به گزارش روز سه شنبه ایرنا از روابط عمومی اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی، حسین حاجی بگلو در این خصوص اظهار کرد: پارسال۱۵۳ میلیارد ریال تسهیلات به بافندگان فرش استان پرداخت شد که ۵۰ درصد از این رقم مربوط به مشاغل خانگی بود.
وی تصریح کرد: سال گذشته بخش فرش شامل تسهیلات تبصره ۱۶ نمیشد و با پیگیریهای انجام شده این مهم محقق شد و ۱۴۰ میلیارد ریال اعتبار تسهیلاتی از این محل به فرش استان اختصاص یافت.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی افزود: حدود ۲۶ هزار و ۵۰۰ بافنده فعالیت دارند که از این تعداد ۸۰۰ نفر در شهرستان رازو جرگلان فرش های یک رو و دو رو ابریشم می بافند، در روستای دویدوخ این شهرستان ۵۰۰ بافنده به تولید این فرش منحصر به فرد و خاص مشغول هستند.
حاجی بگلو با بیان اینکه در استان ماهانه پنج هزار متر مربع فرش دستباف تولید می شود گفت: ۴۰ درصد از فرش تولید شده در استان صادر می شود که مقصد آن کشورهای حاشیه خلیج فارس و کشورهای اروپایی است.
وی تاکید کرد: حمایت از بافندگان فرش در دولت سیزدهم افزایش یافته و امید می رود که گامی موثر برای رونق تولید این محصول برداشته شود.
تسهیلات تبصره ۱۶ مربوط به اشتغال، مسکن، فرزندآوری، درمان بیماران صعب العلاج و همچنین حمایت از خود اشتغالی افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی است و دولت با توجه به اهمیت تسهیلات تبصره ۱۶، تقویت ارکان اصلی خانواده را در دستور کار خود قرار داده است.
به گزارش ایرنا، خراسان شمالی به لحاظ تنوع قومیت ها و فرهنگ ها، ظرفیت های بسیار بالایی در تولید فرش دستباف دارد و فرش کردی، ترکی و دوروی ترکمن اثر خلاق دست هنرمندان این خطه محسوب می شود.
خراسان شمالی ۸۵ واحد تولیدی در هنر صنعت فرش دستباف فعال دارد که از این تعداد ۶ واحد رنگرزی، ۱۰ واحد ابزار فرش دستباف، ۱۰ واحد مرمت و تکمیل فرش، ۱۸ واحد فروش مواد اولیه فرش، ۲ واحد قالیشویی فرش دستباف، چهار واحد طراحی فرش و ۱۵ کارگاه متمرکز قالیبافی و ۲۰ واحد فروش فرش دستباف را عهده دار هستند.
همچنین هشت اتحادیه صنفی، ۱۱ شرکت تعاونی فعال فرش دستباف و یک تشکل مردم نهاد به عنوان کانون فرش دستباف در استان فعالیت می کنند.
نظر شما