به گزارش ایرنا، "جایزه مصطفی"، جایزهای در عرصه علم و فناوری است که توسط جمهوری اسلامی ایران به دانشمندان برتر جهان اسلام اهدا می شود و به نام پیامبر اسلام(ص) و با توجه به علاقه ایشان به علم، به نام "جایزه مصطفی" نامیده شده است.
شقایق حقجوی جوانمرد، روز شنبه در قرارگاه اقتصاد دانشبنیان استان اصفهان که در استانداری برگزار شد، افزود: : اصفهان منشأ اتفاقات بزرگ علم و فناوری در کشور و جهان اسلام بوده است و در ربیعالاول سالجاری نیز میزبان بزرگترین رویداد فناوری جهان اسلام خواهد بود.
وی اظهار داشت: پس از اهانت به مقام رفیع پیامبر اسلام(ص)؛ ایده تشکیل بنیادی که مُبین بخشهای صلحآمیز و دوستدار علم و فناوری در دین مبین اسلام باشد، مطرح و اجرایی شد.
رئیس مرکز راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری افزود: این بنیاد در حوزههای مختلف برای دانشمندان جهان اسلام برنامه دارد و برجستهترین برنامه آن که مورد توجه جهان قرار گرفته، جایزه مصطفی(ص) است که به "نوبل اسلامی" در جهان نیز معروف است.
وی خاطرنشان کرد: دانشمندان بزرگ در این جایزه بینالمللی حضور دارند، بطور مثال دانشمندی که واکسن "فایزر" و "مُدرنا" را کشف کرد، برنده جایزه مصطفی(ص) شد.
رییس مرکز راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری عنوان کرد: افزود: دانشمندانی که در این جایزه حضور دارند کاندیدای جایزه نوبل نیز هستند.
حقجوی جوانمرد با اشاره به منویات رهبر معظم انقلاب در نقشه جامع علمی کشور گفت: ایران بایستی به سمت مرجعیت علمی حرکت کند و یکی از ابزارهای این مهم، برگزاری جایزه علم و فناوری در سطح بینالمللی در کشورمان است.
وی در باره دلیل انتخاب اصفهان برای میزبانی رویداد جایزه مصطفی(ص) گفت: درخشش اصفهان در حوزه تمدن اسلامی بواسطه زندگی بزرگوارانی مانند شیخ بهایی در این دیار است که در کارنامه این خطه میدرخشد.
رییس مرکز راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری افزود: از حضرت امام آموختیم که هیچ جریانی در نظام اسلامی پایدار نمی ماند مگراینکه مردمی شود از این رو اگر بتوانیم ظرفیتهای مردمی را پشت جریان علم و فناوری کشور بیاوریم، این رویکرد نیز پایدار و توسعه یافته خواهد شد.
استاندار اصفهان نیز در این جلسه گفت: برنامهریزی خوبی در استان بمنظور برگزاری جایزه بینالمللی مصطفی(ص) انجام شده است و انتظار میرود همه مردم و دستگاههای استان نیز به این رویداد بینالمللی وصل شوند و پشتیبان آن باشند.
سیدرضا مرتضوی افزود: با توجه به پیشینه هویتی اصفهان و مسیر پیش روی استان در سند آمایش(توسعه اقتصاد دانشبنیان و توسعه گردشگری) میکوشیم تا برنامهریزیهای استان بر همین مبنا انجام شود.
وی ادامه داد: این تطابق را وجود جایزه مصطفی(ص) با کلیت زیست بوم استان(امروز و آینده) دارد و از طرفی مردم مؤمن و مکتبی اصفهان نیز انتظار دارند که استانشان میزبان چنین رویدادهای بینالمللی باشد.
استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: فرصتهایی که در باره این جایزه میتواند برای کشورمان در جهان اسلام داشته باشد مد نظر قرار گرفت تا در راستای میزبانی اصفهان در جایزه بینالمللی مصطفی(ص) پیشقدم شویم.
مرتضوی گفت: هدف این نیست که این رویداد تنها در یک دوره در اصفهان برگزار شود بلکه این کار تجربهای برای میزبانیهای بعدی استان ما از این رویداد خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: حضور بیش از یکصد دانشمند برتر جهان اسلام در استان و اعطای جایزه مصطفی به انضمام ظرفیتهای مختلف اصفهان از جمله در حوزه فرهنگ، هنر، دانشآموزی، کشاورزی، صنعت و .. میتواند فرصت ویژهای را برای این خطه رقم بزند.
استاندار اصفهان تصریح کرد: از این رو با نگاهی پایدار مقرر شد تا این رویداد در استان برگزار شود و با نگاه بلندمدت به جایزه مصطفی(ص) به این امر ورود کنیم.
استاندار اصفهان گفت: همه کمیتههای مربوطه در این باره، جلسات نخست خود را برگزار کردهاند و با جدیت این موضوع در اصفهان دنبال خواهد شد.
به گزارش ایرنا، جایزه بینالمللی مصطفی(ص) بصورت دوسالانه برگزار و آن را به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام که دارای اثری نوآورانه در مرزهای دانش و زمینهساز بهبود زندگی بشریت هستند، اعطا میشود.
اعطای این جایزه در راستای تجلیل از دانشمندان برجسته مسلمان و بسترساز همکاری علمی و فناوری جهان اسلام و بعنوان یکی از نمادهای شایستگی و برتری علمی در سطح جهان، در سال ۱۳۹۱ به تصویب رسید.
اکنون قرار است دوره پنجم آن در "هفته وحدت" به میزبانی اصفهان برگزار شود.
نظر شما