به گزارش خبرنگار ایرنا جشنواره "ایران جوان بمان" با موضوع جوانی جمعیت و تولید آثار فاخر در این زمینه به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی و با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند برگزار شد.
مراسم اختتامیه این جشنواره شامگاه شنبه با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی، مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، داوران داخل و خارج استان و جمعی از هنرمندان در بیرجند برگزار شد.
براساس رای هیات داوران جشنواره، در بخش «کاریکاتور» لوح تقدیر و جایزه نقدی به طور مشترک به سجاد بیدختی و عاطفه بهرامی اهدا شد و در همین بخش الهه حیدرپور با دریافت تندیس جشنواره، لوح تقدیر و جایزه نقدی (۳۰ میلیون ریال) مقام اول، متین فعال با دریافت لوح تقدیر، جایزه نقدی ۲۰ میلیون ریال مقام دوم و سمیه عبداللهی با دریافت لوح تقدیر و مبلغ (۱۰ میلیون ریال) رتبه سوم را کسب کردند.
همچنین در بخش «گرافیک» لوح تقدیر و جایزه نقدی به طور مشترک به ریحانه حامی و فاطمه زهرا برزگری؛ تندیس، لوح تقدیر و جایزه نقدی با کسب مقام اول به محدثه قربانپور، لوح تقدیر و جایزه نقدی برای کسب مقام دوم به مظاهر بنی اسدی و لوح تقدیر و جایزه نقدی به تکتم چرخکاران برای کسب رتبه سوم در این بخش اهدا شد.
براساس رای هیات داوران در بخش سینما و فیلم کوتاه هیچ اثری شایسته کسب مقام اول و دوم نبود و در این بخش جایزه نقدی (۴۰ میلیون ریال) به کارگردان فیلم آثار خوشبختی با کسب رتبه سوم اهدا شد.
در این بخش لوح تقدیر و جایزه نقدی (۲۰ میلیون ریال) به ابوالفضل اسدی مقدم برای فیلم کوتاه میم نون، تقدیر ویژه با اهدای لوح و جایزه نقدی (۲۰ میلیون ریال) برای تصویربرداری و نوع نگاه به تنهایی سالمندان به فیلم کوتاه عاشقانهای برای یک دوست به حسین نارمنجی تعلق گرفت.
همچنین در بخش «موشن و انیمیشن» بنا به آرای هیات داوران هیچ اثری شایسته دریافت جایزه نبود و حمید کاظمی تبار در این بخش لوح تقدیر و جایزه نقدی برای انیمیشن خانواده مدادی را از آن خود کرد.
با توجه به اینکه در بخش موشن، انیمیشن و فیلم کوتاه اثری شایسته کسب مقام نبود، داوران خواستار اختصاص و هزینهکرد رقم جوایز برای تولید و ساخت فیلم کوتاه در مقوله جوانی جمعیت بین هنرمندان شدند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی هم در این مراسم گفت: در زمینه فرزندآوری از آبان سال ۱۴۰۰ در همه شهرستانهای استان جز بیرجند به خانوادههای واجد شرایط، زمین رایگان واگذار شده که با پیگیری انجام شده به زودی در بیرجند هم تحقق مییابد.
سید محمدرضا طالبی با اشاره به اینکه اعطای زمین از مشوقهای فرزندآوری است افزود: تاکنون هزار و ۶۱۶ قطعه زمین رایگان در شهرستانهای استان به این موضوع اختصاص یافته و به صورت رایگان در اختیار متقاضیان قرار گرفته است لذا مبالغ اندکی برای آمادهسازی از متقاضی دریافت میشود.
وی با بیان اینکه قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت دارای مفاد زیادی است که همگی قابلیت اجرا دارد گفت: امیدواریم با شرایط ایجاد شده در آینده نزدیک شاهد افزایش تعداد فرزندان این مرز و بوم باشیم.
معاون استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: هنرمندان و رسانهها به عنوان سفیران تبلیغ در حوزه جوانی جمعیت میتوانند نقش آفرین باشند و شهروندان هم میتوانند کوتاهی در اجرای مفاد قوانین مربوط به جوانی جمعیت را پیگیری کرده و اطلاع دهند.
وی گفت: هر کشوری با وجود نیروی جوان، سرزنده و پویاست و کشورها از نظر امنیتی، اقتصادی و دفاعی با داشتن نیروهای جوان و پرانرژی موفقتر هستند، تبلیغات اواخر دهه ۶۰ و اوایل دهه ۷۰ مبنی بر شعار فرزند کمتر، زندگی بهتر همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند، اشتباه بود.
طالبی افزود: حضور جمعیت جوان در همه موارد کارگشاست و لازمه گردش چرخ اقتصاد در هر کشور منوط به وجود نیروی جوان و پر کار است تا جایی که برخی کشورها نیروی جوان و کارآمد مورد نیاز خود را از دیگر کشورها تامین میکنند.
وی با بیان اینکه طبق آمار رسمی، نرخ رشد جمعیت در کشور ۱.۶ و در خراسان جنوبی ۲.۴ است گفت: پرداخت تسهیلات ازدواج، خدماتدهی رایگان در مراکز مشاوره هنگام ازدواج، خدماتدهی رایگان به زوجین در مراکز ناباروری از مشوقهای حمایتی در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی هم در این مراسم گفت: ۹۶ اثر در چهار بخش گرافیک، موشن، کاریکاتور و فیلم کوتاه با موضوع جوانی جمعیت به دبیرخانه جشنواره استانی هنری، سینمایی "ایران جوان بمان" ارسال شد که پس از بررسی ۳۶ اثر به مرحله داوری رسید.
علی فرخنده اعتبارات در نظر گرفته شده در حوزه جوانی جمعیت در بخش تولید تئاتر مرتبط، توانمندسازی حلقههای میانی، حمایت از مؤسسات و سازمانهای مردمنهاد فعال در سال ۱۴۰۰ را از محل اعتبارات تبصره ۱۴ صرفهجویی و هدفمندی یارانهها، پنج میلیارد ریال اعلام کرد.
وی افزود: برای اجرای این رویداد بیش از ۴۷۰ میلیون ریال هزینه شد که بخشی از تولیدات در حوزه رسانه و بخشی در قالب جشنواره هنری، سینمایی "ایران جوان بمان" به اجرا درآمد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به کاهش نیروی جوان در کشور گفت: دولت سیزدهم و مجلس با تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تکالیفی را برای دستگاههای اجرایی تعیین کردند و علاوه بر تکالیف عمومی، اجرای ماده ۲۸ و ۳۱ قانون جوانی جمعیت جزو تکالیف اختصاصی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ شد.
نظر شما