به گزارش ایرنا به نقل از اسپوتنیک، پوتین در مقاله با عنوان «روسیه و آفریقا: همافزایی تلاشها برای صلح، پیشرفت و آینده موفق» که بامداد دوشنبه در تارنمای کرملین منتشر شد، نوشت: شاید بسیاری از مردم درباره به اصطلاح توافق غلات شنیده باشند.
وی افزود: هدف اولیه این توافق تضمین امنیت غذایی دنیا، کاهش تهدید گرسنگی و کمک به فقیرترین کشورهای آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین بود. به همین دلیل بود که روسیه متعهد شد تا اجرای آن را تسهیل کند.
پوتین تاکید کرد: غرب علنا چنین تبلیغ میکرد که این توافق نشانه حسن نیتی به سود آفریقاست اما در واقع به طرز شرمآوری صرفا برای ثروتمند کردن بخش بزرگی از شرکتهای آمریکا و اروپا استفاده میشد که غلات اروپا را صادر میکرده و دوباره میفروختند.
رئیس جمهوری روسیه نوشت که طبق این توافق، در مدت تقریبا یک سال مجموعا ۳۲.۸ میلیون تن غلات از اوکراین صادر شد که بیش از ۷۰ درصد این صادرات به کشورهای دارای درآمد بالا یا دارای درآمد متوسط رو به بالا میرفت؛ در حالی که کشورهایی مانند اتیوپی، سودان، سومالی و یمن و افغانستان کمتر از سه درصد این صادرات را دریافت میکردند.
پوتین افزود: در واقع، هیچ یک از مفاد این توافق که مربوط به معافیت صادرات غلات و کود روسیه از تحریمها بود، به اجرا درنیامد.
رئیس جمهوری روسیه تاکید کرد: از ۲۶۲ هزار تن کالایی که در بنادر اروپایی توقیف شده بود تنها ۲ محموله تحویل شد؛ یک محموله ۲۰ هزار تنی به مالاوی و یک محموله ۳۴ هزار تنی به کنیا. بقیه کالاها با بیوجدانی توسط اروپایی توقیف ماند.
پوتین نوشت: با توجه به همه این مسائل، دیگر ادامه توافق غلات هیچ فایدهای ندارد زیرا نتوانست برای مقاصد بشردوستانه به کار برود.
قرارداد کریدور غلات به منظور کاهش تأثیر جنگ روسیه و اوکراین بر قیمت جهانی مواد غذایی و به خصوص تامین غلات مورد نیاز تعدادی از کشورهای وارد کننده با ابتکار ترکیه و با همکاری سازمان ملل متحد، روسیه و اوکراین یک سال پیش در استانبول (۲۲ ژوئیه ۲۰۲۲ ـ ۳۱ تیرماه ۱۴۰۱) امضا شد.
این قرارداد ابتدا برای اجرا در مدت ۶ ماه امضا شده و در سه دوره متوالی دو ماهه تمدید شد که مهلت تمدید دو ماهه سوم این قرارداد نیز به پایان رسید. دولت ترکیه طی دو ماه اخیر برای تمدید مجدد این قرارداد تلاش کرد ولی به علت نارضایتی روسیه اعتبار آن که تا ۱۸ ژوئیه (۲۷ تیر) بود، تمدید شد.
نظر شما