برداشتن موانع پیش‌روی ۴۴۱ بنگاه اقتصادی فارس، گامی در جهت رشد تولید و مهار تورم

شیراز-ایرنا- دولتمردان فارس امروز(سه‌شنبه) نیز با رفع موانع پیش‌روی ۲۰ واحد بنگاه اقتصادی، چند قدم دیگر در مسیر تحقق شعار سال برداشتند؛ حرکتی که از ابتدای سال جاری تا کنون منجر به گره‌گشایی از مشکلات ۴۳۱ واحد تولیدی و صنعتی شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، فراهم شدن شرایط مطلوب برای رونق تولید و شکوفایی اقتصاد کشور نیازمند برنامه‌ریزی، هدف‌گذاری و تلاش برای بهبود محیط کسب و کارهاست.

بدون شک با مدیریت استراتژیک می‌توان گام‌های مؤثری در مسیر ایجاد ثبات اقتصادی جهت توسعه و بهبود وضعیت واحدهای تولیدی برداشت و اهداف کلان اقتصادی کشور را محقق کرد.

تلاش دولت سیزدهم برای شتاب‌بخشی به احیای واحدهای تولیدی

از این رو دولت سیزدهم بررسی مشکلات واحدهای اقتصادی و ارایه راهکارهای اساسی برای رفع موانع پیش روی بنگاه‌های فعال را به منظور شتاب‌بخشی به احیا یا راه‌اندازی این واحدها را دنبال می‌کند.

یکی از مهمترین رویکردها برای تحقق این امر برگزاری مستمر کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در شهرستان‌های مختلف کشور است که این جلسات در استان فارس نیز هر هفته در روزهای سه‌شنبه به ریاست استاندار فارس و دبیری اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت استان برگزار می‌شود.‌

در واقع رویکرد و اولویت مسئولان استان فارس حمایت از واحدهای تولیدی و توسعه تولید و کارآفرینی است.

جلسات این کارگروه با هدف تسریع در رسیدگی به مشکلات سرمایه‌گذاران، توسعه و رونق کسب و کارها و افزایش اشتغالزایی تشکیل می‌شود.

برداشتن موانع پیش‌روی ۴۴۱ بنگاه اقتصادی فارس، گامی در جهت رشد تولید و مهار تورم

مروری بر جلسات کارگروه تسهیل از ابتدای سال تاکنون

در نخستین جلسه کارگروه‌های تسهیل و رفع موانع تولید و احیای واحدهای تولیدی راکد استان فارس در سال جاری که ۱۵ فروردین ماه برگزار شد، موضوعات و چالش‌های پیش روی ۲۰ بنگاه اقتصادی مطرح و تصمیمات عملیاتی برای رفع آن اتخاذ شد. این بنگاه‌ها در زمینه تولید آب معدنی، فرآورده‌های گوشتی، طرح تولید کاشی و سرامیک, گچ، طرح تولید گندله آهن، ادوات کشاورزی، عصاره شیرین بیان و تجهیزات کشاورزی فعالیت داشتند و خواهان تقسیط بدهی، مجوز تخصیص زمین، درخواست تسهیلات بودند.

همچنین در دومین جلسه این کارگروه که ۲۲ فروردین ماه برگزار شد، مسال پیش روی ۲۴ بنگاه اقتصادی که در زمینه باغ زیتون، پودر عصاره شیرین بیان، قطعات خودرو، خیاطی، پلیمر، بتن سیال معمولی، آلومینیوم فعالیت می‌کردند و درخواست‌هایی همچون یارانه آبیاری قطره‌ای، تقسیط بدهی، درخواست تسهیلات، تعیین تکلیف بدهی، تعیین تکلیف مابه التفاوت نرخ سوخت، بررسی برخی مصوبات درخواست تسهیلات و… داشتند، رسیدگی و تصمیم‌گیری لازم برای رفع مشکلات آنان اتخاذ شد.

در سومین جلسه کارگروه‌های تسهیل و رفع موانع تولید و احیای واحدهای تولیدی راکد استان فارس نیز موانع ۵۳ بنگاه اقتصادی برداشته شد؛ این بنگاه‌های اقتصادی در زمینه تولید و بسته بندی روغن نباتی، ترانس برق، خاتم کاری، طرح تولید قوطی فلزی کنسرو، الکل طبی، لوله‌های پلی اتیلن، گلخانه، رب گوجه و ترشیجات فعالیت می‌کردند و درخواست‌هایی همچون اقاله سهام، تأمین برق، آب و گاز مورد نیاز، درخواست تسهیلات، تمدید تسهیلات، تعیین تکلیف تسهیلات، تعیین تکلیف بدهی و… داشتند.

مسئولان ارشد و اقتصادی استان در چهارمین جلسه این کارگروه در ۱۲ اردیبهشت ماه سال جاری، درخواست‌های ۳۷ بنگاه اقتصادی را بررسی و مصوبات راهگشایی برای رفع موانع پیش روی این بنگاه‌ها به تصویب رساندند. این بنگاه‌های اقتصادی در زمینه تولید تخم مرغ، خدمات (شهرک صنعتی دارویی بیضا)، تجهیزات مخابراتی، گازهای صنعتی و سازه‌های فلزی، سبدسازی، درب و پنجره دوجداره، انواع جعبه و محفظه پلاستیکی فعالیت داشتند و با مشکلاتی در خصوص تأمین آب مورد نیاز، ترخیص کالا، تعیین تکلیف بدهی و درخواست تسهیلات مواجه بودند.

برداشتن موانع پیش‌روی ۴۴۱ بنگاه اقتصادی فارس، گامی در جهت رشد تولید و مهار تورم

در پنجمین جلسه کارگروه‌های تسهیل و رفع موانع تولید و احیای واحدهای تولیدی راکد استان نیز که ۱۹ اردیبهشت ماه برگزار شد، موضوعات ۳۹ بنگاه اقتصادی مورد بررسی قرار گرفت و تصمیمات لازم برای رفع مشکلات آنها اتخاذ شد. این بنگاه‌های اقتصادی زمینه تولید کاتتر شریانی، جایگاه سوخت، فرآوری سیب زمینی، روغن موتور، سنگبری، انواع لبنیات سنتی و… فعالیت می‌کردند که با مشکلاتی از جمله تأمین ارز مورد نیاز، آب مورد نیاز، درخواست تسهیلات و تغییر کاربری مواجه بودند و در جهت رفع موانع پیش رو آنها تصمیمات و راهکارهای قانونی برای گره گشایی از مشکلات اتخاذ شد.

همچنین در جلسه ۲۷ اردیبهشت ماه این کارگروه که ششمین جلسه در سال جاری بود، مشکلات ۳۸ بنگاه اقتصادی رسیدگی شد. در این جلسه موضوعات ۳۸ بنگاه اقتصادی و فعالیت در زمینه تولید رزین، گاوداری، فرآورده‌های گوشتی آماده، نمک، ورق پلی استایرن، قطعات پلاستیکی تزریقی و بادی، میلگرد و… بررسی و در خصوص رفع ایرادات وارده از سوی ادارات گمرک و استاندارد، تأمین برق مورد نیاز، تعیین تکلیف بدهی، مجوز استفاده از نمک از دریاچه مهارلو و درخواست تسهیلات و موارد و موضوعات بررسی و اتخاذ تصمیم صورت گرفت که منتج به تصمیم گیری برای تعیین مصوبات مربوطه جهت اجرا به دستگاه‌های اجرایی و بانک‌های عامل اقدام شد.

هفتمین جلسه کارگروه‌های تسهیل و رفع موانع تولید و احیای واحدهای تولیدی راکد استان هم دوم خرداد ۱۴۰۲ به ریاست استاندار فارس برگزار و مشکلات ۲۴ بنگاه اقتصادی استان مرتفع شد. این بنگاه‌های اقتصادی در زمینه تولید چینی آلات بهداشتی، گاوداری، قطعات پلیمری و ظروف شیشه‌ای، تولیدی نوین صنایع دستی، خاتم کاری، اسپیلت کم مصرف و … فعالیت می‌کردند و با مشکلات در خصوص تعیین تکلیف بدهی، ارائه گزارش دستگاه متولی جهت مصوبه قبلی، ترخیص ۱۰ درصدی کالا، مواجه بودند که تصمیمات راهگشا در این زمینه اتخاذ شد.

