کرانه باختری و غزه را چگونه ارزیابی می کنید؟

رابطه ما با جنبش حماس راهبردی و بر مبنای اصول و مبانی واضح و مشخص و آن هم اسلام و جهاد و فلسطین است.این اصول ثابت تغییر نمی‌کند و دگرگون نمی شود. گاهی در تاکتیک‌ها اختلاف نظر پیش می آید و برخی اجتهادات سیاسی صورت می گیرد اما هر دوی ما بر اصول ثابت باقی می مانیم.

آیا می توان شاهد تکرار تجربه اتاق مشترک گروه های مقاومت در کرانه باختری باشیم؟

اتاق مشترک در غزه یک چارچوب هماهنگی است اما می توانم بگویم آنچه در کرانه باختری رخ می دهد، عملا از چارچوب هماهنگی بیشتر و فراتر از آن است؛ بویژه رابطه گردان جنین با نیروهای مقاومت پیرامون آن. ما پول، سلاح و غذا را با هم تقسیم می کنیم.

برخی افزایش مقاومت مسلحانه در کرانه باختری را تضعیف تشکیلات خودگردان فلسطین و در چارچوب پروژه ای برای سرنگونی آن می دانند، نظر شما به این گفته چیست؟

معتقدم که این کلام درست نیست؛ زیرا مقاومت در کرانه باختری به طور مستقیم علیه اشغالگران عمل می کند و تشکیلات خودگردان و تضعیف آن را هدف قرار نمی دهد، دلیل آن هم این است که یک بار هم شده با تشکیلات خودگردان فلسطین درگیر نشده ایم. بله، ما با تشکیلات خودگردان از نظر موضع سیاسی مخالفیم، اما سلاح ما علیه دشمن است (دشمن را نشانه می رود). اگر تشکیلات خودگردان فلسطین داریت بیشتری داشت، از وضعیت مقاومت استفاده می‌کرد، به‌ویژه اینکه دشمن برای آن (تشکیلات خودگردان) هیچ ارزش سیاسی قائل نیست و آن را به عنوان یک تشکیلات به رسمیت نمی شناسد و آنچه در قالب شهرک سازی، قتل و ویرانگری (رژیم صهیونیستی) علیه مناطق (تحت سرپرستی) تشکیلات خودگردان صورت می گیرد، بزرگترین گواه این مدعا است. رژیم اشغالگر تشکیلاتی را بر پایه حفاظت از شهرک های (صهیونیستی) و همکاری امنیتی در راستای خدمت به اشغالگران و حفاظت از شهرک نشینان می خواهد. بنابراین، این رژیم اشغالگر است که تشکیلات خودگردان فلسطین را تضعیف می کند، نه ما. این واقعیتی است که تشکیلات خودگردان فلسطین و دستگاه های امنیتی آن نمی خواهند آن را ببینند.

پس از عملیات «بأس جنین»، برخی اتفاقات تاسف بار در سطح امور داخلی فلسطین پدیدار و پیروزی مقاومت در جنین به بخشی از دو قطبی شدن بین حماس و فتح تبدیل شد. چگونه با این مساله برخورد می کنید تا موضوع کنترل و از آسیب رسیدن به تصویر کلی پیروزی مقاومت جلوگیری شود؟

اختلاف سیاسی بین نیروهای سیاسی فلسطینی قبل و بعد از نبرد جنین وجود داشته است. شاید برخی اتفاقات در اینجا یا آنجا رخ دهد و مورد سوءاستفاده قرار گرفته و در زمره اختلافات سیاسی که از گذشته موجود بوده، گنجانده شوند. شاید منظور شما اتفاقی باشد که در جریان مراسم تشییع شهدا اتفاق افتاد و شعارهایی علیه برخی از چهره های تشکیلات خودگردان سرداده شد. من آن را اتفاقی گذرا و تعبیر سرزنش شدید مردم علیه تشکیلات خودگردان به دلیل کوتاهی آن در حمایت از مردم می دانم. وظیفه ما به عنوان نیروهای سیاسی این است که این اتفاقات و نظایر آن را با درایت رسیدگی و حل و فصل کنیم و سریع به سمت واکنش برخی ها سوق پیدا نکنیم. در اینجا می گویم که آنچه در مراسم تشییع و تدفین شهدا اتفاق افتاد، در وهله اول نه در شان شهدا بود و نه به نفع کسی، و نه در شان برادرانی که برای شرکت در مراسم تشییع برادران شهیدشان آمده بودند. از همه می‌خواهم که مسئولیت‌پذیر باشند و بیش از حد و اندازه موضوع، به آن نپردازند.

کسانی هستند که ادعا می کنند مواضع جنبش جهاد فلسطین با موضع ایران مرتبط است، ماهیت رابطه خود با ایران را چگونه توصیف می کنید؟

موضوع سخن از رابطه جنبش جهاد با ایران در عرصه فلسطین چیز جدیدی نیست زیرا امروز روابط همه نیروهای مقاومت با ایران عالی است و این کشور از همه جنبش های مقاومت حمایت می کند و در همه سطوح در کنار مردم فلسطین است و از آنها حمایت و پشتیبانی می کند. ایران با این کار به عنوان یک کشور مسلمان به وظیفه خود در قبال ملت فلسطین عمل می کند و ما از این بابت تشکر می کنیم و از همه کشورهای عربی و اسلامی می خواهیم که وظایف خود را در قبال فلسطین و مسئله فلسطین انجام دهند و از مقاومت حمایت کنند، ما نیز قدردان آنها خواهیم بود.

پس از عملیات جنین، «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین خواستار تشکیل جلسه دبیران کل گروه های فلسطینی شد، از این نشست چه انتظاری دارید و آیا در آن شرکت خواهید کرد؟

بله، اعلام دعوت رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین برای تشکیل جلسه دبیران کل گروه های فلسطینی وجود دارد اما دعوتی رسمی نه از ما و نه غیر از ما شده است، اگر برای دیدار با ابومازن (محمود عباس) از ما دعوت شد، تا زمانی که در چارچوب مقابله با دشمن و در چارچوب ساماندهی وضعیت داخلی فلسطین باشد، آن را رد نخواهیم کرد. ما و برادران در حماس بیانیه مشترکی صادر کردیم که در آن خواستار تشکیل جلسه دبیران کل شدیم و اکنون مصر در حال دعوت از همه گروه ها برای برگزاری جلسه در پایان ماه جاری است.

"وحدت میدان ها"...این ایده را شما مطرح کردید، تعریف شما از آن چیست و چگونه برای تحقق آن به شکل واقعی و عملی اقدام می کنید؟

ایده وحدت میدان ها به معنای وحدت نیروهای مقاومت و تکامل آن - در هر جا که (این مقاومت) بوده و ایجاد شده- است. ما و همه نیروهای مقاومت در منطقه برای تحقق بخشیدن به آن به طور جدی در حال تلاش و فعالیت هستیم و (این ایده) به هدفی تبدیل شده که همگان برای تحقق آن تلاش می کنند. گام های مهمی در این مسیر برداشته شده است ولی همچنان باید تلاش های بیشتری انجام دهیم برای اینکه شعار وحدت میدان ها نزد ملت های منطقه ما به یک واقعیت زیستی تبدیل شود و نتایج آن را لمس و با چشم ببینند.

روابط خود با کشورهای عربی مختلف را چگونه توصیف می کنید و نظرتان درباره تلاش برخی کشورهای عربی برای عادی سازی روابط با اسرائیل چیست؟

متاسفانه روابط نیروهای مقاومت در فلسطین با کشورهای عربی تقریبا وجود ندارد و این موضوع به موضع منفی این کشورها در قبال مقاومت و بی توجهی آنها به مسئله فلسطین و مقاومت ملت فلسطین بر می گردد. البته برخی مواضع سیاسی و رسانه ای گاه و بیگاه (از این کشورها) شنیده می شود که بر ضرورت تشکیل یک کشور فلسطینی تاکید می کند اما اینها هیچ ارزشی ندارد و چیزی را در واقعیت امر تغییر نمی دهد زیرا دشمن (رژیم صهیونیستی) هر کاری که می خواهد از ویران کردن و قتل گرفته تا مصادره اراضی انجام می دهد و هیچ توجهی به اینگونه اظهارات نمی کند و فراتر از آن، برخی کشورهای عربی روابط با دشمن برقرار کرده اند و اسرائیل را به عنوان یک دولت در سرزمین فلسطین به رسمیت شناخته اند و همه اینها باعث می شود که اسرائیل با خیال راحت هر کاری که بخواهد با فلسطین و ملت فلسطین انجام دهد.

شما از سال ۲۰۱۸ میلادی مسوولیت دبیرکلی جنبش جهاد اسلامی را بر عهده گرفتید، طی این مدت چه چیزی در درون این جنبش تغییر کرده و از کجا به کجا رسیده است؟

از زمانی که دبیرکلی را تحویل گرفتم، در جنبش جهاد اسلامی چیزی تغییر نکرده است و اگر چیزی اتفاق می افتاد چنین سوالی وارد بود. من همان مسیری را که دکتر فتحی شقاقی ترسیم کرد و مرحوم دکتر رمضان پی گرفت، ادامه دادم. من حرکت در این مسیر به سمت اهدافی را که این جنبش از روز نخست اعلام خود ترسیم کرد، تکمیل می کنم.

ممنون از لطف شما برای انجام مصاحبه... آیا هرگونه پیام دیگری برای مردم فلسطین و حامیان مقاومت در فلسطین و کشورهای اسلامی دارید؟

من از ملت های عربی و اسلامی خودمان و حتی نظام های سیاسی (حاکم بر این آنها) می خواهم که به مسوولیت خود در قبال مسئله فلسطین و مردم فلسطین توجه کنند و فلسطین و مردمش را در برابر اسرائیل تنها نگذارند. همچنین به همه دوستداران و طرفداران مقاومت، اطمینان می دهم که اوضاع مقاومت خوب و در حال نبرد است و به نبرد خود در دفاع از بیت المقدس و فلسطین برغم همه شرایط سخت پیرامونی ما، ادامه خواهد داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha