۲۰ تیر ۱۴۰۲، ۱۲:۵۳
کد خبرنگار: 762
کد خبر: 85166500
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نماینده سابق مجلس لبنان : سوریه همراه با مقاومت دشمن اسرائیلی را در هم شکست

دمشق - ایرنا - نماینده سابق مجلس لبنان با تاکید بر اینکه سوریه همراه با مقاومت دشمن اسرائیلی را در هم شکست گفت : محور مقاومت هرگز تسلیم نشده و در مقابل تهدیدات و حملات دشمن مقتدر است.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری دولتی سوریه سانا ، امیل امیل لحود نماینده سابق مجلس لبنان تاکید کرد که گرامیداشت هفدهمین سالگرد تجاوز دشمن اسرائیلی به لبنان در ماه ژوئیه سال ۲۰۰۶ از جایگاه ویژه ای برای لبنانی ها برخوردار است.

تابستان سال ۲۰۰۶ بود که رژیم صهیونیستی در ادامه خوی تجاوزگری خود ابتدا به جنوب لبنان و سپس به مناطق دیگر این کشور حمله کرد، ولی نتیجه این حمله دقیقاً مخالف پیش بینی اشغالگران و با پیروزی حزب الله به پایان رسید؛ پیروزی که رویای "نیل تا فرات" صهیونیستهای افراطی را برباد داد.

وی افزود: سوریه با در آغوش گرفتن مقاومت ؛استکبار جهانی و دشمن اسرائیلی را در هم شکسته است.

لحود به خبرنگار سانا گفت: این تهاجم باعث تحکیم پیوند مقاومت با مردم شد و از این رو در سالگرد پیروزی مقاومت در ژوئیه ۲۰۰۶ باید از دلاوری رزمندگان مقاومت یاد کنیم که به این پیروزی دست یافتند و شگفت انگیزترین حماسه ها را رقم زدند.

لحود تصریح کرد: هر چقدر هم که شرایط معیشتی و اقتصادی سخت باشد و فشارها با هدف به زیر کشیدن لبنان و سوریه چقدر شدید باشد، محور مقاومت هرگز تسلیم نشده و در مقابل تهدیدات و حملات دشمن ضعیف نخواهد شد.

حماسه مقاومت

تابستان سال ۲۰۰۶ بود که رژیم صهیونیستی در ادامه خوی تجاوزگری خود ابتدا به جنوب لبنان و سپس به مناطق دیگر این کشور حمله کرد، ولی نتیجه این حمله دقیقاً مخالف پیش بینی اشغالگران و با پیروزی حزب الله به پایان رسید؛ پیروزی که رویای "نیل تا فرات" صهیونیستهای افراطی را برباد داد.

قرار بود بر اساس توافق سال ۲۰۰۴ رژیم صهیونیستی با حزب الله لبنان، این رژیم شماری از اسرای لبنانی، فلسطینی و مسلمان را آزاد کند، ولی برخلاف این توافق، صهیونیست‌ها سه اسیر لبنانی را آزاد نکردند، از این رو حزب‌الله برای آزادی آن‌ها، در جولای ۲۰۰، در عملیات "الوعد الصادق" دو نظامی اسرائیلی را اسیر کرد.

در سال ۲۰۰۴ حزب‌الله و رژیم صهیونیستی، پس از مذاکرات غیرمستقیم متعهد به تبادل اسراء میان خود شدند. در این تبادل ۴۳۶ اسیر مسلمان از کشورهای مختلف به همراه پیکر ۵۹ شهید از افراد مقاومت در مقابل یک اسیر زنده و جنازه سه نظامی صهیونیست، مبادله شدند.

رژیم صهیونیستی برخلاف توافق انجام شده، سه نفر از اسیران مورد توافق از جمله "سمیر قنطار" را آزاد نکرد؛ "سید حسن نصرالله" دبیر کل حزب الله در روز آزادی اسراء اعلام کرد که راه آزادی آن سه نفر مورد نظر، گرفتن اسیرانی دیگر از صهیونیست‌ها است.

نیروهای حزب‌الله در مرز لبنان و فلسطین اشغالی در ۲۱ تیر ۱۳۸۵ عملیات الوعده صادق را برای آزادی باقی‌مانده اسرای لبنانی به ویژه قنطار (که در ۲۰ دسامبر ۲۰۱۵ در سن ۵۳ سالگی بر اثر حمله موشکی رژیم صهیونیستی در جرمانا، در نزدیکی دمشق سوریه به شهادت رسید) آغاز کردند.

صبح دوازدهم جولای ۲۰۰۶ برابر با ۲۱ تیرماه ۱۳۸۵ نیروهای حزب‌الله به یک خودرو نظامیان رژیم صهیونیستی در مرز لبنان و سرزمین‌های اشغالی حمله کرده و دو نظامی صهیونیست را به اسارت گرفتند. تعدادی از نظامیان صهیونیست برای جلوگیری از انتقال این اسراء، وارد عمل شدند، اما خودرو این نظامیان منفجر شد و تعدادی دیگر از صهیونیست‌ها کشته شدند؛ در مجموع این عملیات، هشت نظامی صهیونیست کشته و دو تن نیز اسیر شدند.

حزب‌الله از همان ابتدا برای مبادله اسرای نظامیان صهیونیست با باقی‌مانده زندانیان لبنانی اعلام آمادگی کرد، اما ارتش صهیونیستی بدون توجه به این موضوع، عملیات نظامی را برای نجات دو نظامی اسیر خود آغاز کرد.

رژیم صهیونیستی در مقابل این اقدام حزب الله، به لبنان اعلام جنگ کرد؛ البته منابع آمریکایی و اسرائیلی پس از جنگ ۳۳ روزه فاش کردند که اسرائیل درصدد بود با یک حمله غافلگیرکننده تا رودخانه "لیتانی" را اشغال کند. این حمله قرار بود در ماه اکتبر یعنی دو ماه پس از عملیات الوعد الصادق انجام شود، اما این عملیات برنامه آن‌ها را جلو انداخت.

تجاوز همه جانبه ارتش رژیم صهیونیستی به لبنان که از زمین، هوا و دریا در ۲۲ تیر ماه سال ۱۳۸۵ آغاز گردید و خسارت‌های فراوانی به مردم لبنان وارد کرد، اما در عین حال با پیروزی حزب الله در این جنگ نابرابر، کام مردم لبنان، منطقه و آزادی خواهان سراسر جهان شیرین شد.

رژیم صهیونیستی در جنگ ۳۳ روزه ۱۵ هزار خانه لبنانی‌ها را به صورت کامل نابود کرد و هزاران مرکز حساس از جمله نیروگاه برق، بنادر، پل‌ها و… لبنان را ویران نمود، اما نتیجه جنگ ۳۳ روزه برای جهانیان غیر باور بود، آن هم شکست سنگین ارتش صهیونیستی که خود را جزو شش ارتش برتر جهان می‌دانست.

پیروزی حزب الله در جنگ ۳۳ روزه ثابت کرد که قدرت ادعایی نظامی صهیونیست‌ها پوشالی است و فقط به برای "پروپاگاندا" (تبلیغات سیاسی) استفاده می‌شود و ارزش دیگری ندارد.

شکست ارتش صهیونیستی از حزب الله لبنان در جنگ ۳۳ روزه، سردمداران این رژیم را وادار به قبول آتش بس در صبح روز سی و چهارم جنگ برابر با ۱۴ آگوست ۲۰۰۶ (۲۳ مرداد ۱۳۸۵) بر اساس قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت، کرد و از همان تاریخ میان دو طرف آتش‌بس برقرار شد.

البته جنگ ۳۳ روزه اولین پیروزی حزب الله بر رژیم صهیونیستی نبود، بلکه این جنبش در سال ۲۰۰۰ نیز بر ارتش این رژیم پیروز شده و موجب خروج نظامیان آن رژیم از جنوب لبنان شده بود، اما پیروزی حزب الله در جنگ ۳۳ روزه بسیار کارسازتر و قابل توجه تر بود؛ هرچند شکست ارتش صهیونیستی از حزب الله در سال ۲۰۰۰ که از سال ۱۹۸۲ وارد لبنان شد، نقطه عطفی نه تنها در عرصه پیروزی جنبش‌های مقاومت ضدصهیونیستی علیه این رژیم بود، بلکه اولین پیروزی جهان اسلام و عرب علیه این رژیم غاصب به شمار می‌رود، چرا که تا پیش از این ارتش‌های عربی چندین بار از رژیم صهیونیستی شکست خورده بودند.

دو شکست ارتش رژیم صهیونیستی از حزب الله لبنان در سال‌های ۲۰۰۰ و ۲۰۰۶ به کابوس وحشتناکی برای سران و نظامیان این رژیم تبدیل شده، کابوسی که لحظه‌ای دست از سر مقامات صهیونیست برنمی دارد؛ به طوری که جهش قدرت نظامی و نرم حزب الله در سال‌های اخیر نیز بر این کابوس افزوده و موجب گردیده که مقاومت فلسطین نیز با پیروی از این جنبش پیروزی‌های چشمگیری در سال‌های اخیر در نبرد علیه صهیونیست‌ها به دست بیاورد.

البته اهمیت قضیه در اینجا است که حزب الله لبنان نسبت به سال‌های ۲۰۰۰ و ۲۰۰۶ بسیار قوی‌تر شده و توان نظامیش افزایش یافته و همین امر بر نگرانی صهیونیست‌ها افزوده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha