به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی مازندران، صادق برزگر گفت: آیین "گلکار" مسجد آدینه روستای جواهرده پس از یک وقفه ۴۵ ساله به همت شورا و دهیاری این روستا و با مشارکت اهالی روستا، احیا و برگزار شد.
وی با بیان این که احیای آیین سنتی و تاریخی جواهرده رونق اقتصاد گردشگری را به ارمغان میآورد، افزود: با توجه به قدمت بیش از پنج هزار ساله آیین گلکار روستای جواهرده، مردم روستا با شور و نشاط در این مراسم شرکت میکنند.
برزگر ادامه داد: در این جشن به صورت نمادین بدنه کاهگلی چند بنای آرامگاهی انجام و بخشی از برنامه نیز به معرفی این آیین و بازیهای محلی اختصاص یافت.
مدیرکل میراث فرهنگی مازندران احیای این آیینها را برای گردشگری حایز اهمیت دانست و افزود: اقدامات داوطلبانه روستاییان خود یک جاذبه گردشگری محسوب میشود و تلاش داریم اینگونه آیینها را در همه روستاهای شهرستان توسعه دهیم.
وی با اشاره به اینکه این آیین ریشه در اعتقادات مذهبی و آیینی مردم روستای تاریخی جواهرده دارد، گفت: همه مردم با علاقه در این مراسم شرکت کردند.
برزگر ادامه داد: حفاظت از نمای داخلی و بیرونی خانهها، مساجد و آرامگاهها با کمک این جشنوارهها بازآفرینی و ارزشهای بافت تاریخی نیز احیاء میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مازندران شرکت در کار داوطلبانه را یکی از روشهای جذب گردشگران و استقبال از این جشنوارهها برشمرد.
استان مازندران دارای بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ اثر شناسایی شده میراثی است که ۲ اثر یعنی باغ عباس آباد و همچنین جنگل های هیرکانی به عنوان آثار جهانی در سازمان یونسکو ثبت شدند.
نظر شما