هشتمین جلسه این کارگروه نیز هشتم خردادماه ۱۴۰۲ به ریاست استاندار فارس برگزار شد. در این جلسه موضوعات و مسائل و مشکلات ۳۱ بنگاه اقتصادی و تولیدی فعال در زمینه قطعات فلزی و پلیمری، فرآورده‌های گوشتی آماده و نیمه آماده، فرآوری سیب زمینی، تولید نمک، ذغال، آجر، شن و ماسه، آسفالت، گچ و آهن، فرآورده‌های نفتی، کاغذ و کارتن مطرح و در زمینه تعیبن تکلیف بدهی، پیگیری دریافت تسهیلات، پیگیری مصویه قبلی درخصوص مجوز استفاده از نمک دریاچه مهارلو، تعیین تکلیف تأمین سوخت مورد نیاز، قبول سند محل اجرای طرح بعنوان وثیقه، اقاله، گزارش انجام برخی مصوبات قبل و سایر موارد مورد بررسی و اتخاذ تصمیم قرارگرفت و این تصمیمات به دستگاه‌های مربوط ابلاغ شد.

در نهمین جلسه این کارگروه که سه‌شنبه ۱۶ خردادماه برگزار شد، مشکلات ۳۵ بنگاه اقتصادی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در این جلسه موضوعات هم مسایل و مشکلات این بنگاه‌های اقتصادی و تولیدی در زمینه رب گوجه فرنگی و ترشیجات و شوریجات، خدمات، پیمانکاری، تولید کاغذ و کارتن و تیغ جراحی با هدف تعیین تکلیف بدهی، پاسخ استعلام و اقاله مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت مصوبات و تصمیمات لازم اتخاذ و به دستگاه‌های ذیربط ابلاغ شد.

همچنین در دهمین جلسه این کارگروه که ۲۳ خردادماه برگزار شد، مسایل و مشکلات ۳۶ بنگاه اقتصادی و تولیدی فعالیت در زمینه قند وشکر، روغن خوراکی، کاشی و سرامیک، گاو داری، تولید آهک و برش انواع سنگ بررسی و در خصوص موضوعاتی همچون تعیبن تکلیف بدهی، صدور مفاصا حساب، تامین برق مورد نیاز درخواست تسهیلات تصمیمات راهگشا اتخاذ شد.

برداشتن موانع پیش‌روی ۴۴۱ بنگاه اقتصادی فارس، گامی در جهت رشد تولید و مهار تورم

سه‌شنبه ۳۰ خردادماه هم یازدهمین جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید برگزار و مشکلات ۲۷ بنگاه اقتصادی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در این جلسه موضوعات، مسایل و مشکلات این بنگاه‌ها اقتصادی و تولیدی فعالیت در زمینه تجهیزات مخابراتی، روغن خوراکی، کاغذ، قند، آبگرمکن ایستاده، آب معدنی، دستکش جراحی ، قطعات فلزی و پلیمری، طرح تولید کاشی و سرامیک هیدرو کربن، میلگرد بررسی و در خصوص تعیین تکلیف بدهی، تعیین تکلیف سهام، اعلام مانده بدهی، تعیین تکلیف تسهیلات مورد نیاز، نصب انشعاب و تقسیط مانده بدهی، اقدامات در جهت واگذاری به هیات حمایت از صنایع، رفع پلمپ، واگذاری زمین و درخواست تسهیلات تصمیمات لازم اتخاذ و موانع از پیش روی بنگاه های اقتصادی برداشته شد.

