به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام محسن مفید روز سهشنبه با تبریک سالگرد تاسیس شورای نگهبان، افزود: متاسفانه شناخت کاملی از شورای نگهبان در سطح جامعه دیده نمیشود و مردم فکر میکنند که تنها کارکرد شورای نگهبان فقط در حوزه انتخابات است حال آنکه این شورا وظایف خطیر دیگری نیز دارد.
وی بیان داشت: مصوبات مجلس شورای اسلامی تا به تایید شورای نگهبان نرسند تبدیل به قانون نمی شوند و این شورا برای دفاع از حقوق عامه این مصوبات را در صورتی تایید می کند که با احکام شرع و قانون اساسی مغایرت نداشته باشند.
وی تفسیر اصول قانون اساسی را دیگر وظیفه شورای نگهبان برشمرد و گفت: تاکنون این شورا بیش از ۱۰۰ اصل قانون اساسی را تفسیر کرده است.
به گفته حجت الاسلام مفید یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی این است که اگر یک شهروند عادی در خصوص مغایرت مصوبات یا بخشنامه های هیات دولت با شرع و یا قانون اساسی به دیوان عدالت اداری شکایت داشته باشد این شکایت به شورای نگهبان ارجاع داده می شود و توسط ۶ فقیه این شورا ساعت ها بحث می شود.
جمهوریت نظام از اسلام گرفته شده است
رییس دفتر شورای نگهبان استان کرمانشاه در ادامه گفت: اسلامیت و جمهوریت نظام ۲ عضو جدا نشدنی و عین هم هستند و در حقیقت ما جمهوریت را اسلام و فقه شیعی گرفته ایم.
وی بیان داشت: در نظام دینی با قرائت شیعی معصوم به عنوان کارشناس دین باید در رأس باشد ضمن اینکه در حاکمیت شیعه قائل به تفکیک قوا نیستیم چرا که تجمیع قدرت زمانی فساد می آورد که در آنجا زمینه فساد بروز و ظهور داشته باشد حال آنکه حاکم معصوم فساد نمی کند.
حجت الاسلام مفید در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: قانون انتخابات باید جامعیت داشته باشد و تا دست مجری از قانون خوب پر نباشد توقع نظارت دقیق هم از شورای نگهبان نباید داشته باشیم.
وی افزود: قانون انتخابات فعلی برای ۲۰ سال پیش است در حالی که الان شاهد اقتضائات جدید به خصوص در بخش فضای مجازی هستیم و باید از این بستر برای تعالی و پیشرفت کشور استفاده شود.
رییس دفتر شورای نگهبان استان کرمانشاه، اصلاح قانون انتخابات را یکی از کارهای خوب مجلس فعلی عنوان کرد و گفت: این قانون فعلا ابلاغ نشده است و بر اساس قانون فعلی پیش ثبت نام برای بارگذاری مدارک نخواهیم داشت.
به گفته حجت الاسلام مفید در قانون جدید انتخاباتی در صورت اجرا با موضوع تخلفات انتخاباتی و در رأس آن خرید و فروش رأی برخورد جدی خواهد شد هرچند الان نیز همه دستگاه های دخیل در انتخابات به خصوص دستگاه قضا باید نسبت به تخلفات انتخاباتی ورود کنند و این موضوع فقط وظیفه شورای نگهبان نیست.
نظر شما