موسیالرضا شبیهی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: بیش از ۱۰ هزار مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی و امکان عمومی حساس شامل آشپزخانهها، رستورانها، هتلها، مساجد، حسینیهها و امکان متبرکه پیش بینی شده برای پذیرایی از عزاداران حسینی در سطح شهرها و روستاها وجود دارد که کارشناسان بهداشت در ساعت اداری و بعدازظهرها به صورت شیفتی بر روند فعالیت حاضران در این مکانها نظارت دارند.
وی افزود: این بازرسان در تمام ۱۴ شهرستان استان گلستان به صورت انفرادی و یا در قالب تیمهای مشترک بر روند اجرای دستورالعملهای بهداشتی از مصرف آب تا نحوه تهیه مواد اولیه و طبخ غذا و نحوه خدمات دهی به عزاداران را مورد ارزیابی قرار میدهند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان ادامه داد: کلرسنجی از آب باقی مانده در محل طبخ غذا و در صورت نیاز نمونهبرداری میکروبی، اندازهگیری روغن و نمک مورد استفاده در غذا و بررسی آلودگی سطوح و محلهای فرآوری موادغذایی و مناسب بودن وضعیت سرویسهای بهداشتی مساجد و هیاتها از جمله اقدامات بازرسان است.
شبیهی گفت: بازرسان در صورت مشاهده آلودگی در مرحله نخست با دادن تذکر خواستار رفع مشکل میشوند و همچنین از مواد غذایی مشکوک نمونه برداری و مواد غذایی فاسد را معدوم میکنند و تمام مراحل رضایت و نبود رضایت بهداشتی و سایر مشکلات در کارت بازرسی این مراکز ثبت خواهد شد.
وی تاکید کرد: بازرسی کارشناسان بهداشتی به طور مداوم در طول سال اجرا میشود اما با توجه به حساسیتهای ایام خاص مانند ماه محرم و حضور جمعیت زیاد عزاداران و نحوه تهیه و توزیع موادغذایی این نظارتها به صورت ویژهتر انجام میشود.
به گفته حجتالاسلام عباسعلی گرزین مدیرکل تبلیغات اسلامی گلستان، این استان ۲ هزار و ۵۰۰ هیات مذهبی دارد که ۴۰ هیات از مجموع آنها شاخص هستند و ۴۰۰ هیات فعالیت دائمی دارند و مابقی هیاتها برنامههای خود را به صورت برنامهای و مناسبتی انجام میدهند.
نظر شما