در دوازدهمین جلسه این کارگروه که به ریاست سید مهدی خادمی سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس برگزار شد، موضوعات، مسایل و مشکلات ۳۲ بنگاه اقتصادی و تولیدی فعالیت در زمینه ورق‌های کامپوزیت آلومینیومی قطعات ابزار دقیق صنعتی انواع نان، الکل و انواع محصولات صنعتی تمامی گروهای صنعتی مطرح و در خصوص تعیین تکلیف بدهی، درخواست تسهیلات خرید دین، دریافت پایان کار، تعیین کمیته در خصوص تعیین قابلیت واحد سم زدایی غلات و گزارش اتاق بازرگانی در خصوص مشکل قبوض جدید برق و درخواست تسهیلات، بحث و گفت و گو و تصمیمات لازم اتخاذ شد.

سه‌شنبه ۱۳ تیرماه نیز کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید و کارگروه احیا و فعال سازی واحدهای راکد به ریاست محمدهادی ایمانیه استاندار فارس در سالن شهید قاضی استانداری برگزار شد و در این جلسه که سیزدهمین جلسه کارگروه از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون محسوب می‌شد، مسایل و مشکلات تعداد ۲۵ بنگاه اقتصادی در زمینه هیدرو کربن سبک و سنگین، گندله‌سازی، دامداری، باند، گاز و ماسک مطرح و در خصوص موضوعاتی همچون مهلت جهت رفع تعهد ارزی، درخواست زمین جهت پست برق، حق النظاره چاه آب و درخواست تسهیلات چاره‌اندیشی شد.

برداشتن موانع پیش‌روی ۴۴۱ بنگاه اقتصادی فارس، گامی در جهت رشد تولید و مهار تورم

بررسی مشکلات ۲۰ بنگاه اقتصادی در جلسه امروز کارگروه تسهیل

پانصد و بیست و هشتمین کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید و کارگروه احیا و فعال سازی واحدهای راکد فارس به عنوان چهاردهمین جلسه این کارگروه که از ابتدای سال جاری تاکنون برگزار شده نیز سه‌شنبه ۲۰تیرماه به ریاست محمد هادی ایمانیه استاندار، دبیری حمید رضا ایزدی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان و با حضور اعضای کارگروه در سالن شهید قاضی استانداری برگزار شد.

در این جلسه مسایل و مشکلات ۲۰ بنگاه اقتصادی فعال در زمینه کود کشاورزی، آجر نسوز، سینک ظرفشویی، فرآورده های لبنی مطرح و به موضوعاتی همچون ترخیص ۹۰ درصدی کالا، جلوگیری از متروکه نمودن کالا ، افزایش حد اعتباری تسهیلات، پیگیری برخی مصوبات قبل و بررسی موارد و موضوعات کارخانجات مخابراتی راه دور ایران رسیدگی و تصمیمات لازم برای رفع موانع تولید آن‌ها اتخاذ شد.

برداشتن موانع پیش‌روی ۴۴۱ بنگاه اقتصادی فارس، گامی در جهت رشد تولید و مهار تورم

ضرورت استفاده از ظرفیت‌های بنگاه‌های اقتصادی

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت فارس در این جلسه با تاکید بر حمایت و برنامه ریزی تیم اقتصادی و اداره کل صمت استان جهت استفاده از ظرفیت‌های بنگاه‌های اقتصادی، صنعتگران، تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران گفت: جهت تقویت، رشد و توسعه مجموعه فعالیتهای صادراتی، تولیدی، اقتصادی، اشتغال و تسهیل سرمایه گذاری در جلسات مرتبط با بخش خصوصی مانند کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید، کمیته تخصصی ذیل این کارگروه و شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، مشکلات این قشر بحث و بررسی و مرتفع می شود.

حمیدرضا ایزدی با اشاره به اینکه توسعه و احیای بنگاه های اقتصادی ، واحدهای صنعتی و تولیدی و تکمیل طرح‌های توسعه گام بزرگی در بخش تولید و صنعت استان است، افزود: تدوین و اجرای طرح های راهبردی و توجه خاص به ظرفیت های نهفته و از قوه به فعل رساندن پتانسیل و ظرفیت های مختلف استان با بررسی ویژگی‌های جغرافیایی هر منطقه و ارزیابی وضعیت مزیت‌های نسبی و توانمندی‌های جانبی آن از جمله اولویت ها سیاست و برنامه‌ریزی اداره صمت و وزارت متبوع است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha