هوشمندسازی سواحل مازندران طرحی نو با ابتکار دولت

ساری- ایرنا- امنیت دریای مازندران برای علاقه‌مندان به شنا از امسال با اجرای طرح ساحل امن و همچنین بهره‌برداری از طرح پایش برخط سواحل با مچ‌بندهای هوشمند که در اختیار ناجیان غریق قرار می‌گیرد و پایش مرکزی دایمی سواحل با استفاده از فناوری‌های نوین ارتباطی افزایش می‌یابد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دستور صریح رئیس جمهور برای بازپس گیری حریم ۶۰ متری حریم سواحل خزر و پیگیری جدی استاندار مازندران سبب شد تا رویای دسترسی آسان و بدون دغدغه مردم ایران به طول ۴۲۴ کیلومتر سواحل مازندرانی خزر محقق شود.

طلسم تملک سواحل بعد از چندین سال انتظار بالاخره در بهمن ماه سال ۱۴۰۰ با دستور صریح و ضرب الاجل ۲۰ روزه رییس جمهور و با اراده مجموعه مسوولان و مدیران دولت سیزدهم شکست که مخاطب این دستور در درجه اول دستگاه های دولتی بودند؛ به این معنی که تملکشان غیرقانونی بود و به همین دلیل هم رییس دولت سیزدهم برایشان ضرب الاجل تعیین کرد.

۴۷۳ کیلومتر از ساحل دریای خزر در مازندران وجود دارد که برابر با ۵۵ درصد از سواحل شمال کشور است، با اقدامات صورت گرفته اکنون ۴۲۴ کیلومتر از سواحل دریای مازندران در این استان آزادسازی شده است.

طبق اعلام مسوولان مازندران، به طور تقریبی همه دستگاه های دولتی حریم ۶۰ متری دریا را آزاد کرده اند بخش اندکی که باقی مانده است یا غیرقابل عقب‌نشینی است مانند بنادر که تاسیساتشان باید در حریم ۶۰ متری باقی بماند و یا این که نیازمند هماهنگی و زمان بر است.

با این حال برای تحقق مطلوب اجرای طرح آزادسازی سواحل، زیرساخت هایی با فناوری روز نیاز است که مسوولان برای تحقق آن در تلاش هستند.

هوشمندسازی سواحل مازندران طرحی نو با ابتکار دولت

سامانه هوشمند ساماندهی سواحل مازندران در دستور کار

در این پیوند رئیس فدراسیون نجات غریق و غواصی در مجمع عمومی هیات نجات غریق و غواصی استان مازندران در بابلسر گفت: سامانه هوشمند ساماندهی سواحل کشور یا طرح GIS توسط جوانان استان مازندران طراحی شده و قابلیت اجرا به عنوان یک طرح ملی در ۷ استان ساحلی کشور را دارد.

مهدی حیدری با بیان اینکه این طرح در وزارت کشور به عنوان طرح ملی تصویب شده و بودجه آن آماده است، افزود: قول می‌دهم در وزارت کشور پیگیری لازم را انجام دهم تا دغدغه هیات نجات غریق و غواصی مازندران برای اجرای طرح برطرف شود.

رئیس فدراسیون نجات غریق و غواصی ادامه داد: سامانه هوشمند ساماندهی سواحل کشور یا دریای امن را پارسال در رامسر به وزیر ورزش و جوانان ارائه دادیم.

حیدری با بیان اینکه حمایت کامل وزارت کشور در اجرای این طرح وجود دارد، گفت: خوشبختانه آمار غریق در کشور امسال با تلاش و حضور موثر ناجیان غریق کاهش داشته است.
این مقام مسوول افزود: اگرچه امداد و نجات در سواحل دریا با هلال احمر است و نمی‌توان منکر زحمات دستگاه‌های دیگر شد، اما اگر ناجیان غریق در سواحل مستقر نباشند، خدمات امداد و نجات به درستی انجام نمی‌شود.

رئیس فدراسیون نجات غریق و غواصی ادامه داد: ناجیان غریق مستقر در سواحل کشور در مواجه با حوادث دریایی، با آموزش‌هایی که دیده اند پیش از اینکه هلال احمر و اورژانس به صحنه برسند عملیات احیای قلبی و CPR را انجام می‌دهند که این اقدام نقش زیادی در زنده ماندن غریق دارد.
حیدری با بیان اینکه مازندران هدف و مقصد بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی برای استفاده از دریا است، گفت: هیات نجات غریق و غواصی مازندران از جمله هیات‌های برگزیده کشور است که همانند یک سازمان عمل می‌کند و گزارش هر روزه اقدامات آن‌ها برای وزیر ورزش و جوانان و معاون توسعه امور ورزش قهرمانی ارسال می‌شود.

هیات نجات غریق مازندران با حمایت استانداری مازندران و فدراسیون غواصی و نجات غریق طرحی را با نام ساحل امن به سرانجام رسانده که قرار است طی هفته‌های آتی به عنوان یکی از جدیدترین شیوه‌های پایش ساحل و دریا به کار گرفته شود.

این طرح که به پیشنهاد هیات نجات غریق و توسط دانشگاه مازندران تهیه شده، تاکنون در کشور مورد استفاده قرار نگرفته و به همین دلیل مازندران را به استان پیشتاز در استفاده از فناوری‌های نوین ارتباطی برای پایش تصویری شناگاه‌ها و نجات افراد در معرض غرق شدن تبدیل کرده است.

برای اجرای طرح ساحل هوشمند یک مرکز هوشمند کنترل مرکزی در بابلسر ایجاد شده که قرار است به مچ‌بندهای هوشمند و مجهزی که در اختیار منجیان غریق قرار می‌گیرد متصل باشد؛ مچ‌بندهایی که اخیرا وارد کشور شده و اکنون نیز در اختیار هیات نجات غریق مازندران قرار دارد تا پس از برپایی و آغاز به کار طرح‌های سالمسازی دریا در صورت صدور مجوز، پایش تصویری سواحل سراسر مازندران و ارتباط مستقیم منجیان با مرکز مانیتورینگ در هنگام نجات غریق به طور رسمی آغاز شود.

هوشمندسازی سواحل مازندران طرحی نو با ابتکار دولت

